עבור לתוכן

כמה משלמים למפתחי חומרה?

Featured Replies

פורסם

זה מאוד משתנה, מאוד משתנה איפה.

מהנדסי חשמל מרוויחים בארץ טוב מאוד, גם אם הם לא ראשי צוותים או מנהלי מחלקות, אבל הטווח משתנה מאוד בין מהנדס חשמל ברפאל או באלביט, למהנדס באינטל ובטח ובטח למהנדס בסטארט אפ - שם אפשר להגיע למשכורות שהייתם יכולים לחיות איתם גם שנה שלמה.

אבל זה בא על חשבון משהו, כמו חיים...

בן דוד שלי גמר בתואר ראשון בהנדסת חשמל בטכניון, והוא מצטיין דיקן (או איך שלא קוראים לזה).

הוא עוד לא עבד בכלל (אולי חצי שנה בכל החיים שלו), רק לפני כמה חודשים גמר, והוא קיבל כמה הצעות עבודה, אינטל הציעו לו לעבוד במפעל העתידי בקרית גת, הזה שאמור ליצר מעבדים ב-45 ננומטר בסכום 15,000 ש"ח בחודש, אבל הוא קיבל משהו יותר טוב אז הוא דחה את ההצעה של אינטל.

פורסם

זה תלוי כמה שנות נסיון יש לבנאדם, אבל הממוצע מתחיל ב11K ונגמר איפשהו במחוזות רחוקים.

פורסם

אחחח איזה חלום רטוב זו משכורת בעלת 5 ספרות :ylsuper:

פורסם
  • מחבר

גם אני שואל שאלה רצינית..

אם אתה שומע את המושגים "ברוטו" ו-"נטו", ועולה לך בראש מחשבה כזאת:

אז אל תעלב או משהו, אבל נראה שאפילו תעודת זהות עוד לא הוצאת, ואתה רחוק שנות אור מהעבודה שאתה מנסה לברר עליה.. אז מה הקטע?

אני לא מבין בשיט במושגים האלה, אבל זה בכלל לא אומר שאני לא אבין את התשובה לשאלה שביקשתי.

הצלחת לשבור את השיא של עצמך (ראו חתימה)

אתה יכול להוסיף גם את זה לחתימה אם אתה רוצה.

L0L

גם אתה.

תודה רבה לכל אלא שענו.

דווקא חשבתי שזאת עבודה שעובדים בה רק כמה שעות, מקסימום 4-6 ומקבלים משכורת דיי מכובדת.

אז קיצור זה מסתכם איפשהו בין פי 4-5 בהשוואה למשכורת מינימום?

פורסם

יש לי שלוש דודים שעובדים באנטל...

אני יודע שאחת מהם מרויח 18500 נטו 8) הוא מהנדס משהו...חחח לא זוכר

פורסם
  • מחבר

ו... כמה שעות ביום הוא עובד בערך?

פורסם

זו שאלה די מפגרת. בדרך כלל אומנם יש כמות שעות רשמית שאתה צריך לעבוד אבל עובדים כמה שצריך כדי לעשות את העבודה. יש תקופות לחץ בהן אנשים מגיעים לעבודה ב8 ויוצאים הביתה ב11 בלילה אם לא מאוחר יותר ויש תקופות יותר רגועות. בכל אופן אין ממש תשובה חד משמעית, גם בעניין המשכורת אגב כי "מפתח חומרה" הוא מושג כללי מדי, תלוי בנסיון, תלוי בתפקיד, תלוי בהרבה מאוד גורמים.

פורסם

זו שאלה די מפגרת.

תכלס.. אבל כשאני רמזתי על זה הוא דיי נעלב.. :)

פורסם
  • מחבר

זאת אמורה להיות שאלה מאוד ברורה ולא מסובכת.

על אותו העיקרון, כמה עובד ניקיון מקבל? ברוב המקומות מקבלים משכורת מינימום, ויש מקומות שמקבלים בהם עד 35-45שח לשעה, תלוי במקום, בנסיון, בסוג העבודה וכו'.

אותו הדבר בדיוק פה. פשוט שמעתי שהלמידה למקצוע היא רבה, אז מעניין אם זה משתלם אחר כך.

תכלס.. אבל כשאני רמזתי על זה הוא דיי נעלב.. :)

הייתי מאוד מאוד רחוק מלהעלב... :o

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים