עבור לתוכן

שאלה בקשר לפסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להרשם עכשיו לקורס פסיכומטרי למועד דצמבר. אני עכשיו התחלתי כיתה י"ב.

בכל מקום שאני מתקשר אליו אומרים לי שהקורס עולה בסביבות 5000 שקל (!).

זה כסף לא קטן, אני רוצה לשאול האם כדאי לי ללכת לקורס הזה ? האם הוא שווה את הכסף ? האם מישהו עבר דרך קורס כזה ואם כן מהי ההתרשמות ממנו ?

ושתי שאלות אחרונות: האם יש סיכוי אם בכלל לקבל בפסיכומרי מעל 700 אם ללמוד רק אם הספר העבה למידה עצמאית ? האם הוא משקף את השאלות מהחינה ?

פורסם

אני עד היום לא מבין למה אנשים מתכוננים למבחן כזה. הייתי מבין אם זה רק בשביל לרענן את העברית או משהו כי זה בסה"כ מבחן של חשיבה מהירה ( :-X)

אבל בכל מקרה, מכון קידום הגיע לבי"ס שלי בשנה שעברה והציע קיזוז משמעותי (מאוד, הורד ל-2,500 אם אני לא טועה) לנרשמים לפני י"ב - אין משהו דומה שהוצע לך?

פורסם

הסיבה לכך ידידי היקר שלא כולם מברקים כמוך ...

ויש כאלה שצריכים לעבוד קשה ...

פורסם

פחחח קורס...אל תלך למסחטות הכספים האלה

ספרי ההכנה בחנויות מספיק מפורטים בשביל ללמוד עצמאית (אני ממליץ על הספר של אנקורי) ואם זה לא מספיק אז קיימים פורומים ייעודיים באינטרנט לסייע לאנשים להתכונן לבחינה. אין כאן פתרונות קסם והקורס לא יעשה אותך חכם יותר - פשוט תחרוש בלימודים כמו מטורף ותצליח בבחינה עצמה, בהצלחה

פורסם

אני עד היום לא מבין למה אנשים מתכוננים למבחן כזה. הייתי מבין אם זה רק בשביל לרענן את העברית או משהו כי זה בסה"כ מבחן של חשיבה מהירה ( :-X)

אבל בכל מקרה, מכון קידום הגיע לבי"ס שלי בשנה שעברה והציע קיזוז משמעותי (מאוד, הורד ל-2,500 אם אני לא טועה) לנרשמים לפני י"ב - אין משהו דומה שהוצע לך?

אין מצב להוציא ציון גבוה בפסיכומטרי בלי ללמוד. זה מבחן באמת שרוב הקושי שבו הוא זמן, אבל יש הרבה הרבה שיטות בשביל לקצר את משך הזמן שבו פותרים כל תרגיל, והשיטות האלה עובדות. בנוסף, צריך לדעת איך לעשות חישובים מתמטיים מהירים בראש, מה שלא כל אחד יכול לעשות בלי להתכונן. גם ככל שאתה לומד יותר אתה יכול לפתור את התרגילים במהירות גבוהה יותר.

מעטים מאוד הם האנשים שיכולים להוציא מעל 700 בלי להתכונן למבחן. להערכתי 0.1 אחוז מהאוכלוסיה.

ולDelapro, הקורסים מועילים לדעתי מאוד. אני אישית עשיתי קורס של קידום, שעזר לי להוציא 741. אתה יכול ללמוד לבד, ואם אתה יכול לשבת 3 חודשים וללמוד יותר מ5 שעות כל יום, בלי שתהיה במסגרת של קורס שתעזור לך לעשות את זה, אז אין סיבה שלא תעשה את זה.

אני גם עשיתי קורס בחופש בין יא' ליב', וזה היה בערך חצי מהסכום עליו אתה מדבר.

פורסם

קורס של החברות שמיועד לתלמידי תיכון עולה כ-1000-1200 שקלים

פורסם
  • מחבר

אתה צודק, אבל אני איחרתי :'( :'(, עכשיו נשארו להם רק קורסים אישיים שעולם כנ"ל. :-\ פשוט חשבתי שהקורסים מתחילים אם הלימודים ועכשיו אני מתקשר וכולם אומרים שההרשמה כבר נגמרה לקורסים התיכוניים.

אולי מישהו מכיר קורסים זולים שעכשיו זמינים ??

פורסם

בזמנו עשו בבית ספר שלמדתי בו קורס גם במהלך השנה למועד אפריל

תבדוק את האופציה הזו

פורסם

אם אתה לא מעוניין בעתודה אני לא רואה שום סיבה למה להשקיע זמן (שאמור להיות מנוצל לבגרויות) בפסיכומטרי.

אם אתה מעוניין בעתודה, אני ממליץ לך להתחיל ללמוד לבד ולקחת פה ושם שיעורים פרטיים (הקורסים למועד אוקטובר התחילו) ולגשת בפברואר.

פורסם

אין מצב להוציא ציון גבוה בפסיכומטרי בלי ללמוד. זה מבחן באמת שרוב הקושי שבו הוא זמן, אבל יש הרבה הרבה שיטות בשביל לקצר את משך הזמן שבו פותרים כל תרגיל, והשיטות האלה עובדות. בנוסף, צריך לדעת איך לעשות חישובים מתמטיים מהירים בראש, מה שלא כל אחד יכול לעשות בלי להתכונן. גם ככל שאתה לומד יותר אתה יכול לפתור את התרגילים במהירות גבוהה יותר.

מעטים מאוד הם האנשים שיכולים להוציא מעל 700 בלי להתכונן למבחן. להערכתי 0.1 אחוז מהאוכלוסיה.

ולDelapro, הקורסים מועילים לדעתי מאוד. אני אישית עשיתי קורס של קידום, שעזר לי להוציא 741. אתה יכול ללמוד לבד, ואם אתה יכול לשבת 3 חודשים וללמוד יותר מ5 שעות כל יום, בלי שתהיה במסגרת של קורס שתעזור לך לעשות את זה, אז אין סיבה שלא תעשה את זה.

אני גם עשיתי קורס בחופש בין יא' ליב', וזה היה בערך חצי מהסכום עליו אתה מדבר.

^^מחזק כל מילה.

בגדול, אתה יכול ללמוד לבד. אם יש לך את המשמעת עצמית - לך על זה.

זה לא תואר בפיסיקה גרעינית, סך הכל דברים בסיסיים במתמטיקה רמת 3 יחידות, הרבה הגיון בחלק המילולי וידע טוב באנגלית.

אבל כשאתה מגיע למצב שאתה באמצע שנת לימודים, עם כל החובות שלך לביצפר ועוד מחשב מפתה בבית, קשה מאוד להשקיע מאמצים בלמידה עצמית.

הקורס נותן מסגרת מצויינת ותאמין לי, זה שאתה משלם הרבה כסף רק יעזור כי אתה יודע שאם לא תשקיע את המאמצים הדרושים, כל הכסף שהשקעת ילך לאיבוד.

אני השקעתי 4,500 שקל בקורס פסיכומטרי של לחמן כי לא הייתה לי שום אפשרות אחרת והייתי חייב ציון טוב בשביל העתודה, ונגד כל הסיכויים, עם 2 הצגות עם תפקידים ראשיים, חברה לפנק, חיי פנימיה לא פשוטים וכמובן שלל בגרויות בבית ספר, הוצאתי 669 במועד אפריל האחרון, ציון שמספיק לי למה שאני צריך.

אני לא בטוח שהייתי עובר את ה-500 בלי הקורס.

פורסם

אני לומד עכשיו (ניגש באוקטובר) ואצלי אומנם הבחירה הייתה קלה יותר כי אני משלם 1000 ש"ח (קיבלתי וואצ'ר לפני שהשתחררתי)

אבל הגעתי למסקנה שהמטרה מס' 1 של הקורס היא לשים לך מסגרת... אני בספק אם הייתי לומד כמו שאני לומד עכשיו בלי קורס...

חוץ מזה שבאמת נתקלים פה ושם בדברים שצריך ללמוד, במילולי לפחות... אז עדיף כבר לעשות קורס פעם אחת ולעבור את זה כמו שצריך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים