עבור לתוכן

הצופה: חשש ממתקפה סורית

Featured Replies

פורסם
אמש התגברו הידיעות על חשש במערכת הביטחון מכך שסוריה תבקש לנסות ולהשיג הישגים על גבה של ישראל ולתקוף אותה. מאז תחילת המלחמה הועלתה רמת הכוננות בצבא סוריה, וננקטו צעדים צבאיים נוספים שמעידים על אפשרות של מתקפה סורית.

במקביל נקראו אזרחי סוריה, לראשונה מאז 1973 להכין את המקלטים למצב בו תהיה מלחמה.

נודע כי בצה"ל חוששים שבעקבות הפגנת החולשה הישראלית בלחימה בלבנון מעריכים הסורים כי גם הם יוכלו להשיג הישגים במערכה מול ישראל ומבקשים להפתיע אותה ולבצע תקיפה.

http://www.hazofe.co.il/%5Cweb%5Cnewsnew%5Ckatava6.asp?Modul=24&id=48265&Word=&gilayon=2829&mador=

האם האתר אמין?

העניינים מתחממים, ואולי המלחמה הכלל איזורית תגיע מוקדם מן הצפוי ::)

פורסם

עם סוריה יהיה לנו יותר קל להתמודד מאשר מול החיזבאללה אני חושב. הם צבא, לא אירגון טרור, ואם הם רוצים להתקיף אותנו עדיף מוקדם מאשר מאוחר.

פורסם

אני עדיין חושבת שהם מפחדים ממתקפה של ישראל, ולא מתכננים אחת על ישראל.

האם הם גייסו חיילי מילואים עכשיו גם?

פורסם

בחיית אחותך, אופי העיתון ואני מצטט "דתי-לאומי-ציוני" חבורת פאנטים ימניים בהכללה מאד מוגזמת אבל הבנת את הרעיון.

אם סוריה מתחילה איתנו היא תגלה שהפעם לא נהיה נחמדים ונשחק בקקה ופיפי ומחבואים בגלל אזרחים שנמצאים בין הגרילה, סוריה זו כבר לא גרילה אלא מלחמה כוללת.

דעתי היא שחרטה ברתה, איזה ימני שם התחמם ומנסה ... אני לא יודע מה... לגרום לנו להישאר בלבנון? .... בכל מקרה אין מצב, אתה יודע מה, ארה"ב רק מחכה לזה, יאללה שינסו לתקוף כדי שנעשה עליהם עליהום ונגמור איתם לתמיד, אומנם באבידות אבל נגד זה אין מה לעשות ... מלחמה = חרא :nixweiss:

פורסם

עם סוריה יהיה לנו יותר קל להתמודד מאשר מול החיזבאללה אני חושב. הם צבא, לא אירגון טרור, ואם הם רוצים להתקיף אותנו עדיף מוקדם מאשר מאוחר.

לך במרכז אולי יהיה קל להתמודד, מה עם תושבי רמת הגולן? :-\

אני אישית מקווה מאוד שהחששות האלו יתבדו, מלחמה כזאת זה הדבר האחרון שאנחנו צריכים

פורסם

לך במרכז אולי יהיה קל להתמודד, מה עם תושבי רמת הגולן? :-\

אני אישית מקווה מאוד שהחששות האלו יתבדו, מלחמה כזאת זה הדבר האחרון שאנחנו צריכים

לי במרכז?

לי במרכז כרמיאל אתה מתכוון? ::)

They are bombing us :smile1:

דווקא בתור אחד שגר בצפון אני מעדיף עכשיו קטיושות מאשר בעוד 5 שנים שתהיה להם אותה כמות רק מסוג "חייבר", או דברים יותר מתקדמים. אם הם יתקיפו אותנו בכל מקרה בעתיד עדיף עכשיו - שנוכל להחליש אותם משמעותית לפני שהם יתחזקו ברמה שלא נוכל להתמודד איתה.

פורסם

בכל מקרה אין מצב, אתה יודע מה, ארה"ב רק מחכה לזה, יאללה שינסו לתקוף כדי שנעשה עליהם עליהום ונגמור איתם לתמיד

שלא תטעה. המלחמה בעירק כבר ייאשה את כולם והקהל, הציבור האמריקאי וכולם מאד לא מרוצים. המלחמה הזאת עלתה לארה"ב הרבה מאד כסף ופגעה גם במשק שלהם. היחידים שהרוויחו מהמלחמה בעירק (מן האמריקאים) היו בוש וכמה שרים שלו, שלהם ולמשפחתם היו מניות אצל חברות לייצור נשק.

אין להם מספיק כוחות, כי כולם בעירק ואפגניסטן, והם יצתרכו לעשות גיוס חובה מה שלא יהיה מקובל על האמריקאי הממוצע שבסה"כ רוצה לדפוק את הראש בשקט. יש חשש שם עכשיו לעוד שפל כלכלי כמו לפני מלה"ע ה-2. הדבר האחרון שארה"ב רוצה וצריכה עכשיו זה עוד חזית. אם חלילה סוריה או איראן יצטרפו למלחמה הזאת, קשה לי להאמין שלמישהו יהיה פנאי להיות הגננת פה ולהגן עלינו מפני הבריונים הערבים. כל הצבאות האלו של ה-peacekeepers, הכל קקה. הם לא עושים כלום, רק מסתכלים מהצד, לכל היותר מתפוצצים ממטען צד כי הם יותר מדיי סיסי בשביל להכנס לשטח, לפרק את המטען הזה ואת מי שהרכיב אותו.

פורסם

אני דווקא שמעתי שהנזק שהמלחמה עשתה לתל"ג שלהם הוא 0.2%-0.3% ממוצע לשנה.

והכלכלה שלהם תתמוטט אם הם יזכרו להחזיר את החובות שלהם לעולם :-X

פורסם
  • מחבר

בחיית אחותך, אופי העיתון ואני מצטט "דתי-לאומי-ציוני" חבורת פאנטים ימניים בהכללה מאד מוגזמת אבל הבנת את הרעיון.

אם סוריה מתחילה איתנו היא תגלה שהפעם לא נהיה נחמדים ונשחק בקקה ופיפי ומחבואים בגלל אזרחים שנמצאים בין הגרילה, סוריה זו כבר לא גרילה אלא מלחמה כוללת.

דעתי היא שחרטה ברתה, איזה ימני שם התחמם ומנסה ... אני לא יודע מה... לגרום לנו להישאר בלבנון? .... בכל מקרה אין מצב, אתה יודע מה, ארה"ב רק מחכה לזה, יאללה שינסו לתקוף כדי שנעשה עליהם עליהום ונגמור איתם לתמיד, אומנם באבידות אבל נגד זה אין מה לעשות ... מלחמה = חרא :nixweiss:

כושר ההתבטאות שלך בשמיים ::)

דבר שני, לא אני ולא אתה יודעים מה אסד מתכנן, נקווה שכמו שאמרת "ימני התחמם ומנסה.."

אני קורא הרבה שחלק מהאנשים פה חושבים שארה"ב תבוא לעזור לישראל, מי אמר את זה? ראיתם את בוש נואם ומבטיח דבר שכזה?

היא עכשיו אחרי מלחמה עם עירק (חלק מהחיילים עדיין בעירק), אחרי מלחמה זו הקונגרס על בטוח לא יאשר עוד מלחמה ובטח המורל של האזרחים האמריקנים ירד לאחר המלחמה ולא מתכוון להשתתף בעוד אחת.

קודם כל, וזה כלל לחיים, תבדקו איך אתם יכולים לתפקד לבד ללא עזרה מאחרים ורק אז תמשיכו.

שנית, הייתי ממצליץ לכם לקרוא conflicts of strategy, יש בעברית ספר הנקרא "תורת המשחקים" של ניילבאף ודיקסיט (אם אני לא טועה הוא קיבל פרס נובל).

פורסם

הגעת למצב שאתה קורא את העיתון החרדי ימני קיצוני הזה ועוד מאמין לו???

כן, יש כוננות יש כוחות שלנו בסוריה, המצב שונה מ73', אם הם יפתחו עכשיו במלחמה יש להם רק מה להפסיד.

פורסם
  • מחבר

אני בכלל אתאיסט ::) חוץ מזה, לא ידעתי שזה עיתון ימני (אני לא מכיר את ההתפלגות הפוליטית של העיתונים :-\ )

בכל אופן, אני מקווה שזה סתם מאמר למשוך קוראים.

פורסם

כושר ההתבטאות שלך בשמיים ::)

קודם כל, וזה כלל לחיים, תבדקו איך אתם יכולים לתפקד לבד ללא עזרה מאחרים ורק אז תמשיכו.

שנית, הייתי ממצליץ לכם לקרוא conflicts of strategy, יש בעברית ספר הנקרא "תורת המשחקים" של ניילבאף ודיקסיט (אם אני לא טועה הוא קיבל פרס נובל).

כן חיכיתי שמישהו יגיב על כושר ההתבטאות שלי, אני חושב שאמרתי את זה עם מספיק חיוכים מרומזים כדי שכולם יבינו שאני עונה בסבבה, לא כועס ולא מעליב, אבל אם פגעתי במישהו אז סליחה.

בנוגע לארה"ב, אני לא חושב שאנחנו נצטרך את העזרה שלה, אנחנו מספיק מאיימים לבד, חוץ מזה שיש לנו כל הזמן עזרה מהאמריקאים גם אם זה לא כוחות של חיילים - יש תקציב שנתי, מענקי נשק, טילים אנטי בונקר שקיבלנו עכשיו, חיפוי באו"ם שאיפשר לנו להמשיך בפעילות ההגנתית התקפית עד עכשיו ויאפשר לנו להמשיך בה לזמן לא ידוע נוסף ... בסופו של דבר אנחנו נלחמים עבור האינטרסים שלהם גם, של בריטניה גם, והאמת של כל האירופאים גם, למרות שהם יותר מדי נאיביים מכדי להבין את זה... עד היום אני משתגע מהנסיגה של ספרד מעיראק אחרי שהיה שם הפיגוע הרציני, אני קורא לזה תסמונת היען, דחוף את הראש בחול ותדמה שלא יקרה לך כלום.

אז אם נחזור לנושא, לא חושב שצריך עזרה מארה"ב אבל אני חושב שעזרה תגיע בכל מיני צורות ובסופו של דבר כל עזרה מבורכת..

למה לא אוגנדה, למה לא אוגנדה ...

פורסם
  • מחבר

באוגנדה יהיו בעיות אחרות, זה לא משנה איפה תהיה, טוס לאירופה וגם שם ישנאו אותך.

פורסם

באוגנדה יהיו בעיות אחרות, זה לא משנה איפה תהיה, טוס לאירופה וגם שם ישנאו אותך.

אבל באירופה לא יזרקו עליך קטוישה!

רק ערבים מוסלמים יכולים לעשות דברים כאלה.

אם כבר באירופה, אז יעשו עליך חרם כלכלי.

פורסם
  • מחבר

חרם כלכלי לא מושפע מהמיקום של המדינה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים