עבור לתוכן

חיבור אופטימלי של 2 נתבים

Featured Replies

פורסם

היי לכולם. ברשותי מודם אלקטל פרו(פרוץ) שמשמש כנתב ל3 מחשבים.

קניתי נתב נוסף של נטגיר שהוא גם אלחוטי וגם קווי, והוא אמור לספק אינטרנט ללפטופ הנוסף שיש לי. בנוסף, אני רוצה לחבר את כל המחשבים אליו משום שהרכזת שיש לי עובדת במהירות 10MBPS בלבד.

השאלה היא איך מחברים את 2 הנתבים ואת כל המחשבים בצורה אופטימלית?

חשבתי להחזיר את האלקטל פרו לגרסת ההום כדי שהוא יהיה רק מודם, אבל אז הוא יעבוד בPPTP שהוא פחות טוב וגם אני אאלץ שוב להתחבר עם חייגן, נכון?

האפשרות השנייה שחשבתי עלייה היא - לבטל את הDHCP באלקטל, לחבר אותו לנטגיר(WAN לWAN?), ולחבר את כל המחשבים לנטגיר והוא יעשה DHCP. או שהאם זה יעשה בלאגן משום שהDHCP חייב להעשות מהנתב שמקושר לאינטרנט עצמו?

אודה לכם אם תוכלו לעזור בעניין המבלבל הזה.

גיא.

פורסם

1. החזר את האלקטל למצב מודם.

2. חבר אותו ליציאת ה WAN של הנתב.

3. קרוב לוודאי שתתחבר בפרוטוקול PPPoE לאינטרנט.

4. חבר את המחשבים ליציאות הLAN של הנתב.

5. אל תסתבך.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

PPPOE = PPTP נכון?

זה לא פחות טוב?

ואז איך אני אוכל להשאר מחובר באופן קבוע? אני מעדיף להמנע מחייגן.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה עוד בעיה התעוררה.

ניסיתי את מה שאמרת אך לצערי מסתבר שאין יציאת WAN בנתב. מדובר בנתב שהוא למעשה גם מודם(DG834G). לצערי, לאחר עשרות ניסיונות המודם אינו עובד בנתב ולכן החלטתי להשתמש באלקטל כמודם.

ישנה רק יציאת ADSL שהיא מיועדת לחיבור לקו טלפון ישירות.

ניסיתי לחבר את האלקטל באמצעות LAN פורט אבל זה לא עובד.

האם יש משהו אחר שאני יכול לנסות?

פורסם

להבא תערוך את ההודעה שלך ואל תקפיץ.

אין דבר כזה נתב בלי יציאת WAN, זה לא נתב בלי זה, זה רק מודם.

פורסם
  • מחבר

אני מתנצל על שני השרשורים ברצף.

בכל מקרה - מדובר בנתב עם מודם מובנה. יש 4 יציאות LAN ועוד יציאת ADSL אחת שאמורה להתחבר לטלפון.

האם יש פתרון למקרה שלי עם הנתב הזה?

פורסם

חבר את המודם קלאטל לאחת היציאות הרגילות בנתב עם כבל מוצלב

פורסם
  • מחבר

הצלחתי לעשות את החיבור כאשר חיברתי את האלקטל ואת שאר המחשבים ליציאות הLAN של הנטגיר. ביטלתי את הDHCP פיירוול וNAT בנטגיר, כך שהוא בעצם כמו סתם סוויץ'.

הבעייה היא שזה לא ממש טוב כי אני הייתי רוצה להשתמש בפיירוול של הנטגיר ושהאלקטל יהיה הפסיבי - רק מודם. האם יש אפשרות לעשות זאת?

למה צריך לחבר את האלקטל ליציאה רגילה עם כאבל מוצלב? מבחינת החיבור עושה רושם שהכאבל הרגיל מתאים...

פורסם

אם זה עובד עם ישר אז כנראה שהראוטר שלך יודע להפוך אוטומטית את הכבל

פורסם

אם הנתב החדש שלך הוא גם מודם - אז אתה לא צריך את האלקטל יותר! תכניס שם וסיסמא לנתב ותחבר אותו ישירות לכבל הטלפון.... ::)

פורסם
  • מחבר

כל הפואנטה בהודעה היא שהמודם בנתב המשולב לא עובד. אחרת ברור שהייתי פשוט מתחבר איתו! אבל זה בלתי אפשרי.

פורסם

כל הפואנטה בהודעה היא שהמודם בנתב המשולב לא עובד. אחרת ברור שהייתי פשוט מתחבר איתו! אבל זה בלתי אפשרי.

או שאתה לא יודע איך להגדיר את המודם של הנתב החדש, או כמו שאמרת שהוא לא עובד, תלך לחנות שקנית ממנה את הנתב ותחליף אותו!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים