עבור לתוכן

שאלה חשובה וקטנה בקשר לאור UV.

Featured Replies

פורסם

כן על קטודות גז... מה שמעצבן זה שאם הייתם יודעים עד כמה קרני הUV קטלניות לגוף האדם לא הייתם משתמשים בשום נורתUV או קטודה הפולת גלי UV

מצד שני חיידקים לא היו בתוך המחשב :) אנטי וירוס בחומרה !!! עוד להיט מאילנית

• תגובות 41
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

כן על קטודות גז... מה שמעצבן זה שאם הייתם יודעים עד כמה קרני הUV קטלניות לגוף האדם לא הייתם משתמשים בשום נורתUV או קטודה הפולת גלי UV

לאיזה רמה מגיעה הקרינה והקטלניות שלה??? היא ממש תפגע בי אם אני אפעיל אותה נגיד שעתיים ביום בתוך המארז?

פורסם

אני לא פה יום אחד ואיך הת'ראד מתדרדר :P

UV, גם אם יוחזר מאבק לא תראה אותו כי הוא ישאר UV. UV זה לא לייזר, וגם לא בצבע של לייזר.

UV מסוכן לגוף רק באורכי גם ממש קצרים, והקתודות לא מגיעות לתחומים האלה... תצתרך לשבת המון שעות מול הקתודה כדי שיהייה נזק כלשהו...

תוספת: לגבי השאלה ששאלת קודם, אז כן, בחדר חשוך (בלי אור לבן), עם קתודה ירוקה, כבל כחול לא יראה יפה כמו בתמונה, אלא הרבה יותר כהה...

פורסם

לגבי הנזק ש-UV יכול לגרום לך לגוף :

ישנם כמה סוגי UV השלושה העיקרים הם UVA UVB UVC

כל אחד מהם נספג בצורה שונה הגוף שלך למשל העין UVB נספג ב- CORNIA ויכול לגרום לדלקת בעין ול KATARCAT ( עיורון שלג כתמים לבנים בראיה זהו דבר מסוכן שלא יחלוף עם הזמן ) UVA ייספג ב-LENSE ויכול לגרום גם הוא לכמה בעיות אבל אילו בעיות שיעבור עם הזמן וניתנות לריפוי

וכמובן יש את החביב מכולם ה-UVC שהוא נספג ב- RETINA וגם לו שלל בעיות רפואיות . כמובן שה-UV ייספג גם בעור ויכול לגרום לשלל בעיות מלהיבות מסוג אחר כמו שינוי הפרוטאינים שלך שכמובן יהיה תוצאה ישירה של שינוי קוד ה- DNA .

כל הדברים הללו הם תוצאה של היחשפות ממושכת לקרינה אבל אני בספק שבוני ה-UV למחשב יירצו להרוג את חלק מקהל הצרכנים שלהם ועשו בדיקות מקיפות לנושא לא כך ?????? :nixweiss:

פורסם

שוב, קתודות הUV לא מגיעות לעוצמה ולא לאורכי הגל המסוכנים.

UV זה תחום די רחב של אורכי גל, והחלק שקרוב לאור הנראה לא מסוכן.

פורסם

אני לא פה יום אחד ואיך הת'ראד מתדרדר :P

UV, גם אם יוחזר מאבק לא תראה אותו כי הוא ישאר UV. UV זה לא לייזר, וגם לא בצבע של לייזר.

UV מסוכן לגוף רק באורכי גם ממש קצרים, והקתודות לא מגיעות לתחומים האלה... תצתרך לשבת המון שעות מול הקתודה כדי שיהייה נזק כלשהו...

תוספת: לגבי השאלה ששאלת קודם, אז כן, בחדר חשוך (בלי אור לבן), עם קתודה ירוקה, כבל כחול לא יראה יפה כמו בתמונה, אלא הרבה יותר כהה...

לא נכון ! אפקט קשת לא סתם כך ...אבק ו מים (ולחות) יש את הפוטנציל לפרק את האור ל אורכי גל שונים ! וזה מה שקורה !

תצתרך לשבת המון שעות מול הקתודה כדי שיהייה נזק כלשהו...

נכון מדובר על גליים מאוד קצרים הנזק לריקמה מזערי אבל מצד שני מדובר בתקופות ארוכות של שהייה תחת הקרינה הזו (למי שיש חלון)

כל הדברים הללו הם תוצאה של היחשפות ממושכת לקרינה אבל אני בספק שבוני ה-UV למחשב יירצו להרוג את חלק מקהל הצרכנים שלהם ועשו בדיקות מקיפות לנושא לא כך

גם יצרני הטלפונים הסוללרים היו באותו דעה ...

פורסם
  • מחבר

בואונה אתם מפחידים אותי!!!

אבל זה לא שאני כל הזמן אשאיר את הקתודה דולקת, אני אשים לו מתג, ואשאיר אותו דולק מקסימום 3 שעות ביום, זה בסדר???

פורסם

גם אם תשב מול הקתודה 3 שנים לא קרה לך כלום. תרגע.

לא נכון ! אפקט קשת לא סתם כך ...אבק ו מים (ולחות) יש את הפוטנציל לפרק את האור ל אורכי גל שונים ! וזה מה שקורה !

נכון מדובר על גליים מאוד קצרים הנזק לריקמה מזערי אבל מצד שני מדובר בתקופות ארוכות של שהייה תחת הקרינה הזו (למי שיש חלון)

גם יצרני הטלפונים הסוללרים היו באותו דעה ...

נכון... אור מונוכרומטי בתחום הבלתי נראה יתפצל לצבעים נראים... :kopfpatsch:

פורסם

בואונה אתם מפחידים אותי!!!

אבל זה לא שאני כל הזמן אשאיר את הקתודה דולקת, אני אשים לו מתג, ואשאיר אותו דולק מקסימום 3 שעות ביום, זה בסדר???

סתם שאלה מה זה נותן לך להשאיר אותו דלוק ..

לא מספיק 5 דקות להסתכל על היציירה שלך וזהו .

פורסם

גם אם תשב מול הקתודה 3 שנים לא קרה לך כלום. תרגע.

נכון... אור מונוכרומטי בתחום הבלתי נראה יתפצל לצבעים נראים... :kopfpatsch:

מה זה צבע רגיש ל UV ..מה אתה חושב שהוא עושה .. !!

מה מונוכרומטי .UV ...של גז..אתה יודע כמה עולה שפורפרת של גז UV מונוכרומטי.

פורסם

מה זה צבע רגיש ל UV ..מה אתה חושב שהוא עושה .. !!

מה מונוכרומטי .UV ...של גז..אתה יודע כמה עולה שפורפרת של גז UV מונוכרומטי.

צבע רגיש UV לא מחזיר\ שובר את הUV... כבר הסברתי את זה... הצבע סופג את הUV- החומר מתיינן- אלקטרונים עולים ברמות, וכשהם יורדים הם פולטים פוטונים באורכי גל אופייניים לאותו צבע.

בסדר, הקתודה לא מונוכרומטית לגמרי (אבל מאוד קרוב לזה), אבל עובדה שאתה לא יכול לראות את האור שלה בכלל- זה אומר שכל אורכי הגל שהיא פולטת הם בתחום הבלתי נראה- מה שאומר שאיך שלא תשבור אותם, הם עדיין יהיו בלתי נראים.

פורסם
  • מחבר

סתם שאלה מה זה נותן לך להשאיר אותו דלוק ..

לא מספיק 5 דקות להסתכל על היציירה שלך וזהו .

אני מניח שבהתחלה אני אתלהב מכל הקטע שלהאורות וזה... ואתה יודע, שחברים באים בלילה וסתם מעבירים את הזמן, זה כיף.

אבל אני בטוח שאני לא אשתמש בזה 3 שעות ביום בממוצע, וגם אני בטוח שיעברו הרבה ימים בשבוע בלי שאני אדליק אותו בכלל, אבל עדין אני רוצה להיות בטוח במאה אחוז שלא יקרה לי כלום כי זה רק תאורה וזה רק ליופי וזה לא שווה שאני אסכן את הבריאות שלי ולכן הלכתי על המקסימום ובהגזמה ליתר ביטחון.

ואם ב-3 שעות ביום לא יקרה לי כלום אז אני בטוח ב-100% ואין לי דאגות ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים