עבור לתוכן

עזרה ביצרת מכונה להחלפת דיסקים

Featured Replies

פורסם

אוקי אני צריך לצרוב הרבה דיסקים! אז חשבתי לעשות מכונה כשאחרי שדיסק גומר להיצרב והוא יוצא המכונה מוציא את הדיסק (לא אכפת לי אם הדיסק יזרק על הריצפה) ושתסים דיסק חדש.

בעקירון אני חושב שיש לי רעיון די טוב איך הדיסק יכנס, אבל איך להוציא אותו זה קצט סיפור....

בכל מקרה למי שיש רעיות/הצעות.... תעזרו בבקשה

תמ"ר ;)

פורסם

תנסה משהו שמבוסס על ואקום להכנסה והוצאה.

יש לך ידע ברובוטיקה?

פורסם
  • מחבר

השנה הקרובה (בעזרת השם הם ילך טוב) אני ילמד רובוטיקה(אני בס"ך הכל עולה לח', אבל אם תגיד לי לעשות משהו מסוים אני ידע מה לעשות (אבא שלי יודע קצט בזה)

פורסם

סתם אני זורק רעיונות.

צריך איזו משאבת ואקום חלשה (רק למשקל של דיסק) שתחובר לזרוע שעושה סיבוב של 180 מעלות. כל תפקידה לעצור בשלוש תחנות: משיכה של דיסק ריק, הכנסתו והוצאתו מהכונן, מקום שלישי ששם יהיו הדיסקים הגמורים וחוזר חלילה.

בסיום הצריבה הכונן נפתח ומחכה לדיסק. פה צריך מנגנון שיזהה את פתיחת הכונן והזרוע תמשוך את הדיסק המוכן. זה יכול להיות סתם מפסק פשוט שנסגר מכאנית מפתיחת הכונן. השאלה מה יסגור את הכונן?...אולי בסיום החלפת הדיסק משהו ילחץ על הסגירה.

בנרו אתה רק מגדיר כמה דיסקים אתה רוצה והוא פותח את הכונן אוטומטית ומתחיל לצרוב. כשהוא מסיים הוא פותח וחוזר חלילה.

סתם רעיונות. לא נראים לי גאוניים במיוחד :screwy:. בטח מי שמבין בזה יכול לפשט את זה. (טוב...ואולי גם לבצע :smile1:)

פורסם
  • מחבר

הרעיון שאני חשבי עליו זה לסים מין מתקן דיסקים כזה שעומד מטר עשרים, ואז לקשר כאשר הכונן נפתח הוא מזיז איזה צופציק וככה הדיסק החדש נופל בדיוק בכונן, אבל הבעיה שיש דיסק בפנים, ואני לא יודע איך להוציא אותו : :nixweiss:

פורסם

אולי תשתמש במן קלאץ' קזה, שכל פעם שאתה דורך עליו, מוט עולה למעלה ונותן מכה לדיסק ומפיל אותו, ואז כמו שאמרתה הדיסק נופל ;)

פורסם

יש באריהב זרוע רובוטית שיכולה לעשות בדיוק מה שאתה רוצה.

אתה רק צריך לעשות לה חיבור COM למחשב , ובעזרת תוכנה לתכנת את התנועות והזמנים..

יש לזה אתר נפרד משל אריהב אבל מוכרים את זה באריהב..

http://www.robokit.co.il/product.asp?ID=10

את הזרוע אתה מתקין על גג המארז קרוב ל CD-ROM..

פורסם

אני לא מאמין באמת עשו דברים כאלה, זה מזגיר לי את הפרסומת של ה"מנשק מזוזות" הזה :lol:

פורסם

לא יותר פשוט לקחת צ'יינג'ר של רכב ולהתאים אותו למחשב.?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים