פורסם 2002 באוקטובר 1723 שנים ובכן אני רוצה לעשות רשת בין 3 מחשבים וכמו כן לאפשר גם שיתוף אינרטרנט בכבלים.דיברתי עם זיגזג והם אמרו שכדי לי לקנות סוויצ', יש להם לדוגמה של גי'ניוס.ואז אני מחבר את ה - 3 מחשבים לסוויצ' ואחד המחשבים נשאר כמאין שרת שהוא חייבת להישאר פתוח על מנתשהאינטרנט יעבור..עכשיו הבנתי שאם יש ראוטר הוא הוא מתנהל כשרת ולא צריך להשאיר את אחד המחשבים פתוח.בזיגזג אמרו שאין להם עוד ראוטארים כי עדין לא אישרו את זה בארץ ורק עכשיו התחילו לאשר בשביל ה- ADSL.בכל אופן רציתי לשאול לגבי המכשירים הבאים:Linksys Cable/DSL Router with 4-Port Switchערכתמתחילים להקמת רשת 100Mbps Network Starter Kit5Port Desktop 10/100M Switchרציתי לשאול האם מספיק לקנות את הראוטר הזה ואת ה SWITCH של ה 5 פורטים בשביל לעשות את זה..והאם יהיו בעיות כלשהם שעלולות לצוץ עם זה ?בנוסף רציתי לשאול מדוע הסוויצ עדיף על האב ..?
פורסם 2002 באוקטובר 1723 שנים אתה יכול לקנות מכשיר משולב של ראוטר + סוויצ', אם אני לא טועה יש גם אחד ללינקסיס.ההבדל בין האב לסוויצ' זה שיטת החילוק... בהאב כולם מקבלים את הכל והמחשב מסנן את מה שהוא לא ביקש (דבר שיוצר collisions)ובסוויצ' כל מחשב מקבל את מה שהוא ביקש, מונע collisions (התנגשויות)
פורסם 2002 באוקטובר 1723 שנים גם לי יש בבית 3 מחשבים וחיבור כבלים , אני קניתי "Linksys adsl\cable Router + 4 port switch" בחנות פנדה ( www.pandas.co.il) .המכשיר הזה הוא כל מה שאתה צריך כדי לעשות את מה שביקשת ( רשת של שלושה-ארבעה מחשבים כשאף אחד מהם לא חייב להשאר פתוח על מנת לספק אינטרנט ).אני ממליץ עליו!
פורסם 2002 באוקטובר 1723 שנים מחבר בדיוק מה שאני צריך..אין לך בעיות בכלום ? הכל עובד כמו שצריך ?הקאזזה, האיי סי קיו ?הכל עובד טוב ?
פורסם 2002 באוקטובר 1723 שנים הכול עובד אצלי כמו שצריך , לפחות ממה שהספקתי להתרשם בחצי שנה שיש לי את המכשיר.
פורסם 2002 באוקטובר 1723 שנים מעניין. כמה זה עולה, ומה הסיכויים שיהיה את זה בחנות פנדה ליד הבית שלי (תלפיות)?
פורסם 2002 באוקטובר 1723 שנים מחבר זה עולה 777 שקלוזה החנות בקיסריה..עכשיו רציתי לשאול אם מבחינת ערוצי זהב זה משנה ?האם ניתן להגביל כזה דבר ?או שהוא לא מושפע ?ובנוסף אם מישהו יודע להסביר לי.. אז איך למעשה הוא נהיה השרת העצמו ?כלומר מחברים אליו את המודם וממנו מפצלים לכל המחשבים ?
פורסם 2002 באוקטובר 1823 שנים ראוטר מכיל מעבד ריסק חזק וזיכרון ומסוגל לנהל בעצמו את התקשורת דרך המודם עם הספק והוא כולל הגדרות מלאות של חייגן.הראוטר מתחבר למודם ולהאב אבל יש הרבה מוצרים משולבים. בעת שעשית מנוי אצל ספק אינטרנט קיבלת ממנו הקצאה של מספר IP אחדעם מספר IP אחד אתה יכול באופן רגיל לחבר מחשב אחד בלבד לספקלכן באה טכנולוגיה משולבת בראוטר הנקראת NAT/PAT אשר באה לידי ביטוי בראוטר בשם DHCPתוכנה זו לוקחת מספר IP אחד ומקשרת אליו הרבה מספרי IP - אחד לכל מחשב ברשת הפנימית ואפילו עושהזאת בצורה אוטומטית ע"י זיהוי אוטומטי של המחשבים השותפים ברשת וכל מה שנותר לך לעשות זה להגדיר בכל מחשב "קבל IP באופן אוטומטי"שירות DHCP מחלק את קשר האינטרנט בין המחשבים ברשת שלך אבל מוציא הכל החוצה דרך IP אחד.כלומר כלפי הספק אתה עובד על מחשב אחד בלבד.לשאלתך אם ניתן להגביל שירות זה ? אני לא יודע, אבל למעשה כולם עובדים ככה, חברות גדולות מקבלות מספר IP אחד (או כמה בודדים) ומחלקות את העוצמה לכל המחשבים בארגון, אם יפסיקו לך אז יפסיקו לכולם מה שלא נראה הגיוני.
פורסם 2002 באוקטובר 1823 שנים מחבר הבנתי .. תודה רבה על ההסבר..טוב אז כנראה אני אקנה את המכשיר המשולבשל הראוטר והסוויצ..
פורסם 2002 באוקטובר 1823 שנים זה עולה 777 שקלבארה"ב זה עולה 75$, בבסט ביי (קישור)אני מקבל אחד כזה משם שבוע הבא.
פורסם 2002 באוקטובר 1923 שנים כמה תיקונים לגבי מה זה DHCP ו-NAT.NAT - הוא בעצם הגורם שמתרגם את הכתובות הפנימיות (הכתובות בתוך הרשת המקומית) ליציאה החוצה אל האינטרנט ובחזרה פנימה.DHCP - הוא הגורם (או השירות, תקרא לו איך שאתה רוצה) של חלוקת כתובות IP בצורה אוטומאטית בתוך רשת.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.