עבור לתוכן

כל המידע על K8L כולל תמונות

Featured Replies

פורסם

Terjen,

זה עדיין לא ה K8L שיכלול שיפרוים מהותיים ביכולת העיבוד של הליבה.

זה בינתיים התכנון של מעבדי ה Quad Core שיצאו עוד השנה. ה Opteron וה FX החדשים. יש בהם מאפיינם מהתכנון של K8L.

שני חידושים עיקריים הם ה Expanable Layer 3 Cache

והאפשרות ל Clock נפרד (ושונה) לכל ליבה DICE. כלומר בהתאם לצורך ניתן להפעיל מספר כלשהו של ליבות במהירויות שונות כדי להגיע למקסימום חיסכון בהספק.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שAMD כבר בשלבים מתקדמים עם ה K8L,כי הם רוצים להציג אותה לפני סוף השנה.

פורסם

Expanable Layer 3 Cache

זה יהיה יענו כמו ראם שאנחנו קונים היום?

אתה בא לחנות מבקש 2MB קאש למעבד בא הביתה שם אותו באיזה שהוא סלוט מיועד וזהו?

(אהההמ נשמע קצת מוכר לא? אהההמ)

פורסם

אני מניח ש Expanable Layer 3 Cache מתכוון ליצרן, כלומר ל - AMD ולא ללקוח שקונה את המעבד.

כלומר התכנון של ה L3 הוא כך שניתן יהיה להוציא מעבדים עם כמות שונה של L3 בלי לשנות בכלום את התכנון של ה Core עצמו.

המצגת המלאה מהאתר של AMD:

2006 Technology Analyst Day

פורסם

הם גם הוסיפו פקודת אסמבלר שימושית שנקראת LZCNT שדומה לcntlz ב powerpc שסופרת את מספר האפסים מצד שמאל של המספר. אפשר להשתמש בפקודה הזאת להמרות של סקלות לניאריות ללוגריתמיות כמו בקידוד אודיו . יש לי ניסיון בנושא והפקודה הזאת יכולה לחסוך הרבה זמן בקידוד של PCM כי לרוב משתמשים בטבלת המרה בזיכרון (שסופרת רק 8 ביטים) כדי לקבל את המספר שהפקודה הזאת עושה בזמן של שעון אחד או שתיים במקרה של AMD. הדרך היותר כואבת לעשות את הפעולה הזאת לעשות חיפוש שזה לופ שיכול לקחת הרבה מאוד מחזורי שעון. הבעיה היחידה של הפקודה הזאת היא שלא ראיתי אף API שמשתמש בה בC .

פורסם

niseg,

אני מניח שאתה תכניתן לפי ההערה שלך.

ה API של C שאתה מדבר עליו בד"כ בא עם הקוד מקור?

האם ישנם קומפיילרים המאפשרים קימפול עם אופטימיזציה למעבד מסויים - כי אני מניח שיכניסו את זה לשם - כרגע זה עדיין חדש והמעבד לא נמצא בשוק.

פורסם

niseg,

האם ישנם קומפיילרים המאפשרים קימפול עם אופטימיזציה למעבד מסויים - כי אני מניח שיכניסו את זה לשם - כרגע זה עדיין חדש והמעבד לא נמצא בשוק.

WTF?

אני מנחש שהתכוונת למתכנת (??)

פורסם

מתכנת ותוכניתן זה אותו דבר

פורסם

אז מה כשיצא המעבד הזה יהיה ירידת מחירים במעבדי קונרו עם הזוג ליבה?

פורסם

אתה מדבר על ה-K8L או על ה-Quad Core?

פורסם

מתכנת ותוכניתן זה אותו דבר

מה??

אתה רציני?

פעם ראשונה בחיים שלי אני שומע את המילה הזאת :s07:

פורסם

niseg,

לC וC++ יש ספריות סטנדרטיות כמו math.h ו stdio.h וכו. API זה אוסף פונקציות שנותנות פונקציונליות מסוימת. דוגמה פשוטה ל API זה OPENGL ו DIRECTX .

מה שיקרה זה שאם מישהו יודע שהוא כותב תוכנה לAMD הוא יכול לקרוא לסט פונקציות שונות שמשתמשות בפקודות אסמבלר של AMD . חוץ מזה הוא פשוט יכול להשתמש ב illegal instruction exception לעשות אימפלמטציה בתוכנה לפקודה החסרה (לא בטוח איך עושים את זה בX86 ).

מה שהתכוונתי בקשר לפקודה ההיא שלא ראיתי אימפלמטציה סטנדרטית שלה אפילו לא בספריות של מערכת הפעלה שתומכות בPOWER PC (שם הפקודה כבר קיימת ממזמן). מתי שהשתמשתי בה (בpowerpc) בניתי פשוט פונקציה עם פקודת asm בקוד C שעושה את הפעולה ומיעלת איזה שהיא המרה ונתתי את הפונקציה הזאת לתכנתים שעסקו בנושא (אין הרבה אנשים שמחפשים אופטימיזציות ASM אצלינו) . לקומפילר יהיה קשה מאוד לזהות שמישהו מנסה לעשות את הפקודה הזאת אבל זה לא בלתי אפשרי (בPPC יש פקודוות שעושות הזזות וAND עם mask שהקומפילר אוהב להשתמש בהן) . לרוב מתי שמקמפלים API סטנדרטי כמו ספרית math הקומפילר מקמפל פיסות קוד שונות בהתאם למעבד והיכולות שלו .בx86 יש בעיה כי לרוב לא מקמפלים קוד ל AMD X86 או INTEL X86 אלא לX86 ג'נרי עם כל הפצ'קרי שמסביב. לסיפריות כמו Direct X ו openGL יש יותר מסיכוי סביר שהם ישנו את האימפלמטציה שלהם בהתאם.

רוב הסיכויים שאינטל גם תוסיף את הפקודות האילו למעבדים שלה בעתיד כי הפעולות האילו לא מסובכות לאימפלמטציה. אני לא יודע בקשר לאחרות כי אין לי מושג מה הן עושות. כעיקרון CNTLZ הוא לוג בסיס 2 של מספר בלי השארית .

פורסם

המעבדים החדשים עדין בתיאוריה ?

או שכבר תיכנונם הסתיים ?

פורסם

אז מה כשיצא המעבד הזה יהיה ירידת מחירים במעבדי קונרו עם הזוג ליבה?

לא נראה לי' date=' כי המעבדים שיצאו בהתחלה יהיו FX ו Opteron שהם יקרים יחסית ולא מתחרים בשוק של המחשבים הביתיים השפויים שהקונרו נמצא בו.

לגבי ה Quad Core ה Inquirer טוען שבקרוב מאוד (שבועות בודדים) נראה את ראשוני המבחנים של המעבד Revision G ברשת

[url']http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33936

טל לוי,

המילה תכניתן נכונה וקיימת (אולי היא מעט ארכאית),בדקתי במילון אבן-שושן ושתי הצורות נכונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים