עבור לתוכן

P5NSLI - האם משתלם כלוח בינוני למעבדי ה Core 2 Duo?

Featured Replies

פורסם

לינק ללוח באתר של ASUS

http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=1311&l1=3&l2=11&l3=331

ביקורת ב Anandtech

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2820&p=9

הלוח נמכר ב newegg בכ 120 דולר, מה שאומר שבארץ מחירו לא אמור לעבור את ה 700 ש"ח.

הלוח מבוסס על ערכת השבבים nForce 570 SLI של nVidia.

לפי הביקורת, הלוח מציג ביצועים לא רעים, אך עדין מפסיד ברוב המקרים ללוחות המבוססים על ערכות שבבים של אינטל (לא בהרבה).

האם לדעתכם לוח כזה משתלם עבור מי שרוצה מעבד E6300 עם OC קל, זיכרונות 667MHz וכרטיס מסך פשוט יחסית (כמו ה 7600GS, בלי שימוש בפונקציית ה SLI), או שעדיף להשקיע עוד כמה מאות שקלים עבור לוח מבוסס 965?

פורסם

הציפסט 945 לעומת 965 לא ממש משנה

מה שמייקר את הלוח הזה הוא כי הוא SLI

אם אתה לא משתמש או מתכוון להשתמש בתכונה הזו קח בחשבון שאתה משלם עליה...

חוץ מזה הלוח סבבה אמור להיות אבל אם הוא יתומחר לכיוון ה 1000 ש"ח יש יותר משתלמים ממנו

פורסם

נראה כמו לוח סביר

השאלה היא איך ה-Gigabyte 945P-S3 וה-Asus P5LD2 באוברקלוק עם C2D כי הם מתחרים ישירים שלו

פורסם
  • מחבר

ה P5LD2 עולה יותר בכל מקרה, אלא אם כן תהיה הוזלה במחירי לוחות המבוססים על ה 945. בקשר ל S3 - אני לא יודע.

בכל מקרה, לי נראה שערכת השבבים 945 תוכננה מראש עם תדר FSB עליון של 1066MHz, כלומר למעבדי הפנטיום 4 והפנטיום D בעלי ה BUS של 800MHz, ולכן יש לי חשש מלוחות כאלו עבור מעבדי Core 2 Duo שהולכים לעבור OC ל BUS של 300MHz ומעלה.

ב P5NSLI יש כרטיס קול פחות איכותי מבלוחות הנוכחיים (6 ערוצים במקום 8), אבל זה לא נורא, ומצד שני יש אפשרות ל SLI, אך זו לא תכונה שאני ממש מחפש בלוח (מי יעשה מערך SLI עם 2 כרטיסי 7600GS? לא נראה לי שאפשרות כזו משתלמת). הבעיה היא שאין לוח זול וטוב עבור מעבדי ה Core 2 Duo - אם מדובר על לוחות מבוססי 965 או 975 של אינטל אז הם דיי יקרים, ל ATI אין כרגע תשובה, ל VIA יש ערכת שבבים נחמדה אחת, אך חסרים לה המון פיצ'רים, ב SIS רצוי לא לגעת, ומה שנשאר זה nVidia, ואז ערכות השבבים שלה לאינטל באות רובן, אם לא כולן, עם תמיכה ב SLI (להבדיל מערכות השבבים שלה ל AMD, שתוכננו גם עבור חריץ גרפי אחד בלבד), וכך הגעתי ללוח הזה...

אגב, אני זוכר שהייתה בעיית התחממות של לוחות מבוססי ערכות שבבים של nVidia. האם מישהו יודע האם זה עדיין המצב עם ערכות השבבים האלו (סידרת 5xx) לאינטל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים