עבור לתוכן

זקוק לייעוץ בנושא בניית מארז!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אז ככה יש לי יומים פנויים וחשבתי להתחיל בפרוייקט לבניית מארז כעיקרון

הבסיס שבו אני משתמש הוא מסגרת של מארז ישן שהורדתי ממנו את כל הפלסטיקה ומה שנשאר זוהי מסגרת אלומיניום

עכשיו מתחיל השלב הקשה אני מתכנן שבמארז יהיו 4 מאווררים 3 של 120 ואחד של 80מ"מ 120 בגג בחזית ובדופן ו80 מאחור

בכוונתי לבנות לו מסגרת מעץ וחלון שקוף בדופן כאשר הדופן עם החלון תשב על ציר שנפתח כמו דלת

עכשיו הבעיות :(

איזה סוג עץ ממומלץ חשבתי על סיבית אבל הוא נראה לי בעייתי כי הוא עלול להתפורר בדפנות כתוצאה מבלי של פרוק והרכבה במשך השנים

וגם תהיה בעיה במקרה של שידרוגים קידוחים וכו'

לכן נראה לי שעדיף עץ מלא אך השאלה היא איך תהיה האטימות שלו לרעשים אני מעוניין ליצור מערכת שקטה ככל האפשר????

דבר נוסף הוא קיצוץ בעלויות משהו מכיר מקום זול שיוכל לבצע לי את החיתוחים ובנוסף מקום זול לקניית העץ אני גר בקריות ואין לי בעיה להגיע גם לחיפה

אני מקווה שהפרוייקט הזה יתקדם במהרה אין לי יותר מידי זמן פנוי אני מקווה

בכל מקרה תודה מראש על התגובות ואם יש לכם המלצות אשמח לשמוע :xyxthumbs:

[attachment deleted by admin]

פורסם

עץ זה החומר גלם הכי שקט שתשיג , במיוחד אם זה עץ מלא..

כמובן שאתה יכול לשדרג את הבידוד ולהוסיף SONEX או חומרי בידרור אחרים..

בקשר לאיפה לקנות.. לא חסר נגריות בחיפה. כמו בכל עיר גדולה.

תפתח ספר טלפונים, תריץ חיפוש באתר של דפי זהב..

לא בעיה למצוא.

בקשר למחיר.. כל נגריה גובה מחיר קצת שונה. אחרי שתמצא נגריה תתקשר אליהם, תן להם את המידות ותשאל אותם כמה עולה חיתוך לפי המידות.

פורסם
  • מחבר

עץ זה החומר גלם הכי שקט שתשיג , במיוחד אם זה עץ מלא..

כמובן שאתה יכול לשדרג את הבידוד ולהוסיף SONEX או חומרי בידרור אחרים..

בקשר לאיפה לקנות.. לא חסר נגריות בחיפה. כמו בכל עיר גדולה.

תפתח ספר טלפונים, תריץ חיפוש באתר של דפי זהב..

לא בעיה למצוא.

בקשר למחיר.. כל נגריה גובה מחיר קצת שונה. אחרי שתמצא נגריה תתקשר אליהם, תן להם את המידות ותשאל אותם כמה עולה חיתוך לפי המידות.

אז אתה ממליץ עץ מלא על סיבית מבחינת אטימות לרעש?

ואם כן על איזה עובי אתה פחות או יותר ממליץ?

פורסם

עץ מלא תמיד יותר טוב.. בשביל בידוד טוב שיחסום את רוב הרעש 2 ס"מ יעשו את העבודה.

סיבית מבודד פחות טוב מעץ מלא. במיוחד בעובי שתצתרך למחשב..בנוסף כמו שאמרת יש לו חסרונות (התפוררות וכ"ו)

פורסם

לא מבין בעץ אבל בקשר למאוררים, למה להסתפק ב 80 מאחור.

המאוורר האחורי חשוב ביותר כי הוא מפנה את רוב האויר מאיזור המעבד ולכן רצוי 120 גם למטרות שקט.

בכלל אם אתה בונה את המארז תשתמש רק ב 120mm.

זה שמקדימה ובצד שיכניסו אויר והעליון והאחורי מוציאים אויר.

פורסם
  • מחבר

לא מבין בעץ אבל בקשר למאוררים, למה להסתפק ב 80 מאחור.

המאוורר האחורי חשוב ביותר כי הוא מפנה את רוב האויר מאיזור המעבד ולכן רצוי 120 גם למטרות שקט.

בכלל אם אתה בונה את המארז תשתמש רק ב 120mm.

זה שמקדימה ובצד שיכניסו אויר והעליון והאחורי מוציאים אויר.

העניין הוא שבשביל להמנע מסיבוכים מה שעשיתי זה פירקתי מארז ישן והשארתי רק את השלד שלו עכשיו אין לי בעיה לערוך בו שינויים ולהכניס

מאווררי 120 במקומות אחרים אבל מאחורה הוא צר מידי אין מקום למאוורר גדול עד כמה שהייתי רוצה

פורסם

השלד של המארז יכול לשמש רק בתור תושבת לכל חלקי המחשב.

בלי קשר לזה אתה יכול לבנות את הקירות שלו מעץ ולעשות אותם קצת יותר גדולים, כך שיהיה לך מקום למאוורר 120 מ"מ..

פורסם
  • מחבר

השלד של המארז יכול לשמש רק בתור תושבת לכל חלקי המחשב.

בלי קשר לזה אתה יכול לבנות את הקירות שלו מעץ ולעשות אותם קצת יותר גדולים, כך שיהיה לך מקום למאוורר 120 מ"מ..

חשבתי לא לערוך שינוי מאחור מכיוון שלא היה לי כוח להתעסק עם חיבורי הכרטיסים מאחור ולבנות משהו מתאים אבל אולי אתה צודק וזה יהיה

שווה תהשקעה למרות שחשבתי להשים 80 מ"מ שקט

פורסם

זה לא הרבה השקעה. בגלל שיש לך את השלד של המארז והלוח אם יושב עליו, כל מה שתצתרך לעשות זה לחתוך מלבן בעץ שדרכו תוכל להעביר את הכבלים שמתחברים ללוח אם.

המלבן יכול להיות בדיוק בגודל של הפאנל חיבורים או משהו קטן יותר (אולי אפילו עיגול) שדרכו תעביר את הכבלים.

פורסם
  • מחבר

זה לא הרבה השקעה. בגלל שיש לך את השלד של המארז והלוח אם יושב עליו, כל מה שתצתרך לעשות זה לחתוך מלבן בעץ שדרכו תוכל להעביר את הכבלים שמתחברים ללוח אם.

המלבן יכול להיות בדיוק בגודל של הפאנל חיבורים או משהו קטן יותר (אולי אפילו עיגול) שדרכו תעביר את הכבלים.

רעיון נחמד יום שלישי אני כנראה ילך לנגיה לקנות תחומרים ולחתוך נראה לי שאני יעזר בהצעה שלך תודה

פורסם

No problam

בהצלחה.

אם אתה צריך עוד עזרה או יעוץ אתה מוזמן להגיב או לשלוח לפרטי.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי אז סיימתי 80% מהעבודה בקרוב אעלה תמונות של הפרוייקט כרגע נשאר לי לצבוע אותו למרות שעדיין לא החלטתי באיזה צבע לקה/שחור

לבסוף הלכתי על עץ סנוויץ עניין של עלויות ובקרוב אתקין לד כחול וכפתורים ריסט הדלקה וכו בנתיים המארז עובד

מדהים כמה שהטמפרטורות ירדו 4 מעלות ואני עכשיו רק עם 2 מאווררי 120(קודם היו 4 של 80) שבתוכנית להוסיף עוד 80 שקט ולבנות להם מוד וולט להפחתת מהירות הסיבוב בלילה

אשמח אם יש לכם המלצות\רעיונות נוספים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים