עבור לתוכן

מרצ מציעה: להוציא את שיתוף הקבצים אל מחוץ לחוק

Featured Replies

פורסם

ומה עם כל הדברים שלא ניתנים להשיג במדינתו הקטנה ?

לפני שבוע ראיתי בארץ F50 (אגב...ת"א יום שישי, F50 הסתובבה...אני עדיין לא מעקל את זה).

אז גנבתי אותה כי אין סוכנות בארץ ויבוא אישי יוצא לי יקר מדי.

אתם לא מבינים שתוכנה זאת רשות ולא זכות שלכם, אין לך כסף אין לך זכות. אתה יכל לגנוב, אבל אל תצדיק את זה עם תרוצים.

• תגובות 83
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חושב שמהבחינה הזאת אני הכי צדיק פה. :biggrinangelA:

אני משתמש רק בתכנות קוד פתוח. כולל מערכת הפעלה.

שלא תחשבו, זה לא מושלם. אבל אין לי כסף לקנות תכנות, גם לא את הזולות שבהם.

אני הרבה זמן חושב על זה. מכל כוון שתסתכלו על זה, זה גזל גמור להעתיק תכנה או שירים. (סרטים אני לא רואה)

זה או להעתיק ולהכנס לתסבוכת (לי יש בעיה עם זה מבחינה הלכתית. גזל.) או לקנות מחשב ב-4000ש"ח + מערכת הפעלה 800ש"ח + אופיס 2000ש"ח + תכנת צריבה 300ש"ח + פוטושופ 8000ש"ח + כל משחק 250ש"ח ועוד ועוד ועוד. מגיעים לסכומים אסטרונומיים.

ראיתי פה טענה שזה כמו מכונית, אין לך?...אל תקנה. מחשב זה לא מכונית. אני יכול לקנות סוברו במקום ב-5000ש"ח ולהגיע לאן שאני רוצה. תכנה זה דבר שאמור להיות נגיש לכלל המשתמשים. אופיס למשל, זו חבילת תכנה מאד בסיסית בחיי היום יום. לא לכולם יש 2000ש"ח.

לדעתי אם יצליחו לאכוף את החוקים הללו, החברות עצמן יפסידו...אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם היום, לא יוכלו מחר לקנות תוכנות באלפי שקלים. פשוט יווצר ואקום. את החלל הזה ימלא הקוד הפתוח שבהתאם לדרישה ישתפר ויתעדכן ויגיע לרמה טובה לא פחות מהתכנה הקיניינית. בטווח הקצר נראה שמשתמשי הקצה יפסידו מהמהלך. אבל בטווח הארוך, כולנו נרוויח וחברות התכנה יצטרכו למצוא מקורות הכנסה אלטרנטיביים.

לגבי מוזיקה, מצאתי דרך מקורית לצאת בסדר מכל הצדדים. קוראים לזה פטיפון.

אני פשוט הולך מידי פעם לשוק הפשפשים, מוצא לי איזה תקליטים שאני רוצה. ככה כל אחד עולה לי 3-5 ש"ח.

זה מקורי, זול וחוקי (האמן כבר קיבל תמלוגים על הקניה). אחרי שיש לי את השירים מקוריים לא משנה באיזה מדיה, אני יכול להוריד את התקליט ב-MP3 ולהנות.

נכון שאין מוזיקה חדשה, אבל זה פתרון לכל המוזיקה בת 10 שנים והלאה (גם ככה המוזיקה היום זבל). אם אני רוצה דיסק, אני קונה לי מידי פעם לפי התקציב.

פורסם

אני מסכים אם se7en שפירטיות גם עוזרת ליפעמים לחברות המפתחות

אני לדוגמה עברתי לGIMP 2

למרות שאני יכול ליפרוץ את פוטוסופ החדש פשוט כי GIMP 2 נותן לי את כל הכלים שאני צריך

ואני לא צריך לחפש פירצות כל פעם שאני עושה פירמוט והתקנה מיחדש

בעתיד אני מיתכוון לעבור לקוד חופשי בכל התוכנות

ואני מאוד מקווה שיהיו אפצות לינוקס יותר ידידותיות מהיום

ואני מיתכוון בעיקר לזה שיהיה אפשר להתקין תוכנות בקלות

ואני אישית מאמין שאם וסיטה תיהיה קשה לפריצה הרבה יעברו ללינוקס

אני ביכלל לא מיתכוון לעבור לוסיטה בכל מיקרה אבל אם מיקרוסופט ילחמו באמת בפירטיות

לפי דעתי זה יגדיל מאוד את אחוזי השוק של מערכות ההפעלה החינמיות

בעינין הורדות אני כימאת לא מזיק ביכלל לשוק המקומי

וזה ביגלל שהשוק המקומי זבל גמור היום

אין לי בעיה לשלם על שירים של פוליקר \ארצי\ואפילו על כמה שירים של ריטה :nutty: ועוד כמה אמנים

אם היה שרות הורדה נורמלי בארץ

אבל רוב הסרטים \שירים\תוכנות וכו וכו בארץ הם זבל גמור

אין פה להקות כמו IRON \GUNS\מטליקה וכו

טוב בעצם שאני חושב על זה גם בחול רוב הזמרים\להקות חדשות זבל גמור

לפחות יש מישחקים אבל גם בזה אני עובר לקונסולות כי החומרה במחשב יקרה

ככה שנישאר רק סרטים אבל יש לי מנוי גם ככה ולא יוצאים הרבה טובים

בקיצור התעשיה הבידורית חוץ מיקונסולות די ירדה ברמה

ככה שבכל מיקרה אין הרבה מה להוריד :nixweiss:

פורסם

אני חושב שמהבחינה הזאת אני הכי צדיק פה. :biggrinangelA:

אני משתמש רק בתכנות קוד פתוח. כולל מערכת הפעלה.

שלא תחשבו, זה לא מושלם. אבל אין לי כסף לקנות תכנות, גם לא את הזולות שבהם.

אני הרבה זמן חושב על זה. מכל כוון שתסתכלו על זה, זה גזל גמור להעתיק תכנה או שירים. (סרטים אני לא רואה)

זה או להעתיק ולהכנס לתסבוכת (לי יש בעיה עם זה מבחינה הלכתית. גזל.) או לקנות מחשב ב-4000ש"ח + מערכת הפעלה 800ש"ח + אופיס 2000ש"ח + תכנת צריבה 300ש"ח + פוטושופ 8000ש"ח + כל משחק 250ש"ח ועוד ועוד ועוד. מגיעים לסכומים אסטרונומיים.

ראיתי פה טענה שזה כמו מכונית, אין לך?...אל תקנה. מחשב זה לא מכונית. אני יכול לקנות סוברו במקום ב-5000ש"ח ולהגיע לאן שאני רוצה. תכנה זה דבר שאמור להיות נגיש לכלל המשתמשים. אופיס למשל, זו חבילת תכנה מאד בסיסית בחיי היום יום. לא לכולם יש 2000ש"ח.

לדעתי אם יצליחו לאכוף את החוקים הללו, החברות עצמן יפסידו...אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם היום, לא יוכלו מחר לקנות תוכנות באלפי שקלים. פשוט יווצר ואקום. את החלל הזה ימלא הקוד הפתוח שבהתאם לדרישה ישתפר ויתעדכן ויגיע לרמה טובה לא פחות מהתכנה הקיניינית. בטווח הקצר נראה שמשתמשי הקצה יפסידו מהמהלך. אבל בטווח הארוך, כולנו נרוויח וחברות התכנה יצטרכו למצוא מקורות הכנסה אלטרנטיביים.

אני פשוט הולך מידי פעם לשוק הפשפשים, מוצא לי איזה תקליטים שאני רוצה. ככה כל אחד עולה לי 3-5 ש"ח.

זה מקורי, זול וחוקי (האמן כבר קיבל תמלוגים על הקניה). אחרי שיש לי את השירים מקוריים לא משנה באיזה מדיה, אני יכול להוריד את התקליט ב-MP3 ולהנות.

נכון שאין מוזיקה חדשה, אבל זה פתרון לכל המוזיקה בת 10 שנים והלאה (גם ככה המוזיקה היום זבל). אם אני רוצה דיסק, אני קונה לי מידי פעם לפי התקציב.

אני מעוניין להתייחס לפן ההלכתי שבדבר.

אני שאלתי על הדרך שלי אצל אחד הרבנים בישיבה והוא אמר שזה לא אסור ע"פ ההלכה

הוא גם הזכיר דעה שאומרת שהיום יש מצב של" טבע בנהר"

פורסם

תנסה רדיו ברשת.

(מומלץ) pandora.com

או WINAMP.

פורסם

הכי טוב פנדורה

פורסם

אני מעוניין להתייחס לפן ההלכתי שבדבר.

אני שאלתי על הדרך שלי אצל אחד הרבנים בישיבה והוא אמר שזה לא אסור ע"פ ההלכה

הוא גם הזכיר דעה שאומרת שהיום יש מצב של" טבע בנהר"

תראה, אני לא גאון הדור ובטח לא פוסק. אבל אני לא מצליח לקבל את הטענה של "טבע בנהר" מהסיבה הפשוטה שזה לא דומה.

הרי "טבע בנהר" לעניות דעתי מדבר על מצב של אבדה שנפלה לבעליה לנהר ונשטפה. האבדה מותרת למוצא כי ודאי שבעל האבדה התיאש מלמצוא אותה במצב ביש שכזה.

המצב הזה לא דומה למצב היום (תקן אותי אם אני טועה). העתקת תכנה יותר דומה לגנב שגונב מאה מיליון דולר וזורק לנהר את הגזלה, אבל בקצה הנהר יש את כל השודדים והם רק שמים רשת (אינטרנט) בקצה ואוספים את השטרות. בטח שגם במצב הזה בעל ה"אבדה" מתיאש מלמוצאה. אבל יש מי שדאג שהיא תגיע לנהר.

לעניות דעתי עדיין יש פה בעיה...ואם זה לא אסור הלכתית, אז אני מקפיד לפנים משורת הדין. מה שבטוח שלהעתיק תכנה זו לא מידת חסידות.

זו דעתי...ואולי אני גם טועה. אבל ככה מרגיש לי.

היום לינוקס זו לא מערכת כל כך קשה לתפעול כמו פעם...והיא משתפרת מיום ליום.

זה לא מושלם, אבל זו חלופה טובה שחוסכת לי את כל הבעיות המוסריות והפיננסיות.

פורסם

ד"א קודם כל שיצאו פה סרטים איכותיים באמת ולא סרטים שלא שווים אפילו את מקום האיכסון על הארד-דיסק (ויש לי עוד מעל לחצי טרה בייט)

אותו דבר לגבי המון דברים שלא נשארים שנייה אחת על הארד-דיסק וישר נמחקים כך שלשלם עלהם זה בכלל שערוריה

לגבי הווינדוס ויסטה... גם כשיצא ה XP אמרו שזה הסוף של הפירטיות ועדיין היא נפרצת כל פעם מחדש (ע"ע Windows Genuine Advantage Validation)

לפי דעתי לא ניתן להלחם בתופעה אלה לנסות ולמצוא לה תחליפים ואחרי הכל יש לה לא מעת יתרונות שלא ניתן להתווכח איתם

אני לדוגמה לאחר שראיתי המון סרטים שהורדתי כעת סרטים נהיו תחביב מאוד רציני אצלי ואם יש סרט איכותי עם שחקן שאני מעריך אז אני ילך לקולנוע לראות אותו

אותו דבר עם זמר שפתאום יצא לי לשמוע אותו ונהנתי מהמוזיקה שלו אז אני ילך גם להופעה שלו

התכנים האיכותיים באמת, ישרדו

פורסם

EvilSt!ng

שאתה הולך לקולנוע היום גם לוקחים מימך הרבה כסף וגם מפציצים אותך בחצי שעה פירסומות

ואני לא מדבר על הבקרוב

הקולנוע מת בארץ לדעתי אבל לפחות אפשר להשכיר DVD במחיר סביר

פורסם

^^^

לא יודע לאיזה קולנוע אתה הולך בפעם האחרונה שהייתי בקולנוע היו רק שבע דקות פרסומות(ישפור)

תראה, אני לא גאון הדור ובטח לא פוסק. אבל אני לא מצליח לקבל את הטענה של "טבע בנהר" מהסיבה הפשוטה שזה לא דומה.

הרי "טבע בנהר" לעניות דעתי מדבר על מצב של אבדה שנפלה לבעליה לנהר ונשטפה. האבדה מותרת למוצא כי ודאי שבעל האבדה התיאש מלמצוא אותה במצב ביש שכזה.

המצב הזה לא דומה למצב היום (תקן אותי אם אני טועה). העתקת תכנה יותר דומה לגנב שגונב מאה מיליון דולר וזורק לנהר את הגזלה, אבל בקצה הנהר יש את כל השודדים והם רק שמים רשת (אינטרנט) בקצה ואוספים את השטרות. בטח שגם במצב הזה בעל ה"אבדה" מתיאש מלמוצאה. אבל יש מי שדאג שהיא תגיע לנהר.

לעניות דעתי עדיין יש פה בעיה...ואם זה לא אסור הלכתית, אז אני מקפיד לפנים משורת הדין. מה שבטוח שלהעתיק תכנה זו לא מידת חסידות.

זו דעתי...ואולי אני גם טועה. אבל ככה מרגיש לי.

היום לינוקס זו לא מערכת כל כך קשה לתפעול כמו פעם...והיא משתפרת מיום ליום.

זה לא מושלם, אבל זו חלופה טובה שחוסכת לי את כל הבעיות המוסריות והפיננסיות.

זה בדיוק כמו שתיארת את זה

אבל אנמי כשאני באתי אל הרבה לא התעניינתי בפשוט להוריד(שזה אני סבור שיש בזה אבק של גזל)

אלא אני דיברתי על לבדוק אלבומים שלמים שאני הולך לקנות(ובד"כ אני קונה-הוא שאל אותי את זה)-על זה הוא אמר שאין בעיה

פורסם

^^^

אם אני קונה מכונית, ליגיטימי שאקח נסיעת מבחן.

אבל במקרה שאתה מציין צריך משמעת עצמית מאד גבוהה. (אני אקנה את הדיסק!...מתי?...לא יודע.)

פורסם

חחח אני מציא להוציא חוק שמוציא להורג חברי ותומכי מרצ

:xyxthumbs: בקרוב עצומה ! חתמו בהמוניכם :xyxthumbs:

פורסם

אני בעד מר"צ לראשויות מקומיות, תראו מה זה עשה בחיפה והקריות - תחבורה ציבורית בשבת וכיו"ב - אבל בממשלה? ...מצד שני אני לא ממש יכולה להגיד שם של מועמד אחד "טוב" לממשלה, כולם חראות או סתם טיפשים ברמות.

פורסם

אני בעד מר"צ לראשויות מקומיות, תראו מה זה עשה בחיפה והקריות - תחבורה ציבורית בשבת וכיו"ב - אבל בממשלה? ...מצד שני אני לא ממש יכולה להגיד שם של מועמד אחד "טוב" לממשלה, כולם חראות או סתם טיפשים ברמות.

הבעיה היא גם שיש הרבה חדברי כנסת שאני בכלל לא מכיר אותם(במיוחד מקדימה) אבל מאלא שנשארו ואני מכיר יש כמה טובים לפי דעתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים