עבור לתוכן

שאלות על רכיבים למחשב והתאמה בינהם...

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

אני עומד לקנות רכיבים למחשב בזמן הקרוב והייתי מעוניין לברר מספר פרטים לגביהם.

אני אשמח לחוות דעת בנושא.

1. לוח אם Gigabyte GA-965P-DQ6: באתר של Gigabyte מצויין שללוח יש 4 יציאות eSATA. לעומת זאת, במדריך למשתמש לא נאמר דבר על אותן יציאות. כאשר כתבתי ל-Gigabyte ושאלתי אותם האם היציאות אכן קיימות, הם השיבו לי שכדי לנצל את היציאות הנ"ל נדרשים מתאמים מיוחדים וכבלים eSATA מיוחדים. הם הוסיפו ואמרו שהמתאמים הנ"ל לא תמיד מסופקים עם הלוח ושזה תלוי בספק המקומי.

הייתי מעוניין לדעת האם מישהו קנה בארץ את הלוח הזה והאם הוא קיבל את המתאמים הנ"ל ביחד עם הלוח.

2. מאוורר למעבד Zalman CNPS7700-Cu: תחילה הייתי מעוניין לדעת שהמאוורר הנ"ל אכן מתאים למעבדי Intel Core 2 Duo. באתר היצרן מתייחסים רק עד ל-Pentium 4.

בנוסף, שמעתי שקיימת בעיה להרכיב את המאוורר הנ"ל על הלוח הנ"ל מכיוון שללוח יש פלטת קירור בצידו האחורי, בדיוק במקום שבו אמורה להתלבש התושבת של המאוורר ועקב כך, הברגים המסופקים עם המאוורר אינם מצליחים להגיע למאוורר. האם הבעיה באמת נכונה?

האם אתם ממליצים על מאוורר אחר למעבד שמתאים ללוח נ"ל, למעבד Core 2 Duo E6700 ושהוא שקט במיוחד?

3. המערכת שאני מתכנן להרכיב כוללת את הלוח האמור (DQ6), עם מעבד E6700, עם מאוורר למעבד Zalman CNPS7700-Cu, כרטיס מסך שקט (ללא מאוורר) כגון Nvidia 7300GT או Nvidia 7600GS, ומארז Antec SonataII (עם מאוורר אחד בלבד).

הייתי מעוניין לדעת האם המערכת הנ"ל תצליח לשמור על טמפרטורות נמוכות ואולי לקבל הצעות לשינוי.

4. זכרונות 2x1Gb DDRII 800: אילו זכרונות מומלצים יש לכם שיתאימו ללוח DQ6? רצוי זכרונות CL4 לפחות.

5. אני מרכיב מערכת מחשב נוספת עם מעבד E6600 ולוח Intel BLK965PLTCK. שאר הרכיבים יהיו זהים.

הייתי מעוניין לדעת האם המערכת הזאת תהיה מספיק קרירה והאם אני אתקל גם כאן בבעיות הרכבה של מאוורר ה-Zalman.

תודה מראש,

ג`ו.

פורסם

Asus P5B Deluxe באותו מחיר יהיה הרבה יותר טוב ויותר מפוצ'ר

במחיר של ה-DQ6 אפילו תקבל את הגירסה עם האנטנת WiFi

פורסם
  • מחבר

היי ליאור.

למה אתה טוען שה-Asus יותר מפוצ'ר?

יתרונות ה-DQ6:

1. 3 חריצי PCI-E x1 לעומת אחד ב-P5B.

2. כרטיס קול יותר איכותי (Realtek ALC888DD שנחשב לאחד האיכותיים שיש היום בשוק עם 10 יציאות!) לעומת ADI® AD1988B ב-P5B שהוא גם טוב, אך פחות.

3. עד 4 יציאות eSATA (ניתן לחבר אותן על חשבון יציאות ה-SATA הרגילות). ב-P5B יש eSATA אחד בלבד והוא על חשבון יציאת SATA אחת (לא ניתן להפוך את היציאה חזרה ל-SATA רגיל)

4. 10 USB לעומת 8 ב-P5B.

5. כל הקבלים הם solid - נותן תוחלת חיים ארוכה יותר, מתח יציב יותר ויעילות רבה יותר.

6. 4 העתקים של ה-Bios לעומת 2 ב-P5B (לא שבאמת צריך 4 העתקים...)

7. 12 מדרגות מתחים לעומת 8 ב-P5B. יותר יעיל וחסכוני ויותר מדוייק. כנראה גם יותר מתאים לסדרה הבאה של המעבדים עם 4 ליבות.

יתרונות ה-P5B:

1. 3 חריצי PCI רגיל לעומת 2 ב-DQ6. (נראה לי שעדיף PCI-E x1 מאשר PCI רגיל)

2. 2 כרטיסי רשת לעומת אחד ב-DQ6.

3. מתאם הרחבה לעוד יציאות USB מאחור.

כל שאר הנתונים דומים בין שני הלוחות. אותו chipset, קירור פאסיבי, יציאות firewire וכדומה.

כלומר בסה"כ ל-DQ6 יש הרבה יותר יתרונות מאשר ל-P5B.

לפי האתר Zap ה-DQ6 עולה 1339 ש"ח לעומת ה-P5B שעולה 1362 ש"ח (לגרסה ללא ה-WiFi). כמו כן את ה-P5B ללא ה-WiFi ניתן למצוא כרגע רק בחנות אחת ואני חושב שהוא לא כל כך במלאי (לא בטוח לגבי זה).

מכל הסיבות האלה החלטתי ללכת על ה-DQ6 ולא על ה-P5B Deluxe.

אשמח לקבל תיקונים לטענות האלה וגם אשמח לקבל עוד תשובות על שאר השאלות ששאלתי.

תודה מראש,

ג'ו.

פורסם

נעבור אחד אחד:

1. כשיהיו כרטיסי PCI-Express x1 דבר איתי, לעומת זאת ל-PCI אתה יכול לחבר כל כרטיס שיש בשוק

2. שיהיה, גם ככה לא מי יודע מה הבדל בין שבבי HD

3. יציאת eSATA אחת היא לא שימושית, אז ארבע? ועוד על חשבון SATA פנימי? לא לדבר על העובדה ש-GB בעצמם טוענים שה-Bracket יכול להגיע או לא להגיע בבאנדל

4. יש לך 2 פאנלים קדמיים לנצל עוד 2 ראשי USB?, עזוב את זה, אתה משתמש ביותר מ-8 חיבורי USB?

גם אם ניקח אחד לאינטרנט, אחד ל-DOK, אחד ל-WebCam, אחד למצלמה דיגיטלית, אחד לנגן Mp3, אחד לפלאפון, אחד למדפסת ואחד לקורא כרטיסים ניצלנו רק 8, והמכשיר היחיד שאני יכול לחשוב עליו ויכול להתחבר ל-USB זה מנורת USB או סורק

5. נכון

6. שניים מההעתקים נמצאים על ההארדיסק, כמה שימושי? שיהיה

7. זה בולשיט של GB, ההבדל בין 6 ל-8 שלבים זניח ומתווכחים כל הזמן אם זה באמת מוסיף משהו

המעבר הזה ל-12 שלבים לא מוסיף בכלל

פורסם
  • מחבר

היי ליאור.

לא באתי להגיד שה-P5B הוא לוח לא טוב. להיפך, הוא מעולה.

אבל בקשר לטענה שלך, בפחות כסף (אמנם ממש בקצת פחות), מקבלים הרבה יותר. אולי חצי מהדברים לא שימושיים (באמת לא צריך 4 יציאות eSATA, אחת מספיקה והיא כן חשובה! האפשרות לחבר כונן SATA מבלי לפתוח את המחשב ולקבל 3Gb/S קצב העברת נתונים קוסמת לי מאד), אבל נותנים לך יותר בפחות, לא תיקח? או אפילו נותנים לך יותר באותו מחיר, גם לא תיקח?

מצד שני, הכל יכול להיות מעולה בלוח, אבל אם אי אפשר לחבר אליו מאוורר שלמעבד, אז יש כאן בעיה...

בדיוק בגלל זה שאלתי את שאר השאלות. אני לא ארצה מחשב עם לוח מעולה ומארז שקט וכרטיס מסך שקט, אבל שנתקע לי כל הזמן בגלל חום...

עדיין אשמח לשמוע תגובות לשאלות הנוספות.

ג'ו.

פורסם

נותנים לך יותר דברים

אבל פחות שימושיים בהרבה

אני מעדיף לוח פשוט עם פיצ'רים שעוזרים לי מאשר לוח מפואר עם מיליון וחצי פיצ'רים שמעניינים לי את הכפתור של ההדלקה

פורסם
  • מחבר

סתם נכנסת פה להתקפה על ה-DQ6.

הוא נותן לך את אותם פיצ'רים כמו ה-P5B ועוד תוספות.

אתה מקבל לוח עם כל הפיצ'רים שעוזרים לך (כמו ב-P5B) ועוד.

אז אתה כועס עליו כי הוא נותן יותר?

בעצם, לא התחלנו את הדיון בטענה שה-DQ6 נותן פחות? אז אנחנו מסכימים כבר שמקבלים יותר באותו מחיר? (;

פורסם

לא נכנסתי להתקפה

ה-P5B Deluxe פשוט לוח יותר טוב

לצורך העניין אם אני קונה מכונית וחשוב לי בקרת שיוט, זה לא מעניין אותי שהיא מגיעה עם חישוקי סגסוגת, מושבי עור, או פנסי קסנון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים