עבור לתוכן

איזה מבין המחשבונים עדיף לשימוש?

Featured Replies

פורסם

כן.

פורסם
  • מחבר

אז אם אני קונה אותם הבוחנים לא יעשו לי בעיות שהם מתוחכמים מדי או משהו כזה נכון?

פורסם

אני דווקא הייתי נזהר מזה... לך תדע על איזה בוחן תנחת, ויכול להיות שיעשו לך בעיות (הם לא כל כך ישמחו שיש לך מחשבון שיודע לחשב נגזרות ואינטגרלים).

פורסם
  • מחבר

כן זו הבעיה שלי =\

העניין שהבוחנים לא מבינים במחשבונים, בכל אופן רציתי להתייעץ פה ולשאול לדעתכם, אמנם זה לא גרפי (כתוב בבגרות שאסור גרפי) אבל זה מחשבון שבעיקרון מעל הממוצע שהממוצע זה fx-82ms.

פורסם

אני לא מכיר את המחשבונים האלה, ולכן אני לא יודע אם מותר להביא אותם או לא,

אבל אם זכור לי נכון, מה שכתוב בבגרות זה שאסור להביא מחשבון "הניתן לתכנות"

אני לא יודע בדיוק איזה מחשבונים זה מגביל ואיזה לא...

אני מציע לך לעשות מה שחברה שלי עשתה, באה לבגרות עם שני המחשבונים בתיק, הוציאה

את הגרפי ומכיוון שלא אמרו לה כלום, השתמשה בו

בעקרון בוחנים לא יותר מדי שמים לב לזה, וספק שיגידו לך משהו

הכי טוב זה לבוא עם שני המחשבונים בתיק ולנסות, במקרה הכי גרוע, תחליף למחשבון השני

ואני די בטוח שאסור מחשבון שיודע לחשב נגזרות ואינטגרלים, אבל שוב, אני לא מומחה בנושא

פורסם
  • מחבר

כן ביחוד כשזה החומר של השנה הקרובה (יא' 5 יח"ל) הוא אינטגרלים ונגזרות :-\

חשבתי גם אולי להביא 2 מחשבונים ולהתפלל לזאוס שיעזור ושלא יגידו על המחשבון כלום 8)

תודה לכל מי שהגיב פה :xyxthumbs:

---

עכשיו לשאלה הבאה, איזה מהם עדיף?

פורסם

תעשה מה שאני עשיתי, הכנסתי מחשבון שיודע לצייר הכול וקיצר כול מה שלא חוקי ותקתעתי את ה במארז של ms82 וקיצר אף אחד לא שם לב

פורסם

כשעשיתי בגרויות במתמטיקה לפני כמה שנים היה לי מחשבון כזה שמחשב גם נגזרות ואינטרגלים, ועושה עוד הרבה דברים שימושיים. כמובן שהשתמשתי בזה בזמן המבחן - בדקתי כל פעם כל נגזרת ואינטגרל שעשיתי. מאוד שימושי.

אל תחשוב אבל שזה כזה דבר מדהים ה"פותר אינטגרלים" של זה... זה עושה את זה נומרית בלבד, כלומר אתה מקבל תוצאה מספרית וזהו, אז זה עוזר רק לצורך בדיקת תשובות סופיות, ואם טעית לא תדע למה. בנוסף המחשבונים האלה מתקשים מאוד באינטגרלים טיפה מורכבים, לוקח להם לפעמים דקה (!) עד שהם מחזירים תוצאה. אני לומד בטכניון כרגע, והוא כבר לא שימושי בשבילי כמו פעם, נגיד ככה. זה לא מחשבון מדעי רציני, זה דבר די בסיסי החישובי נזגרות/אינטגרלים במחשבונים האלה.

בשביל צרכים של תיכון הוא היה מעולה אבל.

ולא אמרו לי כלום על זה בבגרות וגם אין שום איסור בכל מקרה, כי המחשבון אינו גרפי, ולכן הם לא יכולים לקחת לך אותו.

"הבוחנים" זה סתם דודות זקנות שבכל מקרה לא יודעות מה זה אינטגרל. אני גם בספק אם הן יזהו מחשבון גרפי אם הן יראו אחד...

אז אין מה לחשוש.

פורסם
  • מחבר

כשעשיתי בגרויות במתמטיקה לפני כמה שנים היה לי מחשבון כזה שמחשב גם נגזרות ואינטרגלים, ועושה עוד הרבה דברים שימושיים. כמובן שהשתמשתי בזה בזמן המבחן - בדקתי כל פעם כל נגזרת ואינטגרל שעשיתי. מאוד שימושי.

אל תחשוב אבל שזה כזה דבר מדהים ה"פותר אינטגרלים" של זה... זה עושה את זה נומרית בלבד, כלומר אתה מקבל תוצאה מספרית וזהו, אז זה עוזר רק לצורך בדיקת תשובות סופיות, ואם טעית לא תדע למה. בנוסף המחשבונים האלה מתקשים מאוד באינטגרלים טיפה מורכבים, לוקח להם לפעמים דקה (!) עד שהם מחזירים תוצאה. אני לומד בטכניון כרגע, והוא כבר לא שימושי בשבילי כמו פעם, נגיד ככה. זה לא מחשבון מדעי רציני, זה דבר די בסיסי החישובי נזגרות/אינטגרלים במחשבונים האלה.

שזה גם משהו, מישהו יכול להעזור לי בשאלה החדשה?

עכשיו לשאלה הבאה, איזה מהם עדיף?

פורסם

ועכשיו אני אגיד לך את האמת:

תיקח את FX-570ES!!!!

אני משתמש במחשבון הזה שנה, וזה המחשבון הכי טוב שראיתי אי פעם!!!, עברתי איתו את שאלון 05 ו-06 במתמטיקה, וגם עשיתי איתו בגרות בפיסיקה, ותאמין לי מחשבון זהב!!!, אתה יכול לכתוב בשברים שורשים, כמו שאתה כותב ביד, ולכן זה כל כך קשה לטעות, מחשבון מעולה!!!

יש שם כל כך הרבה אפשרויות שזה מדהים!

לגבי בגרות, כל עוד שהמשבון שלך הוא לא גרפי אתה יכול, כלומר כל סידרת FX של קסיו מתקבלת מבחינת משרד החינוך.

המחשבון יכול לעשות אינטגלים, טרינומים, אתה אפילו יכול לעשות לו משוואה והוא פותר, הכל!!, מה שחלמתה ומה שלא.

אני ממליץ בחום!

פורסם
  • מחבר

WTF הוא מוצא לי Xים? :o כאילו אני לא צריך להכניס דלתא לבד אלא ישר את כל המשוואה? :o

ולמה לא לקחת 991ES? במה הוא שונה מ570ES?

פורסם

ההבדל היחידי שה99 הוא סולארי.

פורסם

ההבדל היחידי שה99 הוא סולארי.

אתה לא צריך סולארי, כי הבטריה שיש לו יכולה להספיק לכמה שנים טובות כאשר הוא פועל בכל השנים ברצף!!!!!

WTF הוא מוצא לי Xים? :o כאילו אני לא צריך להכניס דלתא לבד אלא ישר את כל המשוואה? :o

אתה יכול להכניס לו את המשוואה והוא ימצא, יש אופציה מיוחדת למשוואות ריבועיות וכו'.... או שאתה יכול לכתוב משהו והוא יפתור לך את זה בקלות, אם אתה לומד פיסיקה אז תדע שיש במחשבון הזה גם קבועים כמו G הקבוע של כוח המשיכה (אני לא מדבר על g תאוצת כדור הארץ), ויש עוד מלא דברים, התשובה שהוא נותן היא מאוד נוחה, למשל אם התשובה שלך היא שורש שתיים אז הוא יציג לך שורש שתיים בימקום אחד נקודה משהו, אבל יש גם אפשרות שהוא יציג לך את זה באופן עשרוני.

בקיצור, המחשבון הזה הוא הקניה הכי טובה שעשיתי אי פעם.

פורסם

כן, באמת קצת מעצבן לכתוב כל פעם 6.67x10^-11 הא?

הקטע עם השימוש בקבועים יכול להיות ממש שימושי.. וחוסך זמן[למרות שלא ממש היה חסר זמן בבגרות האחרונה בפיזיקה, היא הייתה כל כך קלה שיכולתי לפתור אותה שוב ועדיין היה לי זמן לבדוק תשובות עם המורה בחוץ לפני שכולם יוצאים :smile1:]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים