עבור לתוכן

מה ההבדל בין SATA ל ATX ?

Featured Replies

פורסם

שמתי לב שכל ספקי הכוח , לוחות אם , ודיסקים קשיחים מצויין אם זה SATA או ATX ( לפי מה שבנתי )

מה ההבדל ? מה מומלץ ? ואם אני קונה ספק של ATX אז דיסק קשיח שם SATA לא יעבוד איתו ?

פורסם

אני חושב שקצת התבלבלת, ATX פירושו: Advanced Technology Extended, שבפשטות זה אומר גודל ורוחב המידות למחשבים שנוצרו מ 1995 (יותר נכון ללוחות אם ולמארזים).

SATA זו שיטת חיבור שמחליפה את ה IDE, לספקי כח היום יש יציאות חשמל רגילות ויציאות SATA שמתחברות לדיסקים קשיחים SATA (כמובן שיש כאלו שאין להם יציאות חשמל SATA לכן צריך לבדוק).

פורסם
  • מחבר

אני חושב שקצת התבלבלת, ATX פירושו: Advanced Technology Extended, שבפשטות זה אומר גודל ורוחב המידות למחשבים שנוצרו מ 1995 (יותר נכון ללוחות אם ולמארזים).

SATA זו שיטת חיבור שמחליפה את ה IDE, לספקי כח היום יש יציאות חשמל רגילות ויציאות SATA שמתחברות לדיסקים קשיחים SATA (כמובן שיש כאלו שאין להם יציאות חשמל SATA לכן צריך לבדוק).

צודק תודה

פורסם

atx בכללי זהו התקן השולט כיום לסידור הרכיבים על לוח האם, התקן הזה מצריך מארז וספק-כוח מותאים ל-ATX, אז כשכתוב שספק הכוח הוא ATX זה אומר שהוא (כמו 99.9% מהספקים בשוק) מותאם לתקן ATX.

SATA זהו תקן חדש יחסית (שנה וקצת) לחיבור דיסקים קשיחים למערכת, התקן הזה דורש, בין השאר, חיבור חשמל יחודי שנראה ככה:

conn_sata_1.jpg

חלק מהספקים מגיעים עם החיבור הזה אינטגרלי (ואז הם נקראים ATX+SATA) וחלק לא מגיעים עם חיבור כזה (ואז הם פשוט ATX), קיימים מתאמים די זולים (20-40 ש"ח) שממירים חיבור חשמל רגיל לחיבור SATA:

tg-mp-1253-4p-molex-sata-2.jpg

כמו כן לרוב הדיסקים שמגיעים בתקן SATA יש תמיכה לאחור מבחינת החשמל (אבל רק מהבחינה הזאת) והם מגיעים גם עם החיבור הישן שאותו יש לכל ספק-כוח.

הערה:

לצורך העניין של חיבור החשמל SATA ו-SATAII זהים לחלוטין.

פורסם

מה ההבדלים בין לוחות ATX ל - Micro ATX, מה עדיף ?!

איזה יותר יקרים אם בכלל...?!

קיצר האם יש חסרונות רבים למיקרו לעומת הרגיל?

פורסם

מיקרו הם לוחות קטנים, בדר"כ החיסרון בהם שאין מספיק התקני PCI עליהם (לכל היותר שתיים או שלוש).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים