עבור לתוכן

זקוק להמלצות לכרטיס קול ורמקולים למחשב

Featured Replies

פורסם

היי.

ברשותי מחשב פנטיום 4 שכל אוסף המוזיקה שלי עליו.

אני לא אודיופיל ולא קרוב לאחד, אבל אני כן מוזיקאי (מתופף) ומאוד נהנה ממוזיקה.

לצערי עד עכשיו (מבעיות תקציב) הייתי עם כרטיס הקול שהגיע און בורד.

אני מחפש כרטיס קול שישמש אותי גם לסרטים אבל בעיקר (90 אחוז מהזמן) למוזיקה.

בנוסף לכרטיס הקול אני מחפש רמקולים שיתחברו אליו (כרגע מחוברת למחשב מערכת סטריאו של Sansui בת כמעט 20).

אני לא יודע אם אני מעדיף ללכת על סטריאו איכותי או על סראונד מפציץ, אבל אשמח לקבל הצעות ודעות לכאן או לכאן.

התקציב לשניהם ביחד הוא באיזור ה1000-1500, ואולי תתאפשר חריגה במקרים מסוימים.

תודה:)

פורסם

כ. קול: Creative Audigy II ZS + רמקולים: Creative I-Trigue 3600 = כ-1500 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי מידע על הכרטיס באתר של קריאייטיב.

בכל מקרה, אם קונים רמקולי סטריאו, לא עדיף לקנות גם כרטיס סטריאו ייעודי?

עוד המלצות?

פורסם

הנה כל הפרטים אודות הכ. קול הנ"ל:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=38307

The PC audio solution for games, movies and entertainment.

The Sound Blaster® Audigy 2 ZS with THX® certification is the perfect choice for high-impact surround sound up to 7.1. Its 24-bit ADVANCED HD engine delivers stunning 7.1 surround audio in games and movies and supports Dolby Digital EX and DTS-ES. There's also the exclusive THX Console for precise speaker calibration. Music lovers will appreciate its compatibility with DVD-Audio at 24-bit/192kHz in stereo and 24-bit/96kHz in 5.1, with 108dB SNR on all channels, Windows Media 9 compliance and CMSS 3D, which up-mixes stereo audio to 7.1. The Sound Blaster Audigy 2 ZS comes with Creative MediaSource 2 for digital audio playback, library creation and management. Musicians will also benefit from its true 24-bit/96kHz recording and low-latency ASIO 2.0 support.

* 24-bit ADVANCED HD, for high-resolution playback in the most demanding gaming and entertainment environments.

* Dolby Digital EX and DTS-ES support, for optimum 7.1 performance.

* Exclusive THX Console for precise speaker calibration.

* Advanced Resolution DVD-Audio playback

* Stunning recording and playback, with 24-bit digital/analogue conversion and ASIO 2.0 support.

* Comprehensive EAX audio enhancement technologies include SVM for volume equalisation, Time Scaling and Cross Fading.

Specifications

High Definition Audio Quality for Playback and Recording

* 24-bit Digital-to-Analog conversion during playback with sampling rates of 8, 11.025, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48 and 96kHz in 7.1 mode and up to 192kHz in stereo mode

* 24-bit Analog-to-Digital conversion during recording in 8, 16 or 24-bit at sampling rates of 8, 11.025, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48 and 96kHz

* SPDIF (Sony/Philips Digital Interface) input at up to 24-bit/ 96kHz quality

* SPDIF output up to 24-bit at 48 or 96kHz

* ASIO drivers for low latency (²2ms) multi-track playback and recording at 16-bit/48kHz*

* Latency performance may vary based on system configuration

Advanced Audio and 3D Audio Technology

* Hardware acceleration of EAX® and EAX® ADVANCED HDfor games

* 32-bit Professional Quality Effects Engine with support for real-time digital effects like reverb and chorus across any audio source

Wave-Table Synthesis and MIDI Features

* Creative Hardware synthesizer (2x16 Channels) with 64-voice polyphony featuring E-MU®'s patented 8-point interpolation technology for accurate sample reproduction

* Creative Software synthesizer - multi timbral wave-table (16 Channels)

FireWire® (IEEE®1394) Connectivity

* FireWire® (IEEE® 1394) / i-Link® compatible interface with up to 400Mbps transfer rate

Sound Blaster® Audigy 2 ZS On-Board Connectors

* Line level out (Front / Side / Rear / Center / Subwoofer)

* Digital Out for 5.1 support (6-channel SPDIF output to Creative digital speakers

* Line in

* Microphone in

* FireWire® (IEEE® 1394)

* Telephone Answering Device in

* Analog / Digital CD Audio in

* 15-pin MIDI / Joystick port extension header

* AD_EXT extension header to the Sound Blaster Audigy 2 ZS Internal I/O Drive (Upgrade Option)

* Internal IEEE® 1394 header to Sound Blaster Audigy 2 ZS Internal I/O Drive (Upgrade Option)

Works With The Following Standards

* Windows® 98SE, ME, 2000 SP2 and XP

* Sound Blaster MIDI and General MIDI

* Plug and Play

* Sound Blaster PCI

* EAX® and EAX® ADVANCED HD *

* Microsoft® DirectSound®, DirectSound 3D & derivatives

* PCI 2.2 compliant

* AC 97 compliant

* Dolby Digital® & Dolby Digital® EX

* DTS Digital Surround® & DTS-ES Extended Surround

* Meridian Lossless Packing

* ASIO (16-bit/48kHz)

* SoundFont 2.1

* DVD-Audio Advanced Resolution

* DVD-Audio

* OpenAL

* Windows Media Audio 9

פורסם

במידה ואתה אכן מוזיקאי, ואכן יודע להעריך מוזיקה כמוני, אתה תסכים איתי שאין מנוס מקניית ציוד שיתאים להאזנה למוזיקה. לדעתי, תקנה רמקולים סטריאו טובים וכרטיס קול סטריאו.

מבחינת כרטיסי קול, יש כמה אפשרויות. הראשונה, Emu 0404 משומש (או חדש מחו"ל) המחיר שלו יהיה לא יותר מ-100$ והוא כרטיס שמיועד לסטריאו. אפשרות שנייה, M-Audio Audiophile 2496, תג מחיר דומה, ביצועים דומים, צליל קצת יותר מאוזן, אבל קצת פחות מפורט ודינאמי.אפשרות שלישית היא להביא את ה-Chaintec AV-710 מחול. כרטיס של 20$ סך הכל, אבל במוזיקה הוא אמור להיות טוב יותר מהאודיג'י למינהם (וגם הוא 7.1).

מבחינת רמקולים, יש כמה אפשרויות גם כן. או ה-I-Trique של קריאטיב, שלטעמי הם מאוד כיפיים אבל לא הכי מתאימים למוזיקה שדורשת דיוק. אפשרות שנייה היא ה-Harman-Kardon, גם הם סובלים מאותה הבעיה. אפשרות שלישית, Logitech (יש כמה דגמים) לא שמעתי את הסדרות החדשות, לכן קשה לי להעיד. אפשרות הבאה, קנייה של הדגם הגבוה יותר של JBL (ברח לי השם) שלטעמי נשמע מעולה, ועולה סך הכל 800 שקלים.

לבסוף, במידה ואתה אוהב מוזיקה שלא דורשת יותר מדיי באס, כנראה שהרמקולים הטובים ביותר בשבילך בתקציב הנ"ל יהיו ה-T20 של קריאטיב (ביקורת שכתבתי לאתר) ולשדך להם כרטיס קול מאוזן מאוד, במקרה הזה הייתי ממליץ על האודיופיל (אחד משני הדגמים שלו) או על ה-Juliat של ESI. ואם אתה רוצה משהו ממש רציני, תנסה למצוא EMU 1212M משומש או מחו"ל ואתה תהייה בעולם אחר. זו לא מערכת סטריאו אמיתית, אבל בתקציב של 1500 שקלים זה כנראה שיהיה השילוב הטוב ביותר של כרטיס קול ורמקולים למוזיקה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

SuB-ZeRo: תודה, אבל נשמע לי קצת מיותר ללכת על כרטיס 7.1 אם רוב השימוש שלי הוא מוזיקה.

Anatoli: את האמת? בדיוק לתגובה כזאת חיכיתי.

אחרי שכבר קראתי את הביקורת שלך (בעבר) אני יכול להגיד שרק נהניתי.

לצערי אני לא יודע להעיד לגבי סגנון המוזיקה שאותו אני שומע, מכיוון שזה משתנה כל הזמן (ובמיוחד עכשיו).

אני יכול לציין Fאנק, רוק, פרוגרסיב, קצת קלאסי ואפילו דת' בנשימה אחת, ועכשיו אני מחפש משהו חדש שירתק אותי.

לפי ההודעה שלך אני מבין שאתה ממליץ בחום על כרטיס סטריאו איכותי וטוב, שיספק את הסחורה.

מכאן אני מבין שעדיף ללכת על כיוון הסטריאו, ולשמוע פחות טוב בסרטים מאשר ללכת על סראונד ולשמוע גרוע במוזיקה?

אין לי בעיה לרכוש בחו"ל (ניו יורק), ולכן אתייחס לכל הצעה ברצינות.

אני לא מבין יותר מדי בנתונים הטכניים ולכן אני חייב לסמוך על מה שאני קורא בפורומים.

כרטיסי קול: היית אומר שה Emu 0404 שקול מבחינת יכולות ל2496? ורק גוון הצליל שלהם שונה נכון?

הAV-710 נשמע כמו אופציה טובה, אבל ב20$ באמת יש למה לצפות? הוא בעצם כרטיס סראונד שנשמע טוב יותר מהאודיג'י בסטריאו, אבל הוא מתחרה בשתי האופציות הראשונות?

איפה אפשר למצוא את ה EMU 1212M הזה? במה הוא טוב יותר מאשר שאר הדגמים שהזכרת?

רמקולים: אני לא רוצה להגביל את עצמי לשמיעת מוזיקה שלא דורשת יותר מדי בס, וגם לפי הביקורת שלך אני מפחד שלא אשמע ליינים של בס מספיק בבהירות.

אני חושב שדיוק הוא פרמטר שמאוד חשוב לי כשאני מאזין למוזיקה, בעיקר בסולואים כאלה ואחרים (למשל של RHCP או של Dream Theater).

ולכן אני חושב שהרמקולים של לוג'יטק או של JBL הם האופציות שלי.

אבל במקרה של רמקולים אני חושב שעדיף ללכת ולשמוע ולא סתם לקנות משהו. (כמובן שעדיף לעשות זאת גם עם כרטיסים אבל יותר מסובך למצוא מקום שייתן לי לשמוע כרטיסים שונים).

כעיקרון, עדיף תצורה של 2.0 או 2.1?

עריכה: בקשר לJBL, הדגם הוא ENCOUNTER 2.1 ? כי אם כן אז הם לא עולים 800 אלא 600 (בבאג) ואפילו מתחת לזה.

הנחתי שאתה לא מדבר על ה CREATURE 2.1, כי הם זולים יותר.

תודה.

פורסם

אהלן,

ראשית, אני שמח שקראת את הביקורת ונהנה ממנה. שנית, אני בהחלט מבין למה אתה לא רוצה להתחייב ל-T20.

בנוגע ל-AV710, אני לא שמעתי אותו עדיין לצערי, אבל המון אנשים המליצו לי עליו. מבחינת ה-EMU 1212M, לי יש אותו, ואתה מוזמן להגיע ולשמוע אותו, הוא מחבר את הטוב ביותר שבכל הכרטיס האחרים, דינאמיות, פירוט, איזון, וכו'.

בנוגע לרמקולים, אכן דיברת על ה-Encounter שבזמנו ככשמעתי אותם עלו 800, ואז הם נשמעו מעולה (לא בדיקה מעמיקה, אלא האזנה חפוזה). בנוגע לכרטיס הקול אתה יכול לקנות בלב שלם מה שאני ממליץ לך, שכן הגוון העיקרי מגיע ממילא מהרמקולים. מבחינת הרמקולים, תצטרך לשמוע אותם איפשהו, אך לצערי אני לא יודע איפה תוכל לשמוע אותם.

וד"א, אתנה לא תשמע יותר גרוע בסרטים, אתה סך הכל לא תקבל סראונד בסרטים, האיכות עדיין תהייה טובה יותר מכל מערכת סראונד במחיר דומה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אחלה.

אני אשמח לשמוע את הכרטיס, מאיזה איזור אתה בארץ?

מבחינת הבדלים בין ה1212M לבין ה0404 (או 2496), האם יש הבדל משמעותי שמצדיק את המחיר הכפול?

אז אני מבין שבעניין הרמקולים אין מנוס מללכת ולשמוע אותם (כשאמרת "הסדרות החדשות של לוג'יטק" - דיברת על הZ3/4 נכון?)

אני אשווה בין הדגמים השונים איפה שאמצא (לדעתי ב"ביג בוקס" אפשר להאזין לרמקולים, ואולי גם בבאג).

אז בתקציב הזה (ולצרכים האלה) בוודאות עדיף להשקיע בסטיראו בשביל לקבל יותר איכות/כסף, נכון?

שוב תודה.

פורסם

לדעתי כדאי בכל תקציב להשקיע בסטריאו איכותי :)

אני מאיזור חדרה, אבל קח בחשבון שהכרטיס כרגע עומד למכירה אז סביר להניח שהוא יימכר עוד בימים הקרובים. כמו כן, בגלל שכרגע מורכב אצלי ה-X-FI שיש לו התנגשויות תוכנה עם ה-EMU, תצטרך להביא את המחשב שלך (רק המארז, מסך ורמקולים (רציניים) יש לי). אני שמעתי ראש בראש את ה-0404 וה-1212 וה-1212 מפורט יותר, והרבה הרבה יותר מאוזן.

אכן דיברתי על ה-Z3 וחבריו כשדיברתי על הדגמים של לוג'יטק.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

סיבכת אותי טיפה.

בכל מקרה, בשביל השימוש שלי ובעיקר בשביל האוזן הלא מאומנת שלי, אני חושב שאין כל כך סיבה להוסיף עוד 450 שקלים על הכרטיס עצמו.

לכן אני חושב שאני אהמר ואלך על ה0404 או על ה2496 בעיקר בגלל התקציב הזול יותר. (חצי מחיר)

איך שלא יהיה אני בטוח שארגיש בשיפור עצום לעומת הO/B הקיים שלי.

בעניין הרמקולים אני אלך לשמוע איפה שאצליח..אבל אני חייב להודות שאני נמשך יותר לכיוון הלוג'יטק בגלל החיבור המובנה (בשלט) לאוזניות. - שטותי אבל שימושי.

בכל מקרה, סט רמקולים של מחשב (איכותיים ככל שיהיו) עדיף על המערכת שמחוברת אצלי עכשיו? (עם רמקולים מדפיים מעץ)

ושוב, תודה!

פורסם

לצערי אני לא יכול להגיד בלי לשמוע את המערכת שלך. לי הייתי מערכת פיוניר איכותית מאוד שנשמעת טוב יותר מכל מערכת רמקולים שיש למחשב, אבל הייתה לי גם מערכת סוני עלובה שנשמעת כמו ה-ATP בערך. זה תלוי מאוד בדגם שיש לך.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

המערכת היא לא משהו מקצועי, מערכת Sansui מדגם DR-E570L שמחוברת לרמקולי Technics SB-X100.

אין מנוס מלשמוע ואז להחליט (בהתבסס על זכרון של איך שהמערכת שלי נשמעת ובהשוואה לרמקולים שאני אשמע).

עכשיו שאלה אחרת:

לדעתך עדיף לחסוך עוד (הרבה) כסף ולקנות מערכת סטריאו איכותית (רסיבר + רמקולים)?

לא מבחינה של במה ישמעו יותר טוב, אלא מבחינה של האם שווה להשקיע עוד כסף בשביל עוד איכות.

בנוסף רכשיה כזאת תוכל לתת לי אופציה של לנגן עם המוזיקה (מבחינת ווליום) - כי המחשב ומקום הנגינה שלי הם בחדר.

שווה או לא? (אני יודע שזאת השקעה שגדולה פי 4-5)

פורסם

לדעתי שווה בהחלט להשקיע במערכת סטריאו אמיתית. ורק שתדע, אם יש לך סבלנות וקצת קשרים תוכל למצוא מערכת מעולה ב-1500 שקלים. אני פעם מכרתי ב-800 שקלים זוג רמקולים מורל MLP200 מדהימים!! ואותו הבן אדם קנה מגבר ב-600 (כל הציוד בן 25 שנה בערך) וזה נשמע מדהים. אין שום מערכת סטריאו חדשה בפחות מ-4500 שקלים שמגיע לרמה הזו.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

נשמע כמו האופציה הכי טובה את האמת!

אבל היא דורשת ידע בדגמים ובמחירים שאין לי.

זה אומר שאני צריך לשאול כל פעם שאני קורא על דגם.

מה הכוונה ל"קצת קשרים" ? - מה הקשר לקשרים?

נ.ב.

סליחה על התגובה המאוחרת, היו לי קצת בעיות עם המחשב.

פורסם

קשרים חשובים. אני את הרמקולים שמכרתי ב-800 קניתי ב-850 סל הכל, והם מדהימים. קניתי אותם דרך מישהו שאני מכיר שמצא דרך מישהו שהוא מכיר (שכבו במחסן בלי שימוש). וכשמכרתי אותם, הבחור שקנה ממני נהייה חבר שלי (דיברנו הרבה, שתינו מתעניינים במוזיקה) ואני המלצתי לו על חנות משומשים שאני מכיר והוא הגיע לשם ובחר שם מגבר. ברגע שיש לך קשרים לאנשים שמבינים קצת בתחום תוכל למצוא מהר יותר משהו טוב יותר.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים