עבור לתוכן

צילום המדגים כי גם בגודל חיישן של 1/2.5 יש משמעות לשליטה ידנית

Featured Replies

פורסם

תמונה שבה דווקא רציתי תמונה מהירה על מנת למנוע מריחה ותוך כדי כך שילמתי בתמונה כהה בה כל מה שיראו זה נקודות מקורות האור (פנסי המכונית) כל מצלמה אוטומטית הייתה מצלמת את אותו השוט אחרת לחלוטין.

1/200sec

f/3.5

iso 200

אני לא רואה שום בעיה לקבל את אותה תוצאה עם מצלמה אוטומטית. ממילא ברירת המחדל של כמעט כל מצלמה אוטומטית היא צילום בצמצם הכי פתוח (בגלל הדיפרקציה), וכדי לקבל רמת כהות כזו או אחרת צריך פשוט לדעת להשתמש נכון במד אור ובפיצוי החשיפה.

התמונה השניה היא מריחה מכוונת של אורות. פורמט שיגרתי למדי שגם אותו קצת קשה לעשות במצלמות עם שליטה אוטומטית.

תקן אותי אם אני טועה כמובן.

1.3 sec

f/8

iso 64

הבעיה היא איכות התמונה של הצמצם הזה במצלמות חיישן-קטן. אני מציע שתצלם את אותה תמונה בצמצם 8 ובצמצם 4.5 ותשווה את יכולת ההפרדה בשני המקרים. תראה שצמצם 8 מספק איכות כל כך גרועה שעדיף פשוט לוותר עליו במצלמות כאלה. זה במיוחד בולט בצילומים בעדשה רחבה.

לגבי ה 28 ממ זה תוסף מאוד יעיל ואתה צודק שלא בכל מקרה ניתן לבצע צילום רחב. אבל מניסיוני אני (|והדג פה הוא על אני) רוצה צילום רחב בתמונות נוף בעיקר. שם אני בד"כ יכול לבצע זאת.

לא אם בנוף יש לך נושאים בתנועה כמו עצים מתנפנפים או ים גלי, ולא אם אתה עצמך נמצא על משטח לא יציב (כמו למשל יכטה או רכבת). מעבר לכך, כש-50% מהצילומים שלך בטיול דורשים 28 מ"מ, שימוש בפנורמות הופך להיות מעיק במיוחד.

דרך אגב איך אתה יכול להורות למצלמה שלך לצלם בחשיפה של 8 שניות בלי שליטה על זה?

יש בכל המצלמות האוטומטיות של ריקו אפשרות להגדיר מהירות תריס ידנית מבין האופציות הבאות 1, 2, 4 ו-8 שניות. ביחד עם שימוש ב-ISO ידני זה מספיק בשביל השליטה הדרושה לצילומי לילה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים