עבור לתוכן

שאלה חשובה וקטנה בקשר לאור UV.

Featured Replies

פורסם

אני מדבר מנסיון

האור מהקטודה הרגילה מאפיל לחלוטין על הUV ואז הרכיבים אמנם זוהרים, אז זה נראה כאילו צבעו אותם בצבע זוהר רגיל ולא כUV שבולט ויפה בחושך

נו... זה לא אומר שלא יראו בכלל את הצבע רגיש UV... זה ברור שזה לא יהייה כמו בחושך מוחלט כשיש אור, אבל זה עדיין לא אומר שהאור שיצא מהצבע רגיש UV לא יראה בכלל.

הורס בערך באותה מידה

ההבדל הוא, את האור בחדר אתה סוגר

קטודה פנימית היא קבועה

ומה הבעייה לבנות מפסק לקטודה הנראת?

ואור לבן הורס בד"כ יותר כי הוא חזק יותר... במיוחד במנורות 60W... קתודה צבעונית חלשה יותר...

• תגובות 41
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה שאלת שם יראו UV ואור רגיל.

על זה עניתי - לא

מפה תעשה מה שנוח לך, מפסקים וכל מה שבא לך

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה לשניכם :xyxthumbs:

כמו שאמרתי, אני קונה את בקר התאורה של sunbeam ה-chameleon ואפשר לסגור אותו ואף לשלוט על בהירותו ( ועל הצבע :xyxthumbs: ) לכן זה סבבה.

יש לי עוד 2 שאלות אחרונות:

1) בהנחה שתמיד כאשר הקתודה של ה-UV תהיה פועלת ( אני לא תמיד אפעיל אותה ), אז גם הבקר תאורה יפעל, ואז יראו פחות יפה, אז כבר עדיף לקנות רכיבים צבעוניים רגילים במקום שרגישים לאור UV, לדוגמא כבל ATA ירוק רגיל ( כמו בתמונה ) או שרגיש לאור UV? ומאווררים רגילים בצבע אדום, או שאני אצבע אותם בתבע רגיש ל-UV???

2) כמה קתודות של UV לקנות? אחת תספיק בשביל שכל הרכיבים במארז יוארו כמו שצריך או ש-2 יהיה טוב יותר וחזק יותר???

[attachment deleted by admin]

פורסם

את הכבלים הרגילים יראו בצורה סבירה רק אם יוקרן עליהם אור בצבע שלהם או אור לבן (שכולל את כל הצבעים...). את הצבעים שרגישים לUV יראו בברור בלי קשר לאור של הקתודה (כמובן שתקודת הUV צריכה לפעול כדי שיראו את הצבע בברור... בלי הקטודה יראו אותם רגיל...)

אור רגיל כשפוגע במשהו מוחזר ואתה רואה את הצבע של אותו משהו. אור UV כשפוגע במשהו הוא יוצר תגובה בחומר וגורם לו לפלוט אור בצבע מסויים- שמתאים לאותו חומר... לדוגמא יש את הכפתורים של האור בבניינים- שהם עצמם לבנים, אבל בחושך הם זוהרים בצבע ירוק...

פורסם
  • מחבר

קצת בילבלתה אותי, הקטע איך שרואים את הכבל הרגיל לא קשור לשום תאורה, לא??? כלומר התאורה לא תשפיעה עליו בכלל, והוא תמיד ישאר אותו צבע, ההבדל היחיד הוא שכשיש אור אז יראו אותו יותר טוב כי אז החושך לא יעלים אותו, לא???

ודרך אגב, יש למישהוא תמונה של כבל שרגיש לאור UV בלי שיש קתודה של UV שמאירה אותו ( אני רוצה לראות אם הוא יהיה יפה גם בלי הקתודת UV )?

פורסם

דוגמא:

כבל כחול, יראה ככחול רק אם תקרין עליו אור כחול או לבן. אם תקרין אותו באור אדום, ירוק וכו, הוא יראה שחור, עם גוון כחול (לא תמצא תאורה שהיא רק אדומה או ירוקה... תמיד יש גם צבעים אחרים, אבל חלשים מאוד...)

כבל UV בצבע כחול בלי UV, יראה כחול באותו אופן כמו מה שפירטתי מקודם.

עם תאורת UV הוא יראה הרבה יותר חזק, וגם זוהר.

פורסם
  • מחבר

עד כדי כך? כאילו אם אני אשים אור כחול על הכבל הירוק, אז יראו את זה ממש כהה ולא יפה כמו שרואים בתמונה???

פורסם

חברה יש לי גם שאלה בקשר לאור UV ולד, פשוט לא רציתי לפתוח נושא חדש אז אני ישאל פה

מאווררים עם לדים- לד כשהוא עובד הוא מתחמם? ואם כן, אז כשהמאוורר עובד ולד מתחמם אז האויר שנכנס למארז הוא חם או לא?

פורסם
  • מחבר

זה בד"כ כמעט ולא מורגש.

אבל אני מציע לך לקנות מאוורר בנפרד וקתודה בנפרד, כי לפי מה שראיתי אז הביצועים של המאווררים על הלדים פחות טובים, ואם אתה קוה קתודה בנפרד אתה יכול להדליק ולכבות אותה מתי שאתה רוצה, ואז זה לא יפריעה באמצע הלילה ולא יתחמם יותר מדי וכאלה. וחוץ מזה, לקתודה יש אור חזק יותר מהלדים שבאים עם המאוורר.

ועכשיו, בחזרה אליי ( השאלה בהודעה הקודמת ) ;D

פורסם

חברה יש לי גם שאלה בקשר לאור UV ולד, פשוט לא רציתי לפתוח נושא חדש אז אני ישאל פה

מאווררים עם לדים- לד כשהוא עובד הוא מתחמם? ואם כן, אז כשהמאוורר עובד ולד מתחמם אז האויר שנכנס למארז הוא חם או לא?

לד זה מוצר מאוד יעיל (אין בזבוז של חום - זניח)

ןלכן זה לא מפריעה

פורסם

אי אפשר לראות אור עולטרה סגול

פורסם

אי אפשר לראות אור עולטרה סגול

לא מדויק ..

בגלל האבק שמסתובב בתוך המחשב היה אפשר לראות

גם לייזר אי אפשר לראות עד שהוא פוגע במשהו ...אבל אבק מראה יפה את הקרן ..

פורסם

ושנייה נפלטת מקטודה רגילה אור בתחום הUV ....?

פורסם

ושנייה נפלטת מקטודה רגילה אור בתחום הUV ....?

כן (כמעט כל גלי האור ) כאשר בקצוות (אינפרה אדום וסגול ) פחות .

תלוי באיכות הקטודה ו בגז שיש שם ..

לכל גז יש רמות קפיצה בין רמות שוה עקרונית יכול לשדר בכל צבע שאתה רוצה כולל XRAY !

(אנחנו מדברים על קתודת גז נכון ..?)

פורסם

כן על קטודות גז... מה שמעצבן זה שאם הייתם יודעים עד כמה קרני הUV קטלניות לגוף האדם לא הייתם משתמשים בשום נורתUV או קטודה הפולת גלי UV

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים