עבור לתוכן

תגובה למאמר: AM2 - הפתרון הזמני?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מה הבעיה בכותרת??!?!

כי זה דומה לפתרון הסופי?

אז כל דבר שיש בו את המילה פיתרון צריך להחרים?

אני בטוח שנכנסים לפה הרבה ניצולי שואה שעושים כל יום OC ומשחקים counter strike

ואז רואים הפתרון הזמני, ומתחילים להתעצבן! :kopfpatsch:

איזה קטנוניים.

צרות אופקים היא תכונה לא ידידותית לחברה,שנה גישה.הייתי מגדיר את תשובתך אפילו בבורות וחוסר רגישות שגובלת בטימטום.

אתה משווה להבדיל מליון אלפי מיליון הבדלות ומכניס את המשפט שלך :"...כי זה דומה לפתרון הסופי?.."

כן!!!כי זה דומה דמיון מצמרר למשפט:"הפתרון הסופי".רוצה לשמוע שוב??כן!כי זה דומה למשפט :"הפתרון הסופי"!!

וכן,חלק ממשפחתי ניצולי שואה!יש לך בעיה עם זה?לי ממש אין!להיפך!אני גאה שחלק ממשפחתי שרדה את השואה,ואני גאה להגיד את זה פה בפורום,ואני גאה שאני מרשה לעצמי להגיד את זה לליאור,ואני גאה שאני מרשה לעצמי לבקש(שים לב למילה:לבקש,ולא לדרוש)מליאור תגובה ותשובה ממי שהחליט לשים את המשפט האומלל הזה בכותרת,ואני גאה שאני לא מתבייש לומר זאת ולבקש התיחסות מליאור.

אני חושב שאחרי הרבה זמן מגיע לי ולנו כחברי הפורום תשובה עיניינית ותגובה למה שנכתב.יש גם עיניינים מקצועיים ששוה לקבל עליהם,ואתה יודע מה..אפילו חובה לקבל עליהם תשובה.

גדולתו של כותב מאמר הוא לתת תשובה לביקורת על מאמר גם אם זה לא נשמע לו/נראה לו או שחושב שלא מגיע לו.זה לא מאמר דיקטטורי,יש תגובות וחובה וצריך להעיר ולהאיר עליהם.(אם אתה בכלל מבין את ההבדל..).

שלא תבין,אני מעריך את ליאור מעל ומעבר.אני חושב שהוא מקצוען מדרגה ראשונה,עונה לכל שאלה שתשאל אותו בכל הפורומים ב-HW.אבל הביקורת לא מופנת אליו אלא בתשובתו הוא ציין שהוא לא החליט על כותרת המאמר,ומיכוון שאינני יודע מי,אני רואה את עצמי חייב לפנות אליו כמנהל הפורום המקצועי והאיכותי ביותר שיש.

לחלק המקצועי של המאמר אפילו לא התייחסת,קראת אותו בכלל?הבנת מה כתוב שם?

לסיכומו של עיניין:אני מצר על כך שאין תגובה מהנהלת באתר על הכותרת האומללה לדעתי,וחבל.יש מקום בהחלט לשנות את הכותרת ולקבל גם תשובות לחלק המקצועי של הביקורת.

אני מצר על כך שגם אחרי 60 שנה שלניצולי השואה זה כל יום כמו אתמול יש עדיין אנשים אטומים וחסרי רגישות למאורע הטראומטי ביותר שעברה האנושות היהודית והעולמית בהתגלמותה של מכונת הרשע הנאצית.

אני מצר על כך שבימי זיכרון אנשים חוגגים ולא מתיחסים "למאורע " הזה,ואני משוכנע שאותם האנשים ביום הזיכרון לחללי צה"ל(שלצערי גם בזה יש לי חלק)יושבים בבתי קפה,נהנים ואפילו לא עומדים בצפירה.

• תגובות 54
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

urib, לדעתי אם אתה רוצה שיתייחסו לתגובות שלך יותר ברצינות, אתה חייב להיות לפחות טיפונת אובייקטיבי. זה מבאס שאין כאן תגובות שמאזנות את הדיון שאינן של פאן בויים. תנסה להביא את ה"ידע" שלך בנוגע ל-AMD, אבל להיות מאוזן וגם לתמוך באינטל כשצריך. כשאתה תומך בעיוורון בAMD זה די מוריד מהאמינות של התגובות שלך, גם אם לפעמים (לעתים רחוקות לצערי) יש בהן אמת...

אני מאזן לטובת AMD, וזה בטל ב-60 לעומת הקרדיט שאינטל מקבלת פה.

בנוסף, מה יש לי לתמוך באינטל איפה הם היו שלוש שנים! הם גם לא מחדשים כלום! OK הם סוף, סוף... התעלו על K8 לאחר 3 שנים,

הבעיה הגדולה שלהם עכשיו זאת לא AMD, הם פשוט ירקו לבאר שממנה הם שותים, ועכשיו הם משלמים על זה בגדול! מה שנקרא "אפקט אוסבורן".

ת'אמת אתה נראה לי פאן של אינטל, אבל לי זה ממש לא מפריע, לכל אחד יש את הזכות להעריץ חברה מסוימת.

בדיוק כמו בכדורגל, כל אחד והקבוצה שלו :xyxthumbs:

פורסם

אורי אתה פאן בוי של AMD ואנחנו אוהבים אותך.

אבל זה לא משנה כלום, כי עדיין נכון להיום אינטל פשוט יותר טובים....

מה שיקרה יקרה ומה שקרה קרה.

פורסם

טעות חמורה מאוד.

הארכיטקטורה החדשה אכן יעילה יותר בחלק מהשימושים הרגילים אשר מתבצעים כל יום (הרצת משחקים, מידול גראפי, פיענוח גראפי וכו'), אך אינה יעילה בכל התחומים (ולמען האמת אפילו לא ברוב התחומים).

הם אכן "המעבדים המושלמים" למשחקים, אך אינם "טובים יותר" ממעבדי AMD מקבילים.

פורסם

ל AMD אפילו יש יתרון לא קטן כשמדובר בשרתים מרובי מעבדים כי הם השכילו לפתח ארכיטקטורה נכונה יותר של Direct Connect. אינטל משום מה דבקים בעקשנות ב FSB.

אורי,

לא ממש ירד לי האסימון איך קשור אפקט אוסבורן לאינטל ומתי הם ירקו לבאר? (רמז בבקשה).

לגבי שאר המתלוננים - באמת לא צריך להגזים פתרון זמני לא קרוב ולא ממש מזכיר את המושג האפל. אבל אם זה כל כך מציק לכם אז אולי באמת כדאי כבר לשנות את זה ולו רק כדי להפסיק את התגובות בנושא.

מה דעתכם על :

AM2 - מוצר זמני.

פתרון ביניים.

AM2 - בהמתנה לעתיד

פורסם

קודם כל תודה! :xyxthumbs:

זה כמו רץ מרתון שהגיע לקו הסיום, ואז צונח ומת.

עכשיו אני אסביר למה, אינטל תקועים עם מלאי עצום של נטברסט פנטיום לכל סוגיו, פנטיום D, סלרונים, ועכשיו יש את ה-C2D,

מי מפגר היום לקנות משהו מתחת לזה, למי שאין אפשרות ל-C2D יש את משפחת ה-X2 3600, 3800, 4200, עם קצת אובר קלוק הוא מסודר.

אינטל לקחה את ההובלה לתקופה קצרה, אבל עכשיו היא מתחילה לשלם את המחיר, במיוחד שהקונרו עוד בשלבים המוקדמים שלו.

פורסם

עכשיו אני אסביר למה, אינטל תקועים עם מלאי עצום של נטברסט פנטיום לכל סוגיו, פנטיום D, סלרונים, ועכשיו יש את ה-C2D,

מי מפגר היום לקנות משהו מתחת לזה, למי שאין אפשרות ל-C2D יש את משפחת ה-X2 3600, 3800, 4200, עם קצת אובר קלוק הוא מסודר.

אינטל לקחה את ההובלה לתקופה קצרה, אבל עכשיו היא מתחילה לשלם את המחיר, במיוחד שהקונרו עוד בשלבים המוקדמים שלו.

אני חושב שלא תהיה בעיה של אינטל למכור מעבדי פנטיום לסוגיהם. לדעתי אתה מפספס את העובדה (כמו רוב קוראי הפורום הזה) שלא כולם "מבינים" בטכנולוגיה אבל בהחלט קונים מחשבים.

תפתח עיתון של סוף שבוע ותראה לדוגמא מה מציעים Ivory למכירה היום. זה כמובן חוזר על עצמו כמעט בכל חנות בארץ. יש גם הרבה הצעות שראיתי גם עם מעבדי 5XX ו 6XX שעדיין מוכרים.

אני אסכם לך שלא תצטרך לחפש את 7 ימים.

רשימת המחשבים השולחניים למכירה:

מחשב אחד - אינטל סלרון 64BIT 3.2Ghz

3 מחשבים- אינטל פנטיום D 805 או קצת יותר טובים.

1 - E6300

כולם דרך אגב עם כרטיס מסך GF6200 או מוכלל בלוח.

כלומר הרבה מאוד אנשים פשוט לא מסוגלים להבדיל בין פנטיום מדגם 620 או C2D E6300 מה שחשוב זה האריזה היפה והמחיר.

פורסם

אני חושב שלא תהיה בעיה של אינטל למכור מעבדי פנטיום לסוגיהם. לדעתי אתה מפספס את העובדה (כמו רוב קוראי הפורום הזה) שלא כולם "מבינים" בטכנולוגיה אבל בהחלט קונים מחשבים.

תפתח עיתון של סוף שבוע ותראה לדוגמא מה מציעים Ivory למכירה היום. זה כמובן חוזר על עצמו כמעט בכל חנות בארץ. יש גם הרבה הצעות שראיתי גם עם מעבדי 5XX ו 6XX שעדיין מוכרים.

אני אסכם לך שלא תצטרך לחפש את 7 ימים.

רשימת המחשבים השולחניים למכירה:

מחשב אחד - אינטל סלרון 64BIT 3.2Ghz

3 מחשבים- אינטל פנטיום D 805 או קצת יותר טובים.

1 - E6300

כולם דרך אגב עם כרטיס מסך GF6200 או מוכלל בלוח.

כלומר הרבה מאוד אנשים פשוט לא מסוגלים להבדיל בין פנטיום מדגם 620 או C2D E6300 מה שחשוב זה האריזה היפה והמחיר.

צר לי בעולם זה לא עובד ככה, ובנתיים אינטל חותכת 10% בבשר החי, וגם המניה בצניחה, אל תשכח שלאינטל יש יותר כוח עבודה מ-AMD.

פורסם

טעות חמורה מאוד.

הארכיטקטורה החדשה אכן יעילה יותר בחלק מהשימושים הרגילים אשר מתבצעים כל יום (הרצת משחקים, מידול גראפי, פיענוח גראפי וכו'), אך אינה יעילה בכל התחומים (ולמען האמת אפילו לא ברוב התחומים).

הם אכן "המעבדים המושלמים" למשחקים, אך אינם "טובים יותר" ממעבדי AMD מקבילים.

האומנם?

אינטל שולטת היום ברוב שווקי עולם המחשבים, לאן שלא תפנה לאינטל יש משהו להציע. אז נכון שבשוק השרתים אינטל נמצאת מאחורה, כי בואו נודה שקשה להתחרות מול האופטרון המצויין אבל מי אמר שזה יהיה לעוד הרבה?

בואו נסתכל על שוק המחשבים הניידים, אינטל שולטת בו ללא עוררין ונכון להיום אני לא רואה שום דבר שיש ל-AMD להציע שיהיה עדיף, משתלם יותר או באותה רמה.

בשוק המשחקים, כולנו יודעים שנכון להיום עדיף להשקיע ב-C2D כי הוא פשוט מעבד טוב יותר מה-A64X2.

בשוק תחנות עבודה או עריכה הגראפית אינטל למיטב זיכרוני מציעים פתרונות עדיפים על פני אלו של AMD וגם שם עדיף להשקיע ב-C2D.

אז אם חברה מסויימת שולטת על 3 מתוך 4 השווקים הגדולים והיא לא "פשוט טובה יותר" אז אני לא יודע איך לקבוע את זה.

כן אני מסכים, אינטל תקוע עם כל הנטברסט שלה לעוד המון זמן ואין מה לעשות, ממש קשה להפטר ממנו. אבל אין מה לעשות, היא לא יכלה לשבת מאחורה ולחכות שכל המלאי העצום שלה יגמר רק כדי לא להתקע איתו במיוחד ש-AMD לאט ובבטחה משתלטת על השווקים השונים.

פורסם

אינטל תקועה עם מלאי של NetBurst? אתם בסדר?

גם כשלאינטל היה רק את NetBurst, עוד הרבה לפני ה C2D, היא שלטה על 80% מהשוק ומכרה אותם כמו לחמניות חמות בסומליה.

המצב הזה לא ישתנה, ה NB ימשיכו להימכר עד שהם יגמרו, מאוד פשוט.

אני במקרה עובד בשוק השרתים ורואה איך חתכו את מחירי הXeon Netburst לחצי ממה שהם עלו ואיך השרתים נחטפים במהירות עצומה, כששרת שעלה 2500$ לפני שלושה חודשים עולה היום 1700$. אישית הזמנתי 3 U1 כאלו השבוע.

ובשוק הביתי יש 5% בקושי שמבינים שלקנות היום E6300 עדיף על לקנות 630. בשביל 95% האחוזים הנותרים זה היינו הך בשביל האינטרנט והאופיס שלהם.

ובשוק הניידים מישהו בכלל מערער על השליטה העצומה של אינטל?

הוצאתם את עניין ה NetBurst מפרופורציות.

פורסם

שלמה

דברים כמו ייצור סדרתי ב-65 נ"מ מדווחים גם הלאה למשקיעים

במיוחד בגלל שזה מידע מעודד, שיכול להניע משקיעים להשקיע יותר ולהעלות את שווי המניה של AMD

ד"א כדאי להם מאוד שיהיו להם כבר כמה חדרים נקיים שמייצרים ב-65 נ"מ, ואפילו אולי כמה ESים אם הם רוצים להשיק את ה-65 ננו בשנה הקרובה

shirNoshe

העברתי הלאה לעורך הראשי דן מרחסין, אבל הבחור בצבא, אני מאמין שכשהוא יחזור הוא יטפל בנושא

פורסם

טוב ראיתי תדיון הזה כבר אתמול אבל לא רציתי להגיב עד הכשיו

תיראו אתם בתור לקוחות שבאמת מבינים מה יש בשוק תיקנו תמעבד הכי טוב לתקציב

שיתאים לצרכים שלכם

אבל ישראלי ממוצא לא מבין שיט במעבדים ואני מכיר אפילו עובדי הי טק שלא מבינים בשיט במעבדים

שיש בשוק

ככה שAMD מכריזה על מעבדים חדשים או טכנולוגיה חדשה רוב הלקוחות לא מבינים בזה

ואחד מהדברים החשובים ביותר לחברות מעבדים זה השיווק

והלקוחות יכולים לחשוב שAM2 מיתחרה בקונרו

(אני יודע שAN2 זה סוקט וקונרו סידרת מעבדים)

אבל לקוחות לא תמיד יודעים דברים כאלה תוסיפו לזה מוכרים חובבנים ותקבלו תתמונה שגם מעבדים פחות טובים מבחינת עלות תועלת ימכרו

אני אישית מכיר אנשים שחשבו ליקנות PS3 ביגלל השם של המוצר ואמרתי להם רק תמחיר הצפוי והם כימאת נחנקו

ובמעבדים ובימיוחד במעבדים של היום שיספקו טוב מאוד את רוב הלקוחות

אין כל כך חשיבות מבחינת הצרכן הפשוט לקונרו או ל64X2

תחשבו כמה אנשים פשוטים צריכים יותר מ3600X2 ?

לא הרבה למי שלא מבין

ושיורדים לישומים של אופיס וכו אפילו P3 שמתוחזק טוב יספיק

והיום המעבדים הכי חלשים עוברים אותו בקלות

היתרון של אינטל היום זה בקהל הגימרים \המבינים\והכבדים ואני כולל בתוכם שוברי בנצמרקים

ותבינו יחסית לשוק הענק זה קהל מצומצם

ולפי ערכתי חלק מהגימרים ינדדו לקונסולות (כמוני לדוגמה) ככה שהקהל הזה רק יצתמצם

בשורה התחתונה זה עינין של שיווק והחברה שתרצה יותר חנויות שידחפו תמוצרים שלה תימכור יותר

פורסם

אני במקרה עובד בשוק השרתים ורואה איך חתכו את מחירי הXeon Netburst לחצי ממה שהם עלו ואיך השרתים נחטפים במהירות עצומה, כששרת שעלה 2500$ לפני שלושה חודשים עולה היום 1700$. אישית הזמנתי 3 U1 כאלו השבוע.

ובשוק הביתי יש 5% בקושי שמבינים שלקנות היום E6300 עדיף על לקנות 630. בשביל 95% האחוזים הנותרים זה היינו הך בשביל האינטרנט והאופיס שלהם.

השוק של השרתים היום בנוי מ- 4P,8P,16P בתחום הזה אין לאינטל תשובה, ופה יש יתרון גדול ל-AMD כי סדרת האופטרונים מתקשרים נפלא בזכות ccHT,

לשרתי 2P אין כבר מקום בשוק הזה, זאת הסיבה שוודקרסט יכשל.

גם אם לקוחות יבינו שקונרו זה המעבד הכי כדאי היום, זה רק יכניס את אינטל ליותר צרות, כי אינטל רק על 20% ייצור גלובלי, זה פשוט כלום עדיין, זאת גם הסיבה שיש זמן המתנה ארוך לקונרו, מבלי לקחת בחשבון סטפינג חדש של קונרו.

פורסם

אינטל מוכרת במספרים הרבה יותר מ AMD. עובדה שלא ניתנת לערעור.

בזה ה-כ-ל מסתכם.

פורסם

כן!!!כי זה דומה דמיון מצמרר למשפט:"הפתרון הסופי".רוצה לשמוע שוב??כן!כי זה דומה למשפט :"הפתרון הסופי"!!

אני מצטער לשמוע על כך שחלק ממשפחתך הם ניצולי שואה, אבל לדעתי הקישור בין "הפתרון הזמני" לשואה הוא ממש farfetched.. ועוד "דמיון מצמרר"? בחייך.

אני לא רואה שום בעיה של ממש בכותרת הנוכחית של הכתבה; "הפתרון הסופי" הוא בהחלט ביטוי שיש לו קונוטציה לשואה - ביטוי לגיטימי בעברית, מיותר לציין. "הפתרון הזמני", לעומת זאת, הוא ביטוי שאין כל קשר בינו לבין "הפתרון הסופי" ו/או השואה. אנחנו לא יכולים לשנות את התוכן שלנו בכל פעם שמישהו מגלה איזושהי מילה שמזכירה בצורה עקיפה משהו שפוגע בו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים