עבור לתוכן

האם ערביי ישראל תמכו בחיזבאללה?

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3295129,00.html

שימו לב, 40 אחוזים מאזרחי ישראל סבורים שרוב ערביי ישראל תמכו בחיזבאללה. לעומת זאת רק 18 אחוז מהערבים ענו כי אכן תמכו בחיזבאללה. שימו לב שמדובר באלה שהודו בזה :-\

איפה דן (או שזה היה OMRIJ? אני לא זוכר) שהתווכח איתי על זה שאחוז עוכרי המדינה בקרב ערביי ישראל אפסי?

נכון, הרוב לא (הודו) אבל 18 אחוזים??? זה המון, ועוד מאוכלוסייה שהולכת ומתרבה בקצב מטורף (מבחינת אחוזים מהמדינה).

רק ליברמן עשוי להציל אותנו מהעתיד הנורא הצפוי (או לפחות ימתיק את הגלולה). למרות שאני מתחיל לפקפק אפילו בזה...

(כלומר מתחיל לאבד תקווה כלשהי)

והערה קטנה לאחיי המתלהמים מהימין... אתם נוהגים, בעיקר בזמן האחרון, לצעוק בכל קול "אמרנו לכם". וכמובן, בדר"כ מה שהימין מצהיר מתגשם, לפחות בתקופה האחרונה (ובעצם, מאז שאני זוכר את הפוליטיקה הישראלית).

אבל אין לכם מה לשמוח, אחיי הימניים. דווקא השמחה תבוא אם יתגשמו דבריהם של אנשי השמאל. אבל זה סתם חלום, מנותק מהמציאות... :-\

פורסם

לדעתי תמכו מאד

בישיבות של הכנסת אתה תמיד תראה את הערבים שם קופצים כמו שמאלנים מניאקים ומפריעים למי שמדבר ואומר אנחנו ניכנס בהם וכאלה

פורסם

אולי רובם מכחישים? ::)

פורסם

אולי רובם מכחישים? ::)

מה שנראה לי
פורסם

אי אפשר לדעת מכחישים או לא, 18 אחוז זה אכן המון אבל אי אפשר לדעת אם לא כל שאר האחוזים באמת תמכו...

לעומת זאת, ראיתי הרבה תגובות של ערבי ישראל שהם נגד החזבאללה..

בכל זאת, גם נהרגו הרבה ערבים ישראלים במלחמה הזאת.

אין ספק שהיה קומץ שתמך.

נ.ב

לעומת זאת, אני חושב שחלק גדול מהערבים הנוצרים היו כנגד החזבאללה אם לא כולם, כנ"ל בלבנון..

הכפרים הנוצריים בלבנון גם נתנו לחיילים מים ואספקה.

אבל בכל זאת, חבל שאין רוב נוצרי אצל ערבי ישראל.. ::)

פורסם
  • מחבר

הנקודה כאן היא לאו דווקא חברי הכנסת הערביים... ואף אחד לא אומר שהם מייצגים את האוכלוסייה שלהם.

המטרה של אחמד טיבי היא לשמר גיס חמישי בתוך מדינת ישראל, זאת באמצעות:

1) שימור המצב העגום והפרימיטיבי של ערביי ישראל והימנעות משילובם באוכלוסייה המתקדמת (זה בוודאות לא אינטרס של מי שהצביעו עבורו).

2) הצגה צבועה בכנסת, למען יחשבו שהוא רודף שלום ולהמנע ממצב שאנשים יבינו שיש כאן בעיה אמיתית ויבחרו בליברמן, מה שיכול לפגוע באותו מצב של גיס חמישי.

3) הימנעות מהגעה למצב של שלום אמיתי, בו עשוייה להתפתח חברות אמיתית בין ערביי ישראל לשאר האזרחים.

ברור שמספר 1, אינו אינטרס של מצביעיו. חברי הכנסת הערביים אינם מייצגים את האינטרסים של המצביעים שלהם, אבל הם כן מייצגים "חלון" אל התופעה הבעייתית.

כמובן שהסקר הזה מציג את הבעיה בצורה שלא משתמעת לשני פנים. 18 אחוזים הינם מיעוט מבחינה הגדרתית, אך רחוקים מלהיות מיעוט חסר חשיבות...

פורסם

הח"כים הערבים בהחלט מייצגים את הציבור הערבי. תפסיקו לטמון את הראש בחול.

פשוט לא להאמין איך נסראללה הנתצל בפני הערבי מנצרת ששני בניו נהרגו מקטיושות והוא ענה לו שאין על מה להתנצל ושהבנים שלו שהידים. זאת הדעה של רבים מאד מערביי ישראל - אל תנסו לשקר לעצמכם ולשכנע את עצמכם אחרת.

פורסם

איפה דן (או שזה היה OMRIJ? אני לא זוכר) שהתווכח איתי על זה שאחוז עוכרי המדינה בקרב ערביי ישראל אפסי?

לא יפה להכניס לי מילים לפה

:nono:

אני טענתי שזה לא נכון להגיד שכל ערביי ישראל תומכים בחיזבאללה=בוגדים=אויביי המדינה

ברור שיש כאלו שתומכים בהם, אף אחד לא גילה פה את אמריקה (אף פעם לא דיברתי על אחוזים)

אני פשוט טענתי שאסור לעשות הכללה ולהגיד שכל ערביי ישראל הם כאלה (או אפילו רובם המכריע)

פורסם

אני מסכים שאחוז גדול מערביי ישראל הם גיס חמישי לכל דבר

אבל גם ככה הת'רד הזה מתבסס על WIN-WIN Situation:

*או שערבי מביע תמיכה בחיזבאללה ואז הוא בוגד

* או שערבי לא מביע תמיכה בחיזבאללה ואז הוא גם בוגד וגם שקרן

כך או כך כל הערבים בוגדים. הידד, המסר עבר.

פורסם

הח"כים הערבים בהחלט מייצגים את הציבור הערבי. תפסיקו לטמון את הראש בחול.

עם כמה ערבים דיברת לפני שהגעת למסקנה הזו?

פורסם

הנקודה כאן היא לאו דווקא חברי הכנסת הערביים... ואף אחד לא אומר שהם מייצגים את האוכלוסייה שלהם.

המטרה של אחמד טיבי היא לשמר גיס חמישי בתוך מדינת ישראל, זאת באמצעות:

1) שימור המצב העגום והפרימיטיבי של ערביי ישראל והימנעות משילובם באוכלוסייה המתקדמת (זה בוודאות לא אינטרס של מי שהצביעו עבורו).

2) הצגה צבועה בכנסת, למען יחשבו שהוא רודף שלום ולהמנע ממצב שאנשים יבינו שיש כאן בעיה אמיתית ויבחרו בליברמן, מה שיכול לפגוע באותו מצב של גיס חמישי.

3) הימנעות מהגעה למצב של שלום אמיתי, בו עשוייה להתפתח חברות אמיתית בין ערביי ישראל לשאר האזרחים.

ברור שמספר 1, אינו אינטרס של מצביעיו. חברי הכנסת הערביים אינם מייצגים את האינטרסים של המצביעים שלהם, אבל הם כן מייצגים "חלון" אל התופעה הבעייתית.

כמובן שהסקר הזה מציג את הבעיה בצורה שלא משתמעת לשני פנים. 18 אחוזים הינם מיעוט מבחינה הגדרתית, אך רחוקים מלהיות מיעוט חסר חשיבות...

דיברי חכמה ::)

פורסם

בהנחה ואכן רק 18% מכלל האוכלוסיה הערבית-ישראלית תמכה בחזבאללה בזמן המלחמה, עדיין מדובר בכ-200,000 עוכרי ישראל, בוגדים מטונפים ומתועבים שבכל מדינה אחרת היו נכנסים לכלא לפרק זמן בלתי מבוטל. וגם זוהי הנחה אופטימית, שכן קרוב לודאי שרבים מהנשאלים בסקר שיקרו כדי לא להצטייר כבוגדים שהם.

מדינה דמוקרטית לא יכולה להתקיים כשבתוכה אחוז כה גבוה של אנשים השואפים להפילה, לא ייתכן שאנשים שכאלה יהיו אזרחי מדינת ישראל.

פורסם

הבעיה הגדולה היא שמעל חצי לא תמכו בחיזבאללה. אולי הם פחדו שהסוקרים בטלפון הם סמויים מהשב"כ, יש מצב. כנסו לפורום "ערבים" בתפוז ותראו איך הם מפחדים מהשב"כ, יש להם ציזבטים על זה.

פורסם

תכלס אני לא מבין על מה אתם מתלוננים הרי זו מהות הדמוקרטיה.

אתם נלחמים על מהות הדברים הללו כדי שהם יוכלו להשמיע את דעתם וכדי שהם יוכלו לתמוך במי שהם רוצים (נססראלה או השיח אנא עראף).

או אולי אתם בעצם לא רוצים דמוקרטיה ?

פורסם
  • מחבר

יש גבול לחופש הבעת דיעה בדמוקרטיה..

אולי מישהו יתגנב לבסיס סודי של צה"ל, יצלם דברים סודיים - ואז יפרסם את הסרטונים ב-YouTube ואח"כ יודיע שזה חופש הביטוי?

המשפט הזה קצת נדוש, אבל נכון - דמוקרטיה חייבת להגן על עצמה.

ואם מישהו רוצה שאוייבי המדינה שהוא נמצא בה ינצחו אותה, אולי הוא לא צריך להיות אזרח באותה מדינה (אלא אם יש לו בעיה נפשית / אי שפיות, אבל בגלל מיעוט האנשים האלה וגם בגלל העובדה שאי שפיות היא לא מגמתית, זה "סביל").

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים