עבור לתוכן

מספר שאלות לפני קניית מסכים חדשים

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש מסך חדש, בגודל "19. השימושים העיקריים שלי במחשב הם משחקי תלת מימד, סרטים וגלישה באינטרנט.

רציתי לדעת מה היתרונות/חסרונות של מסך LCD לעומת מסך CRT שטוח (מלבד, כמובן, העובדה שLCD תופס פחות מקום).

האם ישנם מסכי LCD שמשתווים ברמתם לCRT כשמדובר במשחקים? או שאוטומטית מסך CRT יהיה בהכרח טוב יותר למשחקים מכל מסך LCD?

ומה לגבי צפייה במסך מהצד? הבנתי שיש עניין של Native Resolution, שמסך LCD לא ייראה את התמונה טוב אם הרזולוציה נמוכה מהNative Resolution שלו, או משהו כזה (אם אפשר לקבל הבהרה בנושא).

בנוסף, אני רוצה לקנות מסך למחשב של אמי, שמשתמשת במחשב כדי לגלוש באינטרנט, ובעיקר לקרוא מסמכים ומיילים.

הראייה שלה לא הכי טובה בעולם, כמו רוב המבוגרים, ורציתי לדעת איזה מסך הכי מומלץ בשבילה? ושוב נכנס כאן גם נושא הרזולוציה ששאלתי כבר למעלה.

תודה רבה!

פורסם

לשאלות ששאלת - חיפוש בפורום וקריאה של הסטיקי יעזרו לך.

להמלצת הקנייה - מה התקציב לכל מסך?

פורסם
  • מחבר

התקציב של כל אחד מהם עומד על עד 1800 שקל, כאשר בהתאם לתשובה לשאלה השנייה, אני מניח שיש סיכוי שהמחיר יהיה פחות.

קראתי את הסטיקי, ועיינתי קצת בפורום אך לא מצאתי תשובה ממש מרוכזת לשאלות שלי ואשמח אם תעזרו לי.

פורסם
  • מחבר

אפשר לרענן? :yelclap:

פורסם

יתרונות LCD: פחות מקום, פחות קרינה, צורך הרבה פחות חשמל, אסתטי הרבה יותר.

חסרונות:

צג LCD בנוי מגבישים שצפים בנוזל - ולפי המתח החשמלי העובר בהם הם משנים כיוון ומציגים צבע שונה.

למעבר הזה מתייחסים כ-"זמן תגובה" והוא נמדד במילי-שניות, כאשר מסך בעל זמן תגובה גבוה יתאפיין במריחות של התמונה בזמן מעברים מהירים בין פריימים.

זמן תגובה "רשמי" ונכון טכנית הוא הזמן שלוקח לפיקסל לעבור משחור ללבן ושוב לשחור (פועל,לא פועל,פועל).

יש לקחת בחשבון שאף על פי שזה התקן הרשמי לזמן תגובה, הרבה יצרנים בוחרים לציין את זמן התגובה במעבר ביו אפורים (GTG או GREY אם GREY), או את זמן התגובה המהיר ביותר של המסך בכלל (למשל מסך שעובר בין אדום לכחול ב-2MS אבל בין שחור ללבן ב-16 MS, היצרן מרמה ומפרסם שזה מסך 2MS).

יש לבדוק במפרט הטכני של המסך האם זמן התגובה הוא ISO - כלומר הרשמי והנכון.

זוויות צפייה - בגלל ההבדלים הטכנולוגים, יש קושי מסויים להביט במסך LCD מהצד. התמונה "משחירה" ונהיית קשה לצפייה,

אם כי היום ישנם מסכים המציעים כבר זוויות צפייה של 170 מעלות ויותר - יש לשים לב לנתון הזה.

דיוק צבע - לרוב מסכיי ה-LCD (תלוי מאוד בפאנל בו המסך משתמש) יש בעיה בהצגת צבעים מסויימים (שחור במיוחד) בצורה מדוייקת.

יש לקחת בחשבון שאם דיוק גוונים וכיול מדוייק חשובים למשתמש, עדיף לדבוק כרגע ב-CRT, או להשקיע סכום נוסף ולקחת את אחד הדגמים של EIZO שמייצרים מסכיי LCD ברמה גבוהה מאוד, עם התמקדות בשוק הגרפי.

רזולוצייה - למסכיי LCD יש רזולוצייה "טבעית" בה הם עובדים. מה שכל מה שיוצג על המסך יראה במיטבו (מבחינת המסך) באותה רזולוצייה.

ניתן לעלות ולרדת ברזולוצייה כרצונך, אבל קח בחשבון שלעיתים תהיה ירידה רצינית באיכות התמונה המוצגת.

אחרי כל שנכתב לעיל, אני עדיין ממליץ לקנות LCD:

המחירים ירדו משמעותית, לרוב הבעיות יש פתרונות טכנולוגיים שונים, וזה פשוט יותר נוח. צריך רק לדעת מה אתה קונה - כמו בכל דבר.

המון בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על התגובה ארוכה והמפורטת!

עכשיו יש לי רק שאלה אחת נוספת: מיהן היצרניות הטובות ביותר של מסכי LCD?

פורסם

יש הרבה חברות ולחלק יש רק דגמים מסויימים שהם טובים החברות המומלצות ביותר הן:

EIZO

SAMSUNG

LG

וויו סוניק

ASUS

אבל יש הרבה חברות אחרות שטובות:

MAG (חשוב לבדוק דגמים יש גם מסכים מזעזעים שלהם)

NEC (עובדת עם מיצובישי) עם הסידרה המובילה שלה GX2 (המסכים האחרים שלהם פחות טובים)

ACER (עובדת עם פרארי) יש להם דגמים בסדר וגם דגם אחד עם סמל של פרארי (בעתיד אולי יהיו עוד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים