עבור לתוכן

דעה על המארז ?Chieftec Bravo Black

Featured Replies

פורסם

קודם כל הטרנספורמר יותר טוב מהצ'יפטק הזה.

יש לו מיקום טוב יותר של מאווררים בהרב מאשר הצ'יפטק, הם סתם דחפו לו מאווררים בדלתות!

ובקשר למחיר, על מה אתה מדבר??? הטרנספורמר בהרבה יותר זול מהצ'יפטק, הוא עולה 320 שקל בנועה ( כבר פחות 10 שקל ), והוא מגיע עם 3 מאווררי לדים של 80mm ( למרות שהם מרעישים ומומלץ להחליפם ) ומאוורר אחלה שהוא לא מרעיש של 120mm ( ויש מקום לעוד חד מקדימה ).

בנוסף הוא מגיע עם קתודה קטנה + שנאי, שגם זה שווה איזה 50 שקל.

אז אל תאמר שטויות

• תגובות 38
  • צפיות 1.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לו מיקום טוב יותר של מאווררים בהרב מאשר הצ'יפטק, הם סתם דחפו לו מאווררים בדלתות!

ובקשר למחיר, על מה אתה מדבר??? הטרנספורמר בהרבה יותר זול מהצ'יפטק, הוא עולה 320 שקל בנועה ( כבר פחות 10 שקל ), והוא מגיע עם 3 מאווררי לדים של 80mm ( למרות שהם מרעישים ומומלץ להחליפם ) ומאוורר אחלה שהוא לא מרעיש של 120mm ( ויש מקום לעוד חד מקדימה ).

אז אל תאמר שטויות

אתה אל תדבר שטויות!!!

הטרנספורמר ממש לא יותר טוב וממש לא דחפו לצי'פטק סתם מאווררים על הדלת.

יש לו 120 מאחורה ,

3 92 דלת אחורית ישירות על מיקום הדיסקים,

2 92 על הדלת לכיוון מעבד וכרטיס מסך.

וואללה בוחרים מארז בגלל הקתודה? לא ידעתי... שיט! הפסדתי קטודה!

צ'יפטק מארז מצויין מבחינת איוורור ועדיף על כל Compucase

שטרודל לא מזמן החליף את Compucase 6A19 לצ'יפטק המדובר, הייתה ירידה ניכרת בטמפרטורות של כל החלקים קישור לתמונות...

Bravo\Mesh זה סוג של פאנל קדמי; Mesh - רשת, Bravo - פלסטיק עם חורים גדולים (מכוער...).

קודם כל בשטרודל אתה מתכוון UZIBU :P כל הדנדשים לא יבינו על מי אתה מדבר...

דבר שני החלפתי מ-6919 שהוא טוב יותר מ-6A19.

אבל בגדול אני איתך. ;D

פורסם

אז אל תאמר שטויות

הוא עולה 320 שקל וצריך מאוורר אחד של 120MM (במקום מה שמאחורה שאולי לא עושה רעש אבל גם לא מדהים בעבודה שלו) ו 3X80MM המחיר של זה יצא או כמו של ה MESH/BRAVO (או הבדל של 5 שקלים לטובתו/רעתו של המארז שאתה כל כך אוהב וממליץ).

עד היום כל מי שקנה את ה MESH/BRAVO ורשם ביקורת היה לו מארז טוב גם לפני זה כלם אמרו שהיה שיפור בביצועים רובם אפילו לא ניצלו את כל המאווררים שאפשר (חלק מהם אפילו לא חצי).

במארז שאתה כל כך אוהב יש 4 מאווררים 3 מהם מזעזעים וצריך לזרוק אותם ישר ולקנות חדשים והרביעי גם לא משהו אבל לפחות לא שומעים אותו.

אחרי שקונים את המאווררים מגיעים לזה שאו שה BRAVO יקר ב 5 שקלים או שהוא זול ב 5 שקלים נתחשב בזה שהבנו (או לפחות היינו אמורים להבין) שהוא יותר טוב זה שווה את ההפשר גם אם הוא עולה יותר.

אז אל תדבר שטויות ;)

נ.ב.

ראיתי פאנבוי של אינטל

ראיתי פאנבוי של ATI

אבל פאנבוי של נארז זה הגזמה ;D

פורסם

בקשר לניצול מאווררים כבר אמרתי...

שמתי אחד מעפן 120 מאחורה,

1 92 (במקום 3) מדלת מאחורה על הדיסקים.

ו2 (מתוך 2) על הדלת הקידמית (92)

**4 מאווררים מתוך 6

כולם נמצאים במוד ל-7 וולט בנוסף לזה שקניתי בנתיים קקה מאווררים.

מעבד ירד ב-10 מעלות..

כרטיסים 7 מעלות..

והתותח שבתותח.... 15 + - מעלות ל-RAID שלי.

נראה מה יקרה לטמפרטורות כשהנינג'ה יגיע ואיתם 6 מאווררים איכותיים.

פורסם

אבל בגדול אני איתך. ;D

גמאני איתך :smile1:

פורסם

קודם כל, מה הקשר פאנבוי??? זה שיש לי דעה שונה משלך זה לא אומר שאני פאנבוי אז אל תציק כי זה מעצבן.

בקשר לקתודה הזכרתי אותה רק כדי להוכיח שהמארז הזה לא יקר יותר ( נאמר מלפני שהטרנספורמר יקר יותר וזה שטויות ), ושוב, הטרנספורמר הרבה יותר זול: קתודה, 3 גרילים של 3D ( יקרים יותר ), 3 מאווררי לדים ( הם מצוינים למי שיש פאן בס ), מאוורר של 120.

בקשר ללזרוק מאווררים, אז לפחות מגיעים איתו מאווררים, זה לא חסרון, אתה לא רוצה אז אל תקח, זה כבר עבר כל גבול, אתם רוצים לומר שהצ'יפטק טוב יותר מהטרנספורמר אז תראו דברים טובים בו, ולא תחפשו מגרעות בטרנספורמר כמו:"אוף, מגיעים איתו 3 מאווררים שלא צריך, איזה מעצבן, אני רוצה לבכות".

ועוד דבר, אין כל בעיה במאוורר האחורי של המארז אז שוב, אל תחפשו מגרעות שלא נמצאות בכלל, ומאוורר אחד של 120mm זה מצוין יחסית לכלום!.

ובקשר ל-3 מאווררים מול הכוננים, זה בכלל לא יעיל כלכך, מאוורר אחד של 120mm מקדימה עדיף!

ובטרנספורמר יש מאוורר בגג, שזה מקום מצוין למאוורר!!! הוא מוציא את האויר החם.

פורסם

ובקשר ל-3 מאווררים מול הכוננים, זה בכלל לא יעיל כלכך, מאוורר אחד של 120mm מקדימה עדיף!

עשית מחקר בן 200 עמודים וקבעת שזה לא יעיל?

אף אחד לא קבע שמאווררים חייבים להיות קבוע בחזית. שלושת המאווררים שואבים אויר מבחוץ לעבר הכוננים ואויר החם יוצא בצד השני, מה לא יעיל בזה?

אם אתה נשאר בדעתך שעדיף מאוורר בחזית זה רק מראה את אטימותך כלפי רעיונות לא שגרתיים, ואפילו עדיפים.

פורסם

לא, זה אומר שאני חושב אחרת ממך, אולי אתה זה האחד פה שלא יכול לקבל את האחר והשונה, זה דעתי, ואם אתה רוצה לשמוע אז אני אסביר לך למה:

המאווררים בצד דוחפים אויר על הכוננים, אבל משם הם סתם נתקעים בדלת השניה של המארז ( שזה לא כזה רחוק ) ולכן חלק מהאויר הפחות קר שנזרק מהמאווררים (כתוצאה מלקיחתו של החום מהכוננים) נשאר בסביבת הכוננים מה שפוגע בקירו ( אבל עדין מקרר ).

לאומת זה יש את המאוורר של ה-120mm שנמצא בחזית בטרנספורמר שמקרר את הדיסקים הקשיחים ( מתחממים אף יותר מהכוננים ), הוא זורק עליהם אויר קר כמו שנזרק על הכוננים בצ'יפטק, ומשם האויר ממשיך וזורם לכיוון שאר חומרת המאחשב ומקרר באותו אזור.

בנוגע למאווררים שבדלת הימנית, יש מאוורר אחד מול הכרטיס מסך אצל 2 המארזים, אבל בצ'יפטק המאוורר גדול יותר וזה יתרון ( אבל ממש קטן ), אולם המאוורר השני שיש לצ'יפטק נמצא מול המעבד, וז מיקום פחות טוב לדעתי, כי הדבר הכי טוב שאתה יכול לשים שם זה איירדאקט ( וגם זה לא תמיד נמצא יעיל ולפעמים אף פוגע ), מאוורר לא מומלץ לשים שם כי זה יכול לפגוע באיוורור של המאוורר של המעבד, אולם אצל הטרנספורמ יש מקום למאוורר מול כל החומרה של המחשב וזה מיקום טוב ויתר לקירור.

דבר נוסף שיש לטרנספורמר שלצ'יפטק אין הוא מאוורר בגג המארז, וזהו מקום מצוין!!! למאוורר במארז, העובדה שאויר חם עולה למעלה מיעלת את המיקום הזה בהוצאת אויר חם מהמארז.

בקשר למאוורר האחורי, אצל שני המארזים זה אותו הדבר.

בנוגע לעוד 2 דברים פחות חשובים אז:

1- המחיר: הטרנספורמר ברוטו זול יותר ב-10 שקל, אבל נטו זה בהרבה יותר, מכיוון שמגיע איתו מאוורר אחורי ( שאין בו שום בעיה ), מגיעים איתו עוד 3 מאווררי לדים, אומנם הם מרעישים אבל יש כאלה שזה לא משנה להם כלכך, ויש כאלה שיסתדרו עם אחד, ויש כאלה שיקנו פאן בס גם ככה ( אני לא סתם אומר, דברתי בפורום עם כאלה אנשים , אולם שלא דברנו על המארז הספציפי הזה, אבל על מאווררים מרעישים ) אז זה יוצא ממש טוב בשבילהם כי המאווררים ממש מש חזקים ויש להם לדים.

נוסף אתה מקבל קתודה שבאה עם שנאי, וגם זה שווה כסף.

וכשהכול ביחד מצטבר, זה יוצא הרבה ומעלה ל-100 שקל ואפילו 200.

2) בקשר ליופי, זה כבר דעה אישית של כל אחד, וזה תלוי בקונה עצמו בלבד, אומנם אני יכול לומר בשם עצמי שאני מת על המראה של הטרנספורמר, ולא כזה מת על המראה של המארז של צ'יפטק, הוא נראה לי קצת ג'נרי כזה.

פורסם

ליאור

קומפיוקייס זה עם ברגים? או שיש את הפטנט של הכפתור שמסובבים ואז המארז נפתח?

ברגי אצבע ענקיים

פורסם

הוא נראה לי קצת ג'נרי כזה?איך מראה של משהו יכול להראות ג'נרי? ועוד במיוחד שיש מארז כמו COMPUCASE ו Lian-Li שניראים כמו המארזים הראשונים שהיו בעולם?

תן לי 5 דקות אני מוסיף לו מאוורר בגג :s05:

תן לי 3 חודשים אני במאה שקל בונה לך מארז יותר טוב מכל מארז שתקנה בפחות מ 1000 שקל :bash:

חצי מהחיסרונות של המיקום של המאווררים שרשמת הם לא בדיוק חסרונות זה דעה קדומה על תכנון שונה שלא ניסית.

פורסם

yuval1101,

המאוור 120 שבא מקדימה על הדיסקים בטרנספורמר חסום מעולה על ידי הפנל הקידמי..

בצי'פטק 3 של 92 שלוקחים אויר ישיר מבחוץ.

אין הבדל אם זה מרחק של 20 סנטימטר מהדלת או 50 ... עובדה שזה יעיל (מה שאתה אומר בעצם שכל רעיון גם לשים מאוורר על הדלת לא יעיל? כי הוא קרוב למעבד או לדלת השנייה? הרי זה יוצא אותו דבר)

חוץ מזה המאווררים שעל הדלת ממוקמים טוב יותר בצי'פטק ואי אפשר להשוות 2 של 92 ל -2 של 80...

לפעמים 2 של 92 במקום נכון יעילים יותר 4 של 80 שמפוזרים סתם.

והמאוורר שדחפו לך למעלה אולי בטרנספורמר צריך את זה כי כל תיכנון הקרור של לקוי, עובדה שצי'פטק לא היה צורך והטמפרטורות לא יכולות להיות טובות יותר.

אבל כבר הבננו שאתה מתלהב ממנו בגלל הצורה שלו ולא הביצועים וזה בסדר, פשוט אין לך מה להלחם על הביצועים ללא נסיון של שני המארזים או מחקר כזה או אחר...

מאווררים ציבעוניים או קתודה או לא יודע מה הם ממש לא סיבה לקנות מארז ואתה לא יכול בכלל לציין זאת בגלל שאין פה השוואה של באנדל או השווה של יופי (כל אחד והטעם שלו.. כמה שאני אוהב יופי הטרנספורמר קצת מצועצע מידיי) יש פה השוואה של יעילות, של איכות..

פורסם

אל תגידו לי שאני מושפע מהיופי, זה ממש מציק :pissed:

ומי אתם שמדברים איתי על בדיקות ונסיונות, אל תבלבלו לי את המוח

ובקשר לקדיחת מקום למאוורר בגג, אנחנו לא מדברים על מארז טוב בשביל מודינג, לאא על מארז טוב כמו שהוא, ואם זה ככה אז אפשר לעשות הכל.

והמאוורר הקדמי של הטרנספורמר אולי קצת חסום אבל לא במיד שכלכך תשפיע, ואת זה לא רק אני אמרתי, גם שאלתי כמה אנשים שמבינים הרבה יותר ממך בפורום ממזמן.

וזה שאמרתי שהמאוורר בצד השמאלי של המארז לא הכי יעילים בגלל שהם קרובים כלכך לדלת השניה של המארז, ולא אמרתי את זה על המאווררים בדלת הימנית בגלל שבדלת השמאלית הם מספיקים לאוורר את הכוננים בלבד ( והם לא החלקים הכי חשובים לקרר במחשב ) ואומנם המאוורר שנמצאים בדלת הימנית מאווררים את כל שאר חומרת המחשב.

ולאומתם יש את המאוורר הקדמי שזורק אויר על הדיסקים הקשיחים שמתחממים יותר מהכוננים, והאויר ממשיך בדרך ובזרימה טוב יותר מהמאווררים השמאליים של צ'יפטק, לקרר את שאר חומרת המארז.

ואומנם יש בדלת הימנית של צ'יפטק מאווררים של 92mm ולא של 80mm, אבל המיקום של המאוורר האמצעי בטרנספורמר מול המיקום של המאוורר מול המעבד בצ'יפטק מכפר על זה ( כבר הסברתי למה ), שלא לדבר על המאוורר בגג שיש לטרנספורמר, ומה שלא תגידו אתם לא יכולים לגרום לו להיות לא להיות מיקום מצוין למאוורר!!! זה ברור שזה מיקום יעיל ביותר להוצאת אויר אז dont...

וזה שאמרתי שלדעתי הצ'יפטק נראה ג'נרי, זה ענין של טעם ומראה, וז הטעם שלי אז אל תגידו שזה לא אפשרי. אבל שוב, אני לא מכליל את היופי בהשוואה.

פורסם

אל תגידו לי שאני מושפע מהיופי, זה ממש מציק :pissed:

אתה זה שכל הזמן מזכיר את האורות\קתודות וכו'..

ומי אתם שמדברים איתי על בדיקות ונסיונות, אל תבלבלו לי את המוח

אני=אחד שיש לו נסיון ומכיר את 6919/טרנספורמר/צי'פטק ועוד כל מיני... מכיר את הביצועים של כל אחד ואחד מהם.

ובקשר לקדיחת מקום למאוורר בגג, אנחנו לא מדברים על מארז טוב בשביל מודינג, לאא על מארז טוב כמו שהוא, ואם זה ככה אז אפשר לעשות הכל.

בזה אני מסכים (בחלק של לקדוח ולעשות מודינג - בצורך אני לא מסכים אין צורך בצי'פטק.. ללא המאוורר בגג הוא טוב יותר ::)

והמאוורר הקדמי של הטרנספורמר אולי קצת חסום אבל לא במיד שכלכך תשפיע, ואת זה לא רק אני אמרתי, גם שאלתי כמה אנשים שמבינים הרבה יותר ממך בפורום ממזמן.

קצת חסום? השוואה לצי'פטק שלא חסום בכלל ומאוורר ע"י 3 של 92. ומי אתה שתחליט מי מבין יותר? אתה עוד אחד שחושב שמספר ההודעות פה בפורום גורמים ל-IQ שלו לעלות? וחוץ מזה שמספר ההודעות לא יטעו אותך, יש פה המון אנשים שעברו מ"ס ניקים והגיעו לכן לפני שחלק בכלל ידעו להדליק מחשב.

וזה שאמרתי שהמאוורר בצד השמאלי של המארז לא הכי יעילים בגלל שהם קרובים כלכך לדלת השניה של המארז, ולא אמרתי את זה על המאווררים בדלת הימנית בגלל שבדלת השמאלית הם מספיקים לאוורר את הכוננים בלבד ( והם לא החלקים הכי חשובים לקרר במחשב ) ואומנם המאוורר שנמצאים בדלת הימנית מאווררים את כל שאר חומרת המחשב.

ולאומתם יש את המאוורר הקדמי שזורק אויר על הדיסקים הקשיחים שמתחממים יותר מהכוננים, והאויר ממשיך בדרך ובזרימה טוב יותר מהמאווררים השמאליים של צ'יפטק, לקרר את שאר חומרת המארז.

אתה חושב שה-120 שחסום בטרנס מגיע לקרר את כל המארז? תחשוב שוב, וחוץ מזה זה בכלל לא משנה אויר קר נכנס למארז ויש סרקולציה טובה.

ואומנם יש בדלת הימנית של צ'יפטק מאווררים של 92mm ולא של 80mm, אבל המיקום של המאוורר האמצעי בטרנספורמר מול המיקום של המאוורר מול המעבד בצ'יפטק מכפר על זה ( כבר הסברתי למה ), שלא לדבר על המאוורר בגג שיש לטרנספורמר, ומה שלא תגידו אתם לא יכולים לגרום לו להיות לא להיות מיקום מצוין למאוורר!!! זה ברור שזה מיקום יעיל ביותר להוצאת אויר אז dont...

בדלת של צי'פטק יש 2 מאווררים 92 שנמצאים במיקום מעולה אחד אחרי השני.. בטרנס יש אחד פה ואחד שם ואחד אחד מהם "קולע" לא מבין אם כבר למה לעשות את שניהם אותו קן אחד מעל השני לקרר מעבד וכרטיס (אבל כבר אמתרי שדאגו יותר ליופי., לעשות עוד מאוורר בגג זה יעיל אולי כשיש צורך וסרקולציה לא טובה, עובדה שהסרקולציה מעולה בצי'פטק ושום מאוורר בגג לא יכול להוריד עוד את הטמפרטורות, הוסיפו אותו בגג בטרנס כי ידעו שהסרקולציה שם לקויה בחסר... או בגלל שידעו שאנשים כמוך יתלהבו מזה ש-"ידוע שאויר חם עולה למעלה"

וזה שאמרתי שלדעתי הצ'יפטק נראה ג'נרי, זה ענין של טעם ומראה, וז הטעם שלי אז אל תגידו שזה לא אפשרי. אבל שוב, אני לא מכליל את היופי בהשוואה.

זכותך לחשוב שהמראה שלו גי'נרי (למרות שאני לא מבין מזה מראה ג'נרי, יש ג'נרי לפי ביצועים,איכות אבל מראה :nixweiss:) אבל שוב זכותך ולא כאן הויכוח.

בכל מקרה אין לך מה להתעצבן ולשים אייקון של אחד שיש לו עצירות.

סה"כ זה דיון בריא וזה מטרת הפורום\פוסט הזה.

רק הערה קטנה:

לפעמים עדיף לעשות מחקרים לפי שאתה "בלה בלה" את המארזים שאנחנו מדברים עליהם... היו לי ביד פיזית (טוב הטרנס לא ממש אצלי, אבל ראיתי התרשמתי אצל קרוב). מי שמחפש "יופי" חלון\אורות באלגן בזול.. טרנס זה מארז נחמד אבל ממש לא איכותי כמו צי'פטק נקודה.

פורסם

איך ה 6A19? אני קונה אותו עם המחשב

אני קונה בצבע שחור

פורסם

איך ה 6A19? אני קונה אותו עם המחשב

אני קונה בצבע שחור

מארז איכותי ביחס למחיר.

כאחד שהיה לו 6919 שהוא יותר גדול מה-6A19 ועבר לצי'פט אני ממליץ לך בחום להוסיף, שוב הכל תלוי בתקציב.

אבל בטח את זה הבנת אחרי הדיון הזה ;D

תמונות אם פיספסת:

http://s90.photobucket.com/albums/k263/m0ck/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים