עבור לתוכן

TN פאנל?

Featured Replies

פורסם

זה מה שאמרו לי על הבעיה שלי עם ה-L1970HR (הבלוקיזציה של הצבע בתנועה ובתזוזת עיניים)...

Well so far you have only used LCD's with low grade TN panels. Especially in a Mag and AOC they are going to be pretty ad. The LG TN panel should be one of the better TN panels out there. But either way you should look into better panels like S-PVA or S-IPS. Essentially these are better at displaying color than a TN panel would be and are more consistent across the board eliminating a lot of the color shift effects of TN's.

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1093889

מה זה הפאנל הזה? האם אפשר להחליף אותו? מה הם רוצים מהחיים שלי? תודה. :)

פורסם

TN-Film זה סוג הפאנל של מסכי LCD זולים.

זה חלק עיקרי במסך ומן הסתם אי-אפשר להחליף אותו בלי את המסך.

הוא מתאפיין בזוית צפיה מוגבלת, מספר צבעים מוגבל 18-bit, ו- reponse-time יחסית טוב.

פורסם

גיימרים בדרך כלל הולכים לכיוון ה TN כי הוא טוב בזמני תגובה

פורסם
  • מחבר

אני חושב שלL1970HR של LG יש כזה פאנל (מחיפוש שעשיתי)...

אבל המליצו לי עליו בגלל האיכות הכל כך טובה של התמונה שלו. הוא גם ממש לא זול. אז למה יש לו פאנל זול?

פורסם

ה-LG טוב רק יחסית למסכים ברמת המחיר שלו. ב-2000 שקל אתה תמצא רק TN.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל התופעה הזו... יש לי תחושה שהיא לא צריכה להיות. אחרת זה היה ידוע.

זה מאוד בולט וכשהארתי את תשומת ליבם של אנשים לזה הם גם אמרו שזה מוזר. הייתי חושב שהבעיה במסך אבל זה קרה גם במסכי LCD אחרים שהיו לי.

אני באמת לא יודע מאיפה זה נובע ובטוח שזה לא צריך להיות ככה.

פורסם

הכל יחסי, ויש הבדלים בין מסכים שונים. גם בתוך ה- TN יש לכל יצרנית פאנלים את השכלולים שלה, ויש את הדגמים הפחות טובים והיותר טובים.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל לפי מה שהבנתי ה L1970HR נחשב דגם מאוד טוב ומאוד מומלץ... איך יכול להיות שיש בו בעיה כל כך בוטה?

הייתי מאמין שאם זה משהו שמאפיין את המסך הזה, אנשים היו מזהירים מפניו. זה מאוד בולט.

פורסם

יש בפורום הזה די הרבה אנשים עם אותו מסך.

נסה להשוות את ההתרשמות שלך עם מישהו אחר שיש לו אותו מסך, כדי לראות אם הבעייה היא רק אצלך או שאתה פשוט שם לב לבעייה שלאחרים קל יותר לחיות אתה. אם אפשר לראות אותה בלכידות מסך (או בתצלום דיגיטאלי רגיל של תמונת המסך) אתה יכול להעלות תמונות ולבקש עזרה.

מהתיאורים שלך נראה לי שהבעייה היא במערכת שלך - קשה לי להאמין שמה שבעיניך כ"כ בוטה לא יורגש ע"י אחרים. אם הבעייה היא אצלך תנסה לממש אחריות - בין אם של המסך ובין אם של כרטיס המסך. לא נראה לי שעם מסך של 2000 ש"ח יש סיבה שלא תהיה מרוצה ב-100%. בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

יש בפורום הזה די הרבה אנשים עם אותו מסך.

נסה להשוות את ההתרשמות שלך עם מישהו אחר שיש לו אותו מסך, כדי לראות אם הבעייה היא רק אצלך או שאתה פשוט שם לב לבעייה שלאחרים קל יותר לחיות אתה. אם אפשר לראות אותה בלכידות מסך (או בתצלום דיגיטאלי רגיל של תמונת המסך) אתה יכול להעלות תמונות ולבקש עזרה.

מהתיאורים שלך נראה לי שהבעייה היא במערכת שלך - קשה לי להאמין שמה שבעיניך כ"כ בוטה לא יורגש ע"י אחרים. אם הבעייה היא אצלך תנסה לממש אחריות - בין אם של המסך ובין אם של כרטיס המסך. לא נראה לי שעם מסך של 2000 ש"ח יש סיבה שלא תהיה מרוצה ב-100%. בהצלחה!

אני אפתח דיון אחר עם בקשה להשוואת התרשמות. התופעה מאוד בולטת ואין לי ספק שאנשים היו מבחינים בה. מצד שני אני לא חושב שזו תקלה במסך כי היו לי בעבר מסכי LCD של חברות אחרות וגם בהם הייתה את הבעיה הזו. לכידת מסך לא תעבוד כי זה עניין של תנועה, ועוד יותר מכך עניין של תנועת העין ולא בהכרח תנועה על המסך. אני גם לא בטוח שצילום יתפוס את האפקט הזה.

האופציה הכי הגיונית היא שהבעיה בכרטיס מסך, אבל ניסיתי את המסך על כרטיסי מסך אחרים ועדיין הוא הציג את אותה בעיה (למרות שניסיתי על כרטיסי מסך ישנים יותר, כלומר שלא ניסיתי אותו על כרטיס מסך מדרגה גבוהה במיוחד... ולכן אני שואל האם יש מצב שזה קשור איכשהו לכרטיס).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים