עבור לתוכן

איור רשת מתוכננת - זה יעבוד?

Featured Replies

פורסם

מצורף איור של הרשת שמתוכננת.

הסגולים הם מחשבים.

הכחולים הם בקרות של מכונות (מחשבים גם כן).

כתום מדפסת עם כרטיס רשת.

ירוקים סוויטצ'ים.

אדום מודם ראוטר ADSL של ECI נדמה לי דגם 312.

תכלת נקודות בקיר/תעלות.

הסוויטצ' של ה-4 פורטים הוא של Trednet כמדומני, לא זוכר דגם.. ה-8 פורטים יהיה של Edimax ES-3108P.

המרחק בין שני הסוויטצ'ים אגב הוא באיזור ה-100 מטר או יותר נדמה לי.

אני רוצה לוודא שמבחינת חיבורים לשתי המכונות (הריבועים הכחולים) לא תהיה בעיה לקרוא קבצים מהמחשב השרת

המחשב השרת מחובר ישירות לאדמיקס, בעוד שתי המכונות יתחברו ל-Trednet שיתחבר גם הוא לאדימקס.

כמו כן לוודא שאני מחבר כבלים ישרים בין כל הנק'.

[attachment deleted by admin]

פורסם

המרחק בין שני הסוויטצ'ים אגב הוא באיזור ה-100 מטר או יותר נדמה לי. המרחק המקסימלי של כבלי UTP הוא 100 מטר.

אני רוצה לוודא שמבחינת חיבורים לשתי המכונות (הריבועים הכחולים) לא תהיה בעיה לקרוא קבצים מהמחשב השרת

המחשב השרת מחובר ישירות לאדמיקס, בעוד שתי המכונות יתחברו ל-Trednet שיתחבר גם הוא לאדימקס.

כמו כן לוודא שאני מחבר כבלים ישרים בין כל הנק'. אני לא יודע מה זה בקרי מכונות (התכלת הקטנים) אבל אם אתה אומר שזה מחשבים אז תצטרך לחבר בינם לבין המחשבים כבל מוצלב[/b] טעות שלי, טעיתי קצת בקריאת הסכמה, אז בעיקרון כן הכל צריך להיות כבל ישיר.

את השאלה העיקרית אני לא בטוח ואני לא רוצה להטעות ולכן אני אשאיר את זה לאלה שמבינים בזה יותר ממני.

פורסם

החיבורים שלך תקינים.

כפי שאמר השכן מלמעלה, אתה עלול להתקל בבעיות מהירות בגלל אורך החוטים, בעיקר אם בדרך יש חשיפה לאורות פלורוסנט

פורסם

איך אור פלורוסנט קשור לזה? לא שמעתי על מקרים שאור פלורוסנט הפריע לתקשרות כבלי UTP.

פורסם
  • מחבר

המרחק לא מדאיג אותי מבחינת מהירות, כבר היה על זה דיון בעבר.. הנתונים שיעברו בין השרת למכונות הם קבצי CNC (שורות קוד) נדיר שהם יעברו אפילו את ה-1MB.

הבקרות של המכונות זה מחשבים פשוטים שרצים על מערכת סטייל דוס.

אז אני מבין בעצם שאין בעיה לחבר switch ל-switch והשיתוף ביניהם יעבוד כמו שצריך, סבבה - תודה :xyxthumbs:

פורסם

שים לב שחיבור SWITCH ל SWITCH ו SWITCH ל ROUTER צריך להיות בעזרת כבל מוצלב ולא ישר (יש מכשירים שתומכים בהצלבה עצמית אבל שים לב שלא כולם תומכים בזה)

פורסם
  • מחבר

האדימקס שקישרתי אליו תומך בזה? בכלל רוב החדשים תומכים בזה לא? זה מוצרים שנקנו החודש לא ענתיקות.

בכל מקרה כרגע הראטור/מודם מחובר ל-Trednet עם כבל ישר.

פורסם

בסוויץ'ים/ראוטרים מסויימים יש חיבור מיוחד ששונה מהשאר אשר מתאים לחיבור לראוטר/סוויץ' נוספים

u-3000back549-a.jpg

פורסם
  • מחבר

כן לחיבור הזה קוראים Uplink בד"כ, אבל בעיקרון אני אמור לחבר את ה-ECI לחיבור הזה ב-Edimax..

כך שה-Trednet יתחבר לחיבור רגיל ב-Edimax

פורסם

לפי הכלל,אכן בין 2 נקודות,המרחק המקסימלי צריך להיות 100 מטר--לפחות בתיאוריה.

אבל בתצורה שלך זה לא כזה משנה,כי מתג נחשב למשחזר אותות ולכן לא אמורה לך להיות בעיה,אפילו במידה ותעבור את ה-100 מטר.

כן,המתג של אדמיקס שהבאת אליו קישור,תומך במנגנון auto mdi/mdix שמאפשר לך לעבור עם כבל רשת ישר או מוצלב.

uplink היא נקודה מיוחדת, שקיימת על חלק מה-hub-ים וה-switch-ים שמיועדת לשימוש במקרה ויש צורך לשרשר את הציוד לציוד רשת אחר. בדרך כלל נקודת uplink מצוינת במפורש על הציוד. במקרים אחרים, יש על הציוד מפסק שהופך את אחת מנקודות החיבור הרגילות לנקודת uplink.

לגבי חיבור המודם למתג באופן כללי שתדע:

אם יש נקודת uplink,תצטרך לחבר את המודם בעזרת כבל רשת ישר לנקודה הזאת.אם אין,בעזרת כבל רשת מוצלב.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים