עבור לתוכן

איך הרמקולים Logitech® Z-5500 Digital שווה להשקיע בהם?!

Featured Replies

פורסם

דרך אגב המשתמש שיש לו את הקריאטיב T7900 כמה זמן יש לך אותם ? ואם אני לא טועה ההבדל היחיד בין המערכת שלי לשלך זה עוד שתי רמקולים צדדים נכון? השלט של המערכת שלך לא התחיל לזייף ? או להתקלקל או פשוט סתם לא להידלק?

כן זה אותו דבר רק עם שני צדדיים.בקשר לשלט,גם לי הייתה המערכת הזאת וגם לי היו בעיות עם השלט ,הנורה מתעמעמת והוליום נחלש אז הייתי דופק אותו על השולחן חח והוליום היה חוזר לחיים מציע לך לנסות(דרך אגב יכול לפעול גם על מכשירים אחרים) חח..אני שוקל גם לקנות את הלוג'יטק אבל זה די הרבה וממילא אני עוד מעט מתגייס אז לא שווה לי אני לא יראה אותם כ"כ..

חיבור אנלוגי חיבור דיגיטלי חח מישהו יכול להסביר לי

1. מזה כל אחד מהם חח

אנלוגי זה כאשר העיבוד מתבצע בכרטיס ובדיגיטלי הוא שולח תזרים בינארי והמכשי שמחובר מבצע את העיבוד לאנלוג.

2. ואיך אני משנה את החיבור כל פעם??

אם התכוונת ל5500 אז אתה מחבר בשני האופנים ואז פשוט על ידי לחיצת כפתור אתה בורר בין אנלוגי לדיגיטלי

3. מה עדיף למשחקים מה עדיף לסרטים ומה עדיף לשירים (תרשמו על כל אחד בנפרד) דיגיטלי או אנלוגי??!

על ה5500 יגידו לך שלסרטים בדיגיטל למשחקים באנאלוג ולשירים גם דיגיטל אבל זה סוביקטיבי

4. שירים הרמקולים 5500 ישמיע לי גם באיכות טובה?!

תלוי לאיזה איכות אתה רגיל..אם לאיכות של רמקולים זולים אז כנראה שכן...

5. איפה אני אמור לשים את הרמקולים האחוריים?? כאילו ברור שמאחורה אבל איפה מאחורה אין בדיוק איפה לשים אותם רק אם הקיר ממש קרוב אליך והאפשרות היחידה היא לתלות.. יש עוד אפשרויות?!

בעיקרון באופן שמקיף את הראש שלך ומומלץ בגובה הרא למרות שבחדר זה קצת סיבוך ואם לא לפחות להטות כלפי מטה ולכוון למקום הישיבה.

• תגובות 91
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתן הסבר קצר (שאם הייתם משתמשים בחיפוש הייתם יודעים...)

המחשב יוצר אותות דיגיטליים, מכיוון שרמקולים מנגנים אותות אנלוגים יש צורך בממיר מדיגיטלי לאנלוגי, שנקרא DAC.

אם אתם משתמשים בחיבור אנלוגי, הDAC של כרטיס הקול הוא שמבצע את ההמרה, אם אתם משתמשים בחיבור דיגיטלי הDAC ברמקולים מבצע את ההמרה.

כלומר במקרה של רמקולים בעלי חיבור דיגיטלי, שני כרטיסי קול שמוציאים אות דיגיטלי פלאט ללא שינוים ישמע אותו דבר בשניהם.

לחיבור דיגיטלי יש עוד מספר יתרונות, לכבלים דיגיטלים אין ירידה באיכות, או שעובד או שלא, (ולא, לא יהיה הבדל בין כבל ב50 שקל לכבל ב5000).

הDAC מושפע מכל מיני הפרעות, במחשב יש המון חשמל סטטי והפרעות אחרות לכן DAC חיצוני בדר"כ (שימו לב, בדר"כ ולא תמיד, יכול להיות מצב שכרטיס קול איכותי יוציא אות אנלוגי טוב יותר מרמקולים בעלי חיבור דיגיטלי) נשמע יותר טוב.

לגבי הX-FI, עד כמה שידוע לי במצב דיגיטלי כל האינטרפולציות והאקולייזר וכל השטויות אין פעילים, מעטים המשחקים שתומכים בDD או DTS (שזה סראונד אמיתי) ולכן לשמוע סראונד אמיתי ונכון יש צורך לחבר בצורה אנלוגית את הרמקולים בנוסף לדיגיטלי.

פורסם

5 חודשים

השלט החוטי אף פעם לא התקלקל הוא תמיד היה בסדר גמור

זאת בכלל לא אותה מערכת ורק עם שתי רמקולים צדדים, אצלי אני יכול לעשות upmix מ5.1 ו6.1 ל7.1 במקרה שאני מחבר אותם לאיזה רסיבר שלא עובד ב7.1

וגם הסאבוופר יותר גדול

פורסם

אהאהאהאה השלט החוטי לא היתקלקל אחד הדרים המצחיקים ברור שלא הוא בסך הכל מגביר ומנמיך יש אצלי בבית 4.1 של קריאטיב די טובים לדעתי כבר כמה שנים

ולא היתקלקל השלט חוטי כיזה בסך הכל כפטור אחד אולי עוד קצת שהוסיפו אצלי אין

אני חושב שהרמקולים 5500 מאד מאד טובים וזה על היסתמך בהודעות

פורסם

זאת היתה תגובה להודעה של dandisc שטוען שכל הזמן השלט החוטי התקלקל לו

כאילו כמו נטייה של מוצר להידפק כל הזמן

דרך אגב בדקתי וכן, הסאבוופר בT5900 הוא 5 אינץ' בעוד שבT7900 הוא 6 אינץ'

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה אתם אחלה :xyxthumbs: עוד "קצת" שאלות :silly:

1.---אם התכוונת ל5500 אז אתה מחבר בשני האופנים ואז פשוט על ידי לחיצת כפתור אתה בורר בין אנלוגי לדיגיטלי

איזה כפתור?! איפה?? מגיע ביחד עם הרמקולים או משהו מיוחד שצריך לקנות..?

2.---על ה5500 יגידו לך שלסרטים בדיגיטל למשחקים באנאלוג ולשירים גם דיגיטל אבל זה סוביקטיבי

א.אז בסרטים ושירים אני לוחץ על הכפתור ומשנה לדיגיטל ובמשחקים לוחץ ומשנה לאנאלוג..??

ב.כולם חושבים שבשירים וסרטים הכי טוב דיגיטל. ובמשחקים אנאלוג?(גם במשחקים שתומכים את הפונקציות DD או DTS)

3.---תלוי לאיזה איכות אתה רגיל..אם לאיכות של רמקולים זולים אז כנראה שכן...

אני רגיל לרמקולים חרא.. אבל נגיד זה לא יגיע לאיכות של מוזיקה בMX5021 Altec Lansing ??

4.אני בממוצע משחק,רואה סרטים,ושומע שירים אותו הדבר.. אז הרמקולים האלה הכי מומלצים?! בשביל השימושים שלי??

5. איזה כרטיס קול אז לקחת? אני רוצה משהו שיחזיק הרבה שנים.. אז אם המשחקים שעומדים לצאת יתחילו להשתמש בפונקציות של X-FI אני יקח אותו

אז איזה כרטיס קול אתם ממליצים?

6. עד איזה מרחק ממני אחורה כדאי לשים את הרמקולים האחוריים?? כי אם זה לא מתאים לחדר והקיר רחוק מדי אז לא יהיה לי איפה לשים אותם..

פורסם

תתלה את הרמקולים על הקיר שמאחורה מה זה משנה כמה רחוק הקיר זה לא שאתה גר בחניון ענקי, הצליל עדיין יגיע, אתה יודע, מהירות הקול היא די גבוהה

פורסם

השלט לא התקלקל לחלוטין,פשוט היתה לי תקופה שהוא עשה בעיות אבל הן פתאום הפסיק אבל עכשיו ממילא מכרתי את הסט...

צודק בקשר למערכת רק עכשיו חידשת לי את זה...עכשיו דווקא מעניין אותי לשמוע את הסאבוופר של הT7900..כל הזמן חשבתי שהסאבים זהים כי בנתונים באתר של קריאטיב רשום שהם באותו גודל ובאותה עוצמה וגם נראים בול..בכל מקרה הסאטליטים זהים נכון?

פורסם

זהים כנראה

אני רק רוצה לציין, שמאז שיש לי את הכרטיס קול x-fi xtreme music הם פשוט נשמעים מעולה

לפני זה היה לי זמנית את הsound blaster live 5.1

הבאס היה חרא, היה עיוות צליל בווליום גבוה וכל מיני בלה בלה בלה

חשבתי אולי באמת בגלל הנתונים המאוד נמוכים של הרמקולים הם כאלה חרא?

אבל אחרי ששמתי את הכרטיס קול הזה פתאום הבאס ממש טוב שכפתור של הבאס בשלט הוא רק על רבע

ושומעים מצויין וחלק גם בווליום גבוה

וכל צליל ממש מורגש

לדעתי לכל מיני רמקולים יש פונטנציאל שטמון בהם, רק צריך את הכרטיס קול שיוציא מהם את הפונטנציאל הזה

אומרים ש6 אינץ' דרייבר של סאבוופר עושה באס שפשוט לא נשמע טוב אבל אני בספק...

פורסם
  • מחבר

---אתה יודע, מהירות הקול היא די גבוהה :smile1:

כע אבל אני מפחד שאם זה רחוק מדי אני ישמע פחות טוב.. נגיד 2 מטר זה לא נחשב רחוק מדי?!

ואם מישהו בהזדמנות יוכל לענות לי על כל 6 השאלות ששאלתי מקודם.. אני אשמח ;)

פורסם

לא

גם אצלי איזה 2 מטר מאחורה ואני שומע טוב מאוד במשחק רשת אם מישהו בא לי מאחורה ומנסה להוריד אותי

פורסם

תודה על העזרה אתם אחלה :xyxthumbs: עוד "קצת" שאלות :silly:

1.---אם התכוונת ל5500 אז אתה מחבר בשני האופנים ואז פשוט על ידי לחיצת כפתור אתה בורר בין אנלוגי לדיגיטלי

איזה כפתור?! איפה?? מגיע ביחד עם הרמקולים או משהו מיוחד שצריך לקנות..?

2.---על ה5500 יגידו לך שלסרטים בדיגיטל למשחקים באנאלוג ולשירים גם דיגיטל אבל זה סוביקטיבי

א.אז בסרטים ושירים אני לוחץ על הכפתור ומשנה לדיגיטל ובמשחקים לוחץ ומשנה לאנאלוג..??

ב.כולם חושבים שבשירים וסרטים הכי טוב דיגיטל. ובמשחקים אנאלוג?(גם במשחקים שתומכים את הפונקציות DD או DTS)

3.---תלוי לאיזה איכות אתה רגיל..אם לאיכות של רמקולים זולים אז כנראה שכן...

אני רגיל לרמקולים חרא.. אבל נגיד זה לא יגיע לאיכות של מוזיקה בMX5021 Altec Lansing ??

4.אני בממוצע משחק,רואה סרטים,ושומע שירים אותו הדבר.. אז הרמקולים האלה הכי מומלצים?! בשביל השימושים שלי??

5. איזה כרטיס קול אז לקחת? אני רוצה משהו שיחזיק הרבה שנים.. אז אם המשחקים שעומדים לצאת יתחילו להשתמש בפונקציות של X-FI אני יקח אותו

אז איזה כרטיס קול אתם ממליצים?

6. עד איזה מרחק ממני אחורה כדאי לשים את הרמקולים האחוריים?? כי אם זה לא מתאים לחדר והקיר רחוק מדי אז לא יהיה לי איפה לשים אותם..

1. כפתור ה Input ברסיבר או בשלט

2.כן

3. לא מכיר אותם אבל אל תדאג בקשר לאיכות

4.כן

5.אם יש לך כסף אז את הX-Fi הבסיסי יספיק

6.זה לא ממש משנה כל עוד זה סימטרי... אתה מקבל איתם כבל דיי ארוך לאחוריים

פורסם

1. כפתור ה Input ברסיבר או בשלט

2.כן

3. לא מכיר אותם אבל אל תדאג בקשר לאיכות

4.כן

5.אם יש לך כסף אז את הX-Fi הבסיסי יספיק

6.זה לא ממש משנה כל עוד זה סימטרי... אתה מקבל איתם כבל דיי ארוך לאחוריים

בקשר לתשובה 6 כמה מטר החוטים של הכבלים האחוריים? יש אפשרות להאריך אותם נכון?

עוד משהו סתם שאלה למה ה-XFI הזול קיבל את השם אקסטרים מיוזיק?

סליחה שאני חופר חחח אבל מה אני יעשה אני חייב לדעת כמה שיותר על מוצר לפני שאני קונה בעיקר מוצר שעולה דיי הרבה

פורסם
  • מחבר

---כפתור ה Input ברסיבר או בשלט

הוא מגיע ביחד עם הרמקולים?! או שאני צריך לקנות רסיבר משלי או משהו מיוחד?

---אתה מקבל איתם כבל דיי ארוך לאחוריים

מה אז בחדר איפה הכבלים האלה יהיו אם הרמקולים 2 מטר ממני אחורה אני לא רוצה שהכבלים התגלגלו על הריצפה ויפריעו

איפה אני ישים תכבלים כדי שהם לא יפריעו לי?!

פורסם

סדרת x-fi עובדים בשיטת תמחור:

xtreme music זה הכרטיס המקורי

platinum זה הכרטיס+ פאנל קידמי

fatal1ty זה הכרטיס עם 64 מגה זיכרון אונבורד ופאנל קידמי

וelite pro זה כרטיס עם dac יותר טוב משל האחרים ועם 64 מגה זיכרון אונבורד ועם פאנל חיצוני כזה שאפשר גם לחבר אליו גיטרה הוא כמו מגבר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים