עבור לתוכן

המצלמה הבאה שלי: מצלמת כיס 7 מ"פ במשקל 170 גרם עם עדשת 28-200 ומייצב תמונה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מישהו יודע במקרה אם יש סיכוי שהמצלמה הזו תגיע לארץ?

לדעתי הסיכוי אפסי. כתבתי בעבר ל"שמעוני" בקשר ל-R4 ולא זכיתי אפילו להתייחסות. נראה שהם ירדו לגמרי מיבוא המצלמות של ריקו.

ואם לא אז איפה אפשר לקנות אותה?

אני הולך לקנות אותה דרך popflash.com. הבעלים, טוני רוז, הודיע לי שהיא תגיע ב-22 לחודש.

יש מצלמות המספקות יכולות דומות במחיר הזה?

מינולטה A2 או A200 ייתנו עדשת 28-200 + מייצב, אבל במחיר כזה תוכל לקנות אותן רק יד שניה. מעבר לכך, הן שוקלות בערך פי ארבע מהריקו, וגדולות ממנה פי שמונה. יש להן אמנם תוספות אחרות כמו תושבת לפלאש, RAW, עינית EVF ושליטה על צמצם ומהירות, אבל בשבילי הקומפקטיות חשובה יותר. אם אני צריך מצלמה רצינית יותר אני אשתמש ממילא ב-7D או ב-C5060.

• תגובות 53
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמה הוא לוקח על המשלוח? ואין מכס במכיר כזה?

פורסם
  • מחבר

אין מכס על מצלמות. יש מע"מ של 15.5% שמשלמים בדואר.

משלוח של ציוד כזה עולה בד"כ כ-40~50 דולר.

פורסם

ואוו.. זה יוצא 2400 ש"ח... זה המחיר של ה פוג'י 9500 בערך בארץ

פורסם
  • מחבר

המצלמה עולה אצלו $377, ולכן זה אמור להיות יותר בכיוון של 2100 ש"ח.

לגבי ה-S9000, בפעם האחרונה שבדקתי היא לא נכנסה לכיס ;)

אגב, אם לא אכפת לך מווידאו 640x480x30 ומה-LCD המשופר של ה-R5, אז תוכל להשיג ב-eBay את הדגמים הקודמים (שגם להם יש 28-200 ומייצב) במחירים מאוד מפתים. ה-R3 עולה שם $210 וה-R4 עולה $260 (שני המחירים לפני משלוח ומע"מ). בלי כסף בשביל מה שמקבלים.

פורסם

זה תלוי רק כמה הכיס שלך גדול ::)

יש הבדל בדגמים חוץ מהדברים שאמרת?

יש להם שליטה ידנית על דברים כמו זמן חשיפה ומפתח צמצם?

מה המחיר של הבטריות?

סליחה על ההפצצה דרך אגב

פורסם
  • מחבר

זה תלוי רק כמה הכיס שלך גדול ::)

לא מספיק גדול בשביל ש-S9000 תכנס לתוכו ;)

יש הבדל בדגמים חוץ מהדברים שאמרת?

יש הבדלים, אבל לא משהו קריטי. התכונות הבסיסיות זהות.

יש להם שליטה ידנית על דברים כמו זמן חשיפה ומפתח צמצם?

אין, ובמצלמות חיישן קטן ממילא אין הרבה תועלת בשליטה כזו.

מה המחיר של הבטריות?

המצלמות מגיעות עם פאק ליתיום נטען. סוללות רזרביות עולות כ-70~80 שקלים ב-eBay (כולל משלוח לארץ ומע"מ).

סליחה על ההפצצה דרך אגב

אין בעיה, אני מקווה לפחות שהתשובות שלי עוזרות :)

פורסם

תודה על כל המידע.. הם באמת נשמעות מפתות..

ודרך אגב יש לי fuji 5600 ויש לה אותו גודל חיישן ואני יכול לאמר לך בבטיחות שהשליטה עושה הבדל עצום בלי וויתור על האיכות.

לפחות בשלי.

איך אתה מסביר זאת?

פורסם
  • מחבר

הבדל עצום? ??? אשמח לראות דוגמאות של לפני ואחרי. הניסיון שלי מראה שההבדל קיים, אבל מספיק קטן כדי שהשליטה הזו לא תהווה שיקול קריטי עבורי.

פורסם

הניסיון שלך טועה... שוב כמו שאמרתי במקרה של המצלמה שלי. השליטה משנה באופן מוחלט את התמונה כפי רצוני. במיוחד השליטה על הזמן חשיפה. לשלוח לך לאימייל או לפרסם אותן פה?

פורסם
  • מחבר

עדיף שתפרסם כאן, ורצוי בדיון נפרד.

פורסם
  • מחבר

עדכון: הזמנתי היום את המצלמה מ-popflash.com, ביחד עם עוד מספר פריטים רלוונטיים (שעולים ביחד כ-$100):‏

- סוללת ליתיום נוספת

- מגן LCD של Delkin עם סך-שמש נשלף שמיועד להקל על שימוש במצלמה במצבים שבהם אור יום חזק מקשה על צפיה ב-LCD (כזכור, אין ל-R5 עינית אופטית).

- גריפ של Sunpak עם תושבת לפלאש חיצוני וסלייב דיגיטלי. אני מתכוון להשתמש בו עם פלאש אולימפוס FL-36 קומפקטי (יחסית) שקניתי לאחרונה ושמאפשר הקפצה אחורית.

- הרחבת אחריות לשנתיים נוספות (סה"כ שלוש שנים).

המצלמה אמורה להשלח אלי ב-22 לחודש, ואני מקווה שבתוך שלושה עד ארבעה שבועות מהיום כבר תהיה אצלי :)

פורסם

הוכרזה מצלמה חדשה של קאנון עם נתונים דומים לריקו - SD800

http://www.dpreview.com/news/0609/06091403_canon_sd800is.asp

7.1MP על חיישן "1/2.5

עדשת 28-105mm

F2.8-5.8

מסך "2.5 עם 207,000 פיקסלים

מייצב תמונה

משקל - 150 גרם

היא בעלת זום קטן יותר מהריקו (3.8 לעומת 7.1) ואיטית יותר (צילום רציף של 1.7 תמונות לשנייה לעומת 2.8 אם אני זוכר נכון) אבל נראית אטרקטיבית.

פורסם

אאל"ט דווקא בגלל המראה שלה היא לא תיכנס לכיס

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקי, קיבלתי אתמול את המצלמה ובינתיים אני מאוד מתלהב (להוציא את מתג הזום שיכול היה להיות מוצלח יותר). הנה תמונות שצילמתי איתה ביממה האחרונה:

r0010110cr800as5.jpg

r0010070cr800dq9.jpg

r0010230filteredhistcr540xk0.jpg

R0010281-tzippi-hist-sat-cln_cr800.jpg

r0010162filteredpf540de1.jpg

r0010178crvj1.jpg

r0010164540tb0.jpg

את התמונות של הפסל ושל החתולה צילמתי עם פלאש מוקפץ. התמונה הלפני האחרונה היא קרופ 100% מתוך התמונה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים