עבור לתוכן

חיילות אוויר בעולם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולכם :)

הייתי מעוניין לדעת את הTOP 5 בחילות אוויר בעולם לדעתם.כמובן שהדירוג צריך להיות מבוסס על ציוד,כמות ציוד ואימון וכמובן שפירוט יהיה מצויין למה דעתם זו או אחרת !

מקווה לדיון איכותי :xyxthumbs:

פורסם

אם אתה מבסס top5 עפ"י כמות ציוד, זה כבר לא רלוונטי.

ישראל נחשבת מס' 1 בעולם מבחינת חיל אוויר, הטייסים שלנו הם הטובים בעולם.

הבאים אחרינו אלו ארה"ב, רוסיה, סין, ואת הרביעית אני לא יודע

פורסם

לרוסיה יש חיל אוויר טוב כמו שאני צנצנת, מבחינת יכולת טייסים, לגרמנים ולצרפתים יש חילות הרבה יותר טובים מקופים עם וודקה במקום דם.

אם אתה רוצה לדרג את חילות האוויר לפי יחס הפלות, אז יחסות הפלות(אוויר אוויר) הישראלי עומד על מטוס אחד שלנו ל28 מטוסי אוייב, של האמריקאים בקושי 1 ל1.5 ושל הרוסים בכלל שלילי כזכור לי.

פורסם

צריך בהחלט לקבוע מדדים ל"טיב" של חיל אויר.

כיצד לדרג את חילות האויר - לפי יחס הפלות? מספר מטוסים? איכות המטוסים? איכות הטייסים ושעות האימון שלהם?

ואם לפי מספר מדדים מה משקלו של כל מדד. אלה שאלות שהתשובה עליהם לא פשוטה. אנו רוצים להאמין שזה ח"א ישראלי אבל זה לא בטוח. איזה מכונית הכי טובה בעולם?

אני יכול להניח שארה"ב, צרפת, בריטניה, גרמניה, ישראל יהיו במקומות מובילים.

פורסם

מבחינת יחס הפלות, לדעתי. שההפרש בין המקום הראשון לשני כזה עצום, אין כל כך ספק בקרב של אותו מספר מטוסים נגד אוטו מספר מטוסים מי ינצח.

פורסם

יכול להיות ש IAF טוב יותר ביחס הפלות האם זה המדד היחידי לטיב החיל?

ידוע שחילות האויר של ישראל ואנגליה מתאמנים בקביעות עם USAF. אני מניח שהם ברמה קרובה.

עד עכשיו יצא לנו להילחם רק נגד ערבים עם מיגים לא תמיד הכי חדשים ובמצב תחזוקתי לא ידוע.

אני מקווה מאוד שלא נצטרך להתמודד מול ח"א מערבי מתקדם זה בהחלט יכול להרוס את יחס ההפלות הנוכחי.

ואגב לח"א יש עוד משימות לא פחות חשובות מלהפיל מטוסים כמו הפצצות וסיוע לכוחות קרקע . . .

פורסם

יחס ההפלות של ישראל טוב כי כמו שמישהו פעם ניסח "צה"ל הוא צבא סוג ד' שנלחם נגד צבאות סוג ז' ", עכשיו לא חייבים להסכים עם האמירה (אני לא) אבל אני כן חושב שזה לא המדד היא טוב לבדיקה. אם זה מעיד על משהו זה אולי על איכות הטייסים, אבל זה לא אומר שהטייסים של מדינות עם יחס הפלות נמוך יותר יותר גרועים, אולי פשוט היו להם מצבים יותר מסובכים... בקיצור אני לא מבין גדול אבל מה שכן נראה לי קשה לקבוע חד משמעית מי יותר טוב כי הדברים האלה משתנים מעימות לעימות.

פורסם

המשפט נכון אבל בחלקו! צה"ל הוא ממש לא סוג ד'!!!

פורסם

המשפט נכון אבל בחלקו! צה"ל הוא ממש לא סוג ד'!!!

תסכים איתי שהוא גם לא "הצבא הכי טוב בעולם!!!1אחד".

פורסם

והנה סתם סרטון נחמד (להגברת המורל)

חיל האויר שלנו הוא בין הטובים בעולם מכל הבחינות.

ואת הסרטון לקחו מכוכב כחול לא??

פורסם

כן, כוכב כחול.

פורסם

אחד מסימולטורי הטיסה הכי טובים שיצאו אי פעם, למען האמת. עד כמה שהוא ישן.

לא ראיתי מאז סימולטור טיסה של מטוסי קרב שראוי לשמו.

פורסם

אתה רציני?? :screwy:

יש לך falcon 4: allied force - הסימולטור הקרבי הכי טוב שיש!

יש לך Lock On: Modern Air Combat - סימולטור ריאליסטי מאוד, לא ברמה של פאלקון אבל טוב מאוד עם גרפיקה טובה (זה היתרון היחיד שלו על פני פאלקון)

יש לך IL2 Sturmovik זהו הסימולטור של המטוסים העתיקים (WW2) הכי טוב, במיוחד ההרחבות שלו.

פורסם

אחי חיל האוויר שלנו מס'1

תראו לי חי"א אחר בעולם שהשיג עליונות אווירית בכמה שעות מול 4 צבאות ועם מס' הפלות אדיר כזה?

תראו לי חי"א אחר שיש לו ביצים להכנס ללב עירק בטיסה ללא מעצורים בידיעה שאולי לא יחזור בחיים?

חי"א שלנו הוא אחד הגורמים המשפיעים ואם לא רק זאת אלא המכריע במצבי לחימה\מלחמה שיכול לספק פלטפורמות אלטילריה מעופפת ומתן מטריה אווירית NONSTOP

רמת איכות הציוד בחיל ממש גבוהה,איכותהאחזקה\תחזוקה של המטוסים\ציוד בהשוואה לחילות אוויר אחרים בין הטובות בעולם

טיב המטוסים שלנו לאחר שלושים שנה + משתווים עדיין למטוסים מודרנים בהרבה

והכי חשוב איכות האנשים,הטכנאים ,אני לשעבר טכנאי מנועי יסעור דרג א' ב' וג' חייב לציין את שאר הטכנאים בכול הדרגים באם זה תחזוקה ובאם זה בדרג האחזקה ואנשי דרגי א' בטייסות שבזכותם הם המאפשרים לציפורי הפלדה שלנו לטוס,ולאיו דווקא איכות הטייסים...

אולי אני נשמע מורעל מוות על חי"א אבל לאחר כ"כ הרבה שנים במערך הטכני ובחיל עצמו אני יודע על מה אני מדבר והתוצאות מדברות בעד עצמן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים