עבור לתוכן

הוספת זכרון למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי מחשב P4 עם לוח אם מדגם לא נודע (כרגע, לפני השדרוג אני אבדוק מה הדגם כמובן).

על הלוח אם יושבים להם בנחת שני סטיקים של 256MB. הWindows לא מרוצה ודורש עוד זכרון.

עכשיו- מה הן אפשרויות השדרוג שלי? אני לא יודע אם הלוח תומך בDUAL CHANNEL או לא.

מה הדרך היעילה ביותר לשדרג את הזכרון, במינימום מחיר כמובן?

תודה!

פורסם

לגבי DC, אפשר לזהות בצורות הבאות :

אחרי boot, אחרי עליית הביוס, המערכת מזהה את הרכיבים המותקנים ובין השאר את גודל הזכרון ואת צורת התקנתו (DC או SC)

- או - לפתוח את המארז ולראות את המיקום הפיזי של הזכרונות (סלוטים ב-2 צבעים שונים, כאשר שני הסטיקים יושבים בסלוטים בצבע זהה)

- או - לבדוק בספרות שמצורפת ללוח שלך.

לגבי אפשרויות השדרוג, אפשר להוסיף עוד 2 סטיקים של 256 (רצוי מאותו דגם וביצועים), כמו של הזוג הקיים. מחיר משוער לזה הוא כ-350 ש"ח.

אפשרות נוספת (עדיפה מבחינת ביצועים אך יקרה פי 2 ), היא להחליף את 2 הסטיקים של 256 ב-2 של 512 (כ-700 ש"ח). אתה יכול לנסות ולמכור את 2 הסטיקים של ה-256 ולהוזיל את מחיר השדרוג.

פורסם
  • מחבר

"אפשר להוסיף עוד 2 סטיקים של 256 (רצוי מאותו דגם וביצועים), כמו של הזוג הקיים. מחיר משוער לזה הוא כ-350 ש"ח." - זה בהנחה שהלוח תומך בDC, נכון? אם הוא לא, ניתן פשוט להוסיף עוד סטיק אחד של 512 ולקבל את אותם הביצועים?

פורסם

לגבי הוספה של 2x256, כל לוח יתמוך (לא משנה אם זה DC או SC). רצוי שהדגם יהיה זהה לכל הסטיקים ע"מ לאפשר ביצועי DC מלאים.

אם הדגמים לא יהיו זהים לגמרי, המערכת תזהה 1G זכרון אבל ביצועי ה-DC לא יהיו הכי טובים (אם בכלל).

לגבי 1x512, מערכות חדשות אמורות לזהות גם את זה, אבל תבדוק לגבי הלוח שלך, אם הוא תומך ב-3 סטיקים או לא.

(לי יש לוח של ג'יגהבייט ובספרות הם טוענים שהלוח לא יתן DC אם מס' הסטיקים לא זוגי ויתכן שחלקם לא יזוהה)

בכל מקרה, המחיר של 1x512 או 2x256 הוא דיי זהה, אז למה להסתכן בלקנות משהו שאולי לא יעבוד במקום לקנות משהו שבטוח יעבוד?

נ.ב. תבדוק גם לגבי סוג הזכרון שתוסיף (DS או SS) כלומר אם לסטיקים יש רכיבי זכרון רק בצידם האחד-SS או בשני הצדדים -DS. יש לוחות שעובדים רק עם סוג מסוים כאשר מתחילים למלא את כל הסלוטים של הזכרון.

פורסם

CPu-Z תוכל להגיד לך האם הזכרונות שלך כרגע עובדים ב-Dual Channel ואולי גם תפתור את חידת הלוח אם שלך

פורסם
  • מחבר

ליאור- כן, אני יודע לגבי CPU-Z, אני פשוט לא בקרבת המחשב המדובר כרגע :) תודה.

ולcozic-

א. לוח האם די ישן, אז אני לא חושב שהוא עובד עם DS.

ב. אני מעדיף לקנות 1 של 512 מאשר 2 של 256 בשביל שדרוגים עתידיים. כמובן שאם הביצועים של לוח עם 3 סטיקים יהיו ירודים בצורה משמעותית לעומת אחד עם 4 של 256, אני אוותר על המחשב לעתיד.

פורסם

אי אפשר לייעץ בלי לדעת כמה סלוטים יש

פורסם

ליאור יש לוחות אם עם סלוטים לזכרון בצבע בסדר כזה: x x y y

ויש לוחות אם בסדר צבעים כזה: x y x y

כדי להתקין זכרון דואל יש להתקין בצבע זהה בשני המקרים ?

פורסם

לא בהכרח

בדוק בספר משתמש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים