עבור לתוכן

איזה מעבד מתאים ביותר להמרת סרטים?

Featured Replies

פורסם

אינטל או AMD? (ההתיחסות היא אך ורק למעבדים כפולי ליבה)

האם גם לציפסטים יש משמעות בהמרת סרטים או שההתייחסות אליהם ביחס למעבדים הוא

מבחינת אינטגרציה טובה יותר?

האם יש פער גדול בין אינטל ו-AMD בהמרת סרטים? מפני שאני מאד הייתי רוצה לרכוש

מעבד AMD אך אם הוא לא יתאים והפער הוא גדול מדי אז אאלץ להתפשר ולקחת אינטל.

האם אפשר לקבל המלצה למעבדים (רמת מחיר של 1200+- ש"ח) בשילוב עם הציפסט המתאים ביותר?

תודה

פורסם
  • מחבר

מה זה ITUNE בבאנצ'מארק שבצגת?

מפני שבדקתי את DIVX 6.22 ואת XVID1.1 ובשניהם קיבלתי תוצאה שונה מה-ITUNE

AMD טובים יותר ברמת המעבדים ה'נמוכה' יותר עם ITUNE.

בקיצור הסתבכתי.

ובקיצור נוסף, ברמת מעבדים כפולי ליבה מי יותר טוב להמרת סרטים אינטל או AMD? (ברמת מחיר של 1200+- ש"ח למעבד)

פורסם

"המרת סרטים" שאתה מדבר עליה קצת גלובלית, על איזו המרה אנחנו מדברים? המרה מקצועית כמו ל mpeg-2 או סתם המרות בייתיות כמו ל XVID?

פורסם
  • מחבר

"המרת סרטים" שאתה מדבר עליה קצת גלובלית, על איזו המרה אנחנו מדברים? המרה מקצועית כמו ל mpeg-2 או סתם המרות בייתיות כמו ל XVID?

בעקרון המרוה ביתית, אך לא שולל בהמשך המרות יותר מקצועיות.

האם תוכל להרחיב יותר כדי שאוכל לענות באופן יותר החלטי?

מה ההבדל בין המרה ביתית למקצועית ביחס לשימוש המעבד?

בכל אופן, מה שעומד על הפרק הוא המרות רגילות לפורמט KSVCD ובהמשך המרות לאיכויות יותר גבוהות ואו יותר תובעניות (מהמעבד)

כמו מ-DVD לפורמטים אחרים שיותאמו לקריאה/צפיה בכל DVD מצוי, קרי הקטנת נפח הקובץ. וגם כפי שציינתי המרה הפוכה.

אגב, להזכירך מאד הייתי רוצה מעבד של AMD, את הבנצ'מארקים אני לא כל כך מבין כדי שאוכל להחליט, אם תטען שבגדול אינטל עדיפים

אך לא בהפרש ביצועים משמעותי אשמח לרכוש AMD, אך אם ההפרשים הם משמעותיים אז אחרוק שיניים וארכוש (שוב) מעבד אינטל.

טווח התקציב למעבד הוא 1200+- כאשר חריגה אפשרית (אם אין ברירה) היא עד 1400 ש"ח בלבד, מפני שהרכישה היא לא

מיידית כך שאולי (עם קצת מזל) בתקופת הרכישה המחירים ירדו מעט.

פורסם

בהמרות מקצועיות בד"כ משתמשים בתוכנות מקצועיות עם כרטיסים ייעודיים שעושים את ההמרה ברמת החומרה (וכתוצאה מכך במאות אחוזים יותר מהר)

פורסם
  • מחבר

בהמרות מקצועיות בד"כ משתמשים בתוכנות מקצועיות עם כרטיסים ייעודיים שעושים את ההמרה ברמת החומרה (וכתוצאה מכך במאות אחוזים יותר מהר)

אוקיי.

אז כנראה שלא אגיע לרמה שכזאת אלא 'רק' למקסימום יכולת עיבוד בהמרה ביתית.

אם כך, אז איזה מעבד ממולץ בהתאם לכל מה שכתבתי והצגתי עד עכשיו?

פורסם

גם ב-DivX וגם ב-XViD ה-E6400 משאיר הרבה אבק ל-X2 4200/4400

פורסם

גם ב-DivX וגם ב-XViD ה-E6400 משאיר הרבה אבק ל-X2 4200/4400

מסכים וזה מתוך נסיון אישי

בתור אחד שעשה המרות עם אופטרון 165 , אחריי זה עם פנטיום D 805 ועכשיו עם E6400, הקונרו ללא ספק אוכל את האחרים בלי שום בעיה וזה עוד לפניי שדיברנו על אוברקלוק נחמד שמתוכנן להמשך :D

פורסם
  • מחבר

אחלה, יש התקדמות, תודה.

אני מבין שהידע שלכם ברמה גבוהה.

עכשיו, האם יש לבחירת הציפסט השפעה כלשהי על יכולת המעבד לבצע המרה?

אם אפשר לדעת גם מדוע יש לבחור ציפסט מתאים (ברמה העקרונית) למעבד מסויים, איך זה בא לידי ביטוי

בחירת ציפסט מתאים או לא מתאים?

ועוד שאלה לגבי הזכרונות, האם לגודל הזיכרון כמו גם מהירותו יש השפעה על מהירות ההמרה, יהיה הבדל בין 512MB לבין 1G?

שימו לב שהכל סובב סביב חומרה לביצוע המרת סרטים, אין לי שימושים מיוחדים ואני רחוק ממשחקים כלשהם, למעט משחקי רשת קלים.

פורסם

לוח מתאים הרבה יותר חשוב מאשר צ'יפסט, לצ'יפסט יש השפעה נמוכה למדי על הביצועים, וההפרשים בין רוב הצ'יפסטים הנפוצים (מדובר בעיקר על 945P, 965P, 975X ו-Via 880Pro) זניחים

לגודל הזיכרון יש השפעה פי כמה מאשר התדר, 2GB זה כבר לא מוגזם, במיוחד ליישומים מקצועיים יותר כמו המרת וידאו, עריכת וידאו וכו'

פורסם
  • מחבר

סיכום ביניים:

מעבד אינטל: Core2Duo E6400 2.13GHZ 2Mb SHARED CACHE

לוח אם: איכותי

זיכרון (התדר חסר משמעות קריטית, נכון?): מינימום 1G

האם משנה אם זה DUAL או לא?

פורסם

התדר רצוי שיהיה לפחות 667Mhz מינימום 1 GB כמו שאמרת , וחשוב מאוד מאוד שיהיה Dual !

פורסם

רצוי 2GB, תדר DDR2-667, כמובן ב-DualChannel

לוח פשוט יעשה את העבודה

פורסם
  • מחבר

עזרתם לי מאד, תודה לכם. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים