עבור לתוכן

שאלה על מעבד ישן לעומת מעבד חדש

Featured Replies

פורסם

נגיד ניקח Athlon 64 3000+ סוקט 754 שהיה באוברקלוק ולרוב עבד על 60מעלות ולפעמים גם הגיע ל70 ואפילו 90 וגם קרס כמה פעמים. וניקח את אותו מעבד חדש דנדש מהחנות ונשווה אותם במהירות סטוק - האם המעבד שעבר את כל הסבל והמעלות הגבוהות יעבוד (מבחינת ביצועים) פחות טוב מהמעבד החדש שנקנה מהחנות? זוהי סתם שאלה לידע כללי.

חשוב לציין שאני חושב והאמתי גם כמעט בטוח שלא יהיה הבדל בכלל בין שני המעבדים. מה אתם חושבים?

פורסם

אולי יהיה הבדל מאוד קטן לטובת המעבד החדש, אבל אני מאמין שזה ממש לא יהיה מורגש.

שינית את התדר של המעבד, גרמת לו לעבוד לא כפי שהוא היה צריך לעבוד, לכן בכל מקרה נגרם נזק, אבל הנזק לא מורגש.

פורסם

לא מבין כל כך מה השאלה.

זה לא ברור שאם אתה לוקח מעבד יותר חלש שעבר הרבה טרטרות ומשווה אותו מול מעבד חדש, שמפותח יותר ממנו מבחינה טכנולוגית אז המעבד החדש יותר יהיה יותר טוב מהישן יותר.

(יכול להיות שאני מפספס את העיקר בשאלה שלך)

פורסם
  • מחבר

עוד דעות?< מישהו?

פורסם
  • מחבר

לא עמית.. אני התכוונתי לאותו מעבד. שני המעבדים הם אותו המעבד בידיוק - גם החדש וגם הישן שעברו עליו כל הדברים האלו...

פורסם

אין הבדל

כל עוד המעבד חי הוא חי ויעבוד אותו הדבר

פורסם

מעבד הוא לא כמו מוח של בני אדם - הוא לא "מאבד" תאים/טרנזיסטורים ונחלש עם הזמן. אם יש בעיה במעבד, סביר להניח שהמחשב לא יעבוד בכלל או לא יעבוד יציב, ולא יציג ביצועים "מוחלשים" (כפי שנרמז מהשאלה).

ההבדל היחיד בין 2 מעבדים זהים שאחד עבד כמה שנים והשני בכלל לא הוא שאורך החיים של המעבד הראשון יהיה קצר יותר - בדיוק כמו שתוחלת החיים של נורה שהייתה דולקת שנים תהיה קצרה יותר לעומת נורה זהה חדשה שלא הודלקה בכלל.

פורסם

אין הבדל

כל עוד המעבד חי הוא חי ויעבוד אותו הדבר

צריך להשתמש במילה אובד, כל עוד המעבד אובד

סליחה שתקנתי אותך זה צרם לי מעבד הוא לא בעל חיים

פורסם

צריך להשתמש במילה אובד' date=' כל עוד המעבד אובד

[/quote']

:lol: :lol: :lol:

אובד - being lost - נעלם, לא בנמצא.

עובד - working - פועל, מתפקד.

מה בדיוק הקשר לבעלי חיים?

פורסם

צריך להשתמש במילה אובד, כל עוד המעבד אובד

אתה אבוד

פורסם

אתה אבוד

צריך לכתוב חסר חיים, כי הוא חסר חיים.

סליחה שתיקנתי אותך כי זה צרם לי, הוא לא אבוד, הוא הרבה יותר.

פורסם

יש דברים שאסור למודר להגיד ולמשתמש מותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים