עבור לתוכן

עזרה בעניין קבלים

Featured Replies

פורסם

1. איך אפשר לבדוק תקינות של קבל?

2. איך מגלים את ה+ וה - של הקבל?

3. איפה קונים קבלים?

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

1. ישנם מכשירים לבדיקת קבלים לעיתים כלולים ברב-מודדים. ישנם רב מודדים עם מד קיבול. אחרת בדיקת התנגדות (צריך לקבל נתק) זה פחות או יותר מה שאפשר לבדוק. אפשר גם לחבר למקור מתח (סוללה) עם נגד ולבדוק שהקבל נטען (כמעט) למתח הסוללה.

2. הקבל צריך להיות מסומן!

3. בכל חנות אלקטרוניקה.

פורסם
  • מחבר

1. יד לי רב מודד כזה , איפה מודדים בו קבלים?

2. באיזה סימון?

3. אפשר מיקומים של חנויות אלקטרוניקה באזור המרכז?

נשרף לי קבל 4700uf 6.3V על לוח אם , אם אני לא אמצא בדיוק כמוהו לאיפה יכולה להיות הסטייה המותרת?

מה זה uf בקבלים?

v = volt ?

פורסם

1. אני לא חושב שיש לך שם מד קיבול. בכל מקרה, אם אתה יודע מה הקיבול של מה שנשרף, בשביל מה אתה צריך למדוד?

2. בסימון של (+) ו-(-)...

למרות שלפעמים (בד"כ) מסומן רק אחד מהם. תחפש על הקבל את הסימן...

3. חיפוש.

uf = micro farad.

רוב הסיכויים שאם יש לך קבל בגודל מסוים, תוכל למצוא משהו באותו גודל בדיוק.

פורסם
  • מחבר

1. כדיי לדעת באופן כללי איך מודדים קבלים , יש לי כם טלויזיה ש100% נשרף לה קבל ואני הייתי רוצה לתקן אותה.

2. בקבל שהוצאתי מהלוח אין סימון של + או -

3. אני אבצע חיפוש

נגיד יש לי שניי קבלים של 2350uf ואני משרשר אותם , אז הם יוכלו להחליף קבל של 4700uf יחיד? (כמו שרשור סוללות)

פורסם

נגיד יש לי שניי קבלים של 2350uf ואני משרשר אותם , אז הם יוכלו להחליף קבל של 4700uf יחיד? (כמו שרשור סוללות)

בהחלט ניתן לשרשר שני קבלים , אבל שים לב שלא משרשרים אותם כמו סוללות (כדי לקבל מתח גבוה יותר לדוגמא) כי סוללות (שהן מקור מתח) משרשרים בטור,

ואילו בשביל לקבל אפקט של קיבול משותף עבור שני קבלים , יש לחבר אותם במקביל .

במידה ויש לך שאלות בנוגע לסוגי החיבורים או איך בדיוק מבצעים אותם בפועל אשמח לעזור.

פורסם

4700uF זה קבל הגיוני בהחלט ואני מאמין שתוכל להשיג כזה בקלות. לא צריך להסתבך עם שני קבלים.

הקבל שתקנה יהיה מסומן לקוטביות.

בד"כ יש גם על המעגל המודפס הדפסה של כיוון הקבל.

ואם הקבל שאתה מדבר עליו הוא בתמונה שנתת, אז האדום הוא הקוטב החיובי.

וברב מודד שלך אין דרך למדוד קבלים.

פורסם

אחי הכי חשוב לשים לב לקוטביות! קבלים אלקטרוליטיים מסוכנים כששמים אותם בקוטביות הפוכה (רק במתחים גבוהים הם מסוכנים)

בכל מקרה אל תשרשר קבלים, בכל חנות אלקטרוניקה יתנו לך כזה בחינם נראה לי... :) חחחח יש להם שמה ככ הרבה שזה ממש בטל בשישים.

פורסם

כפי שנאמר קודם , אם יש לך קבל בגודל מסויים יש סיכוי טוב למצוא אותו בחנויות אלקטרוניקה , אבל אם אתה לא מוצא אז בהחלט ניתן לשרשר.

כמובן שממולץ לחפש טוב קודם ואולי לחסוך עבודה,

אבל אני לא מסכים עם עניין הסיבוכיות, לשרשר שני קבלים זה עניין חשמלי פשוט, רק צריך לשים לב לקוטביות (אם זה קבל אלקטרוליטי).

לא צריך לפחד מקצת התעסקות באלקטרוניקה.....זה רק משפר ידע וביצועי מודינג לעתיד.

פורסם

הנה תמונה של קבל אלקטרוליטי:

lllcap01.jpg

אתה רואה איפה יש פס אפור? שם זה הקוטב השלילי.

פורסם

קבל זה לא כזה מסוכן סה"כ עושה בום וליפעמים עף משהו :smile1:

הפס זה המינוס כמו שאמרו

לא יהיה בעיה לימוצא אחד

יום בהיר אחד היתפוצצו לי 3 קבלים בכרטיס מסך :screwy: הלכתי רקניתי איזה 10 החלפתי את כולם לא עבד אז שאלתי איזה מומחה אחד שעובד בחברה מסוימת והוא אמר לי שגם אם עשיתי הכל טוב זה לא יעבוד שאלתי כי ? והוא אמר עזוב קנה חדש

מקווה שיעבוד לך

לשרלשר קבל זה לא נח כי הוא לא יבוא בטוב על הלוח ה 2 כי יש מקום ל 1 אז צריך לעשות קימבון קטן

פורסם

קבל זה לא כזה מסוכן סה"כ עושה בום וליפעמים עף משהו :smile1:

הפס זה המינוס כמו שאמרו

לא יהיה בעיה לימוצא אחד

יום בהיר אחד היתפוצצו לי 3 קבלים בכרטיס מסך :screwy: הלכתי רקניתי איזה 10 החלפתי את כולם לא עבד אז שאלתי איזה מומחה אחד שעובד בחברה מסוימת והוא אמר לי שגם אם עשיתי הכל טוב זה לא יעבוד שאלתי כי ? והוא אמר עזוב קנה חדש

מקווה שיעבוד לך

לשרלשר קבל זה לא נח כי הוא לא יבוא בטוב על הלוח ה 2 כי יש מקום ל 1 אז צריך לעשות קימבון קטן

LOL

אולי כי הם התפוצצו?

אתה יודע יש נזקים נוספים חוץ מהקבלים עצמם... לדוגמא: קצר, הנוזל האלקטרוליטי מידי פעם מוליך כמו מיים...

ומשהו הרי גרם לפיצוץ ועליית המתח, יכול להיות שנישרפו חלקים נוספים...

בקיצור היתי אומר כמו שהמומחה אמר... קנה חדש \ שב כמה שעות תבדוק כל מסילה ומסילה, כל נגד וקבל שהם פסדר

מצא פרטים נוספים על כל שבב וצורות בדיקה ותקינות..

קיצר יותר משתלם לשלם קצת\הרבה לאחד חדש

SNOWY SNOW :silly:

פורסם

זה היה FX 5200 מה להשקיע בישביל זה ? חחח

קבל נועד גם לסנן קפיצות אז אני לא יודע אם הוא לקח איתו משהו אולי הפוך שמשהו אחר הלך ולקח איתו את הקבבל או שאני לא יודע חח מי זוכר

פורסם

זה היה FX 5200 מה להשקיע בישביל זה ? חחח

קבל נועד גם לסנן קפיצות אז אני לא יודע אם הוא לקח איתו משהו אולי הפוך שמשהו אחר הלך ולקח איתו את הקבבל או שאני לא יודע חח מי זוכר

מה רע ב ב FX5200? טוב שיהיה

בכל מיקרה קבלים לא נועדים רק לסינון רעשים יכול להיות גם לאגירה ופירוק ומדידה בעיקרון

והחלק אחרי זה זה בדיוק מה שאמרתי...

פורסם

הוא די גרוע למישחקים

ברור שקבל אוגר ופורק שיש נפילה זה סינון :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים