עבור לתוכן

אסון בגיבוש טיס: בן 18 התעלף ונפטר

Featured Replies

פורסם

איזה סרט!

זה בגיבוש שהייתי אמור להיות בו, אבל לא התייצבתי.

נורא מה שקרה שם, ואכן הבדיקות בירפ"אות למיניהם, בעיקר בשני - מאוד מחמירות.

• תגובות 79
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא סומך על הצבא הזה.

הוא מאכזב אותנו יותר מדי בזמן האחרון.

דרור, דקרת אותי ישר בלב. :'(

כל שנה שומעים על מספר אירועים מצערים מאוד של חבר'ה צעירים ובשיא הכושר שהמערכת שלהם פשוט קרסה.

מדע הרפואה טרם חשף את הכל, וזה פשוט עוד אירוע שמזכיר לנו עד כמה הכל ארעי בחיים, וכדאי באמת לנסות ולחיות כמו שרוצים עכשיו ולא לדחות דברים.

דווקא על הצבא אתה לא סומך? הצבא הוא רק בבועה שלנו אנו. קצין קיבל החלטה גרועה, מישהו פעל לא נכון - אולי נתחיל להסתכל מה איכות האנשים שהולכים לצבא, אולי מערכת החינוך שלנו באמת לא משהו, אולי הממשלות שלנו בעשרים השנים האחרונות זה פשוט גועל נפש. יש סיבה שבבחירות האחרונות כל מי שהצביע הרגיש קצת מרומה ומתעסק בחרטות. צריך לבעוט לפוליטיקאים האלה חזק בראש - הם הבעיה, אנחנו הבעיה.

הצבא שלנו חזק ולומד ומתקדם. האחים והאחיות של כולנו משרתים בו, ויש לנו הרבה במה להתגאות.

וגם אם יש טענות כלפי מינוי רמטכ"ל מהאוויר - שוב, זו החלטה של הפוליטיקאים, אלה שאנחנו שמנו שם.

לא בוחרים ואז בוכים, ככה זה לא עובד. ואם כבר בוכים, אז גם בועטים. תחי הדמוקרטיה !! אולמרט, שחרר את עמי.

פורסם

מסכים.

זה הכל מתחיל בממשלה.

אם האנשים שהיו שם היו קצת יותר אחראיים, והכנסת שלנו לא הייתה נראית כמו בדיחה, המצב שלנו היה הרבה יותר טוב.

הבעיה היא שאין מבחר, בכל הבחירות יש תמיד את אותו החרא, ימני או שמאלני, שניהם חארות.

עדיין, אני אשקר לעצמי אם אני אגיד שאני סומך על הצבא הזה שישמור עלי כל עוד הוא מנוהל ע"י ממשלה מהסוג הנוכחי.

ככה אמור להרגיש אזרח שעוד שנה אמור להתגייס? משהו דפוק במדינה הזאת, ולפי איך שהמבוגרים נשמעים, פעם זה לא היה ככה.

פורסם

נשמע כמו מקרה קלאסי של היפרתרמיה. בעומס חום לא צריכה בכלל להיות פעילות. בד"כ מבטלים פעילויות כאשר עומס החום עולה על 36, וגם לא כל פעילות מאשרים לעשות ב-32... החשד שלי הוא שזה כשל של המפקדים הזותרים של הקורס ודרגה או שתיים מעליהם שהתעקשו להעביר את הפעילות למרות החום הכבד כדי "לא להפסיד זמן" ולא לגרור את הגיבוש עוד יום-יומיים.

עשו לנו את אותו הדבר בטירונות כשעשינו מטווחים. את המטווחים עשינו בעתלית, בחום של כ-36 מעלות בצל (אלא שלא היה שם צל). נעלו אותנו בתוך האוטובוס עם חלונות סגורים והנהג סרב להפעיל מזגן, כמעט נחנקנו - בעוד שהמפקדות ישבו ברכב של החובש עם מזגן והריצו צחוקים. :pissed: המפקדות פשוט לא רצו לדחות את הפעילות, מה שהיה מאריך את הטירונות בעוד יומיים-שלושה (בגלל סופ"ש) מה שהיה תוקע אותן להשאר שבת בבסיס.

פורסם

היפותרמיה = טמפ' נמוכה מדי.

פורסם

היפו = נמוך היפר = גבוה

פורסם
  • מחבר

דרור, דקרת אותי ישר בלב. :'(

כל שנה שומעים על מספר אירועים מצערים מאוד של חבר'ה צעירים ובשיא הכושר שהמערכת שלהם פשוט קרסה.

מדע הרפואה טרם חשף את הכל, וזה פשוט עוד אירוע שמזכיר לנו עד כמה הכל ארעי בחיים, וכדאי באמת לנסות ולחיות כמו שרוצים עכשיו ולא לדחות דברים.

דווקא על הצבא אתה לא סומך? הצבא הוא רק בבועה שלנו אנו. קצין קיבל החלטה גרועה, מישהו פעל לא נכון - אולי נתחיל להסתכל מה איכות האנשים שהולכים לצבא, אולי מערכת החינוך שלנו באמת לא משהו, אולי הממשלות שלנו בעשרים השנים האחרונות זה פשוט גועל נפש. יש סיבה שבבחירות האחרונות כל מי שהצביע הרגיש קצת מרומה ומתעסק בחרטות. צריך לבעוט לפוליטיקאים האלה חזק בראש - הם הבעיה, אנחנו הבעיה.

הצבא שלנו חזק ולומד ומתקדם. האחים והאחיות של כולנו משרתים בו, ויש לנו הרבה במה להתגאות.

וגם אם יש טענות כלפי מינוי רמטכ"ל מהאוויר - שוב, זו החלטה של הפוליטיקאים, אלה שאנחנו שמנו שם.

לא בוחרים ואז בוכים, ככה זה לא עובד. ואם כבר בוכים, אז גם בועטים. תחי הדמוקרטיה !! אולמרט, שחרר את עמי.

*בבואה.

אולי יש לנו במה להתגאות, ואני מסכים עם המשפט הזה, אבל יש לנו גם הרבה על מה להתבייש, כאשר זילזול בחיי טירונים (לעזאזל, הוא אפילו לא היה טירון אלא מלש"ב) מגיע לרמה כזאת שגורמת למוות. עוד פעם, זה היה אחד הימים החמים בשנה, אפילו ברדיו, אפילו בYNET בכתבה על מזג האויר של בועז דיין שם היה כתוב בפירוש "להמנע מפעילות גופנית בשעות היום", האם צה"ל מנותק מאמרה זו? זאת לא היתה פעילות מבצעית, למען השם, כולה קורס טייס בשלב הראשון שלו.

היה קורה משהו אם היו דוחים אותו טיפה? לא, חוץ מאי אבדן חיי אדם, למה? בגלל טיפשות שהביאה למוות מיותר.

ואין בעניין הזה דבר וחצי דבר לממשלה, תפסיקו להאשים את מי שלא צריך.

פורסם

אני מיתערב שהוא היתלונן הרבה זמן ואז אחרי הרה זמן שמו אותו בצל

פורסם

אתה חיי בסרט.

זה גיבוש, לא טירונות. לא רק שהם לא מחזיקים שם אף אחד בכוח, אלא בדיוק להיפך. הם כל הזמן "מעודדים" אותך לפרוש, ומצפים כמובן שתתעלם מהם ותבין שהם רק מנסים להפעיל עליך לחץ נפשי..

פורסם

אני מיתערב שהוא היתלונן הרבה זמן ואז אחרי הרה זמן שמו אותו בצל

בגיבוש לא מתלוננים כי הם יודעים שכל תלונה מיותרת יכולה מהר מאד לשלוח אותם הביתה ולשים סוף לקריירת הטיס שלהם.

פורסם

שטויות. ממכת חום לא מתים מיד, והוא לא היה מסוגל להמשיך הרבה לפני שהוא היה מתעלף.

ארוע קרדיאלי,התקף לב או הפרעות קצב, שהם הגורם השכיח ביותר למקרים מהסוג הזה. למי שיש גישה לכתבי עת רפואיים,ממליץ לקרוא את "הרפואה הצבאית"(נגזרת של עיתון "הרפואה") כרך 2, גליון מס3 מנובמבר 2005. "מוות פתאומי בצעירים בריאים - סיכום מימצאים משלושה עשורים בצה"ל "

אם מישהו מעוניין, אני מוכן להעתיק את זה לפה, אבל זה יקח הרבה זמן...

פורסם

קודם הוא התעלף, אח"כ הוא מת. מכת חום יכולה לגרום לקריש דם במוח שיכל לגרום להתעלפות, ומאוחר מכן, בגלל שטמפרטורת הגוף לא ירדה, החלבונים בדם התקשו ויצרו קרישי דם בכל מקום. קיצר, חכו לנתיחת הגופה.

פורסם

כן, אולי נריץ תרחישים יותר מסובכים כי כולנו ראינו פרק או שתיים של האוס ::)...

אני חושב שזה די ברור שחל שימוש בסמים, סביר להניח סטרואידים (ומכאן הטיוח?!) - ימים(או שקרים?) יגידו

תציצו בתמונה שלו, זה לא נער בן 17 טיפוסי :-X

יהי זכרו ברוך.

ותפסיקו לבקר את הצבא ::) חלקכם אפילו עוד לא עברו צו ראשון...

פורסם

אלקטריק - אני למדתי תחום רפואי, אמנם טיפלתי בבע"ח אבל בלימודים תמיד עושים השוואה על בני אדם ועוברים הכשרה למתן עזרה ראשונה לבני אדם.

ועוד דבר - התקשרו מבלוקבסטר, ביקשו שתחזיר את הסרט שאתה חיי בו. סטרואידים אעלק.

שלחו איזה 200 מתוך 500 ילד באותו יום הביתה מהגיבוש עקב התייבשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים