עבור לתוכן

יש לי כמה שאלות בקשר להרכבת מערכת סטריאו באוטו....

Featured Replies

פורסם

אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי כי אני דיי עצלן,למישהו יש מושג כמה עולה התקנה כוללת של הרדיו דיסק עצמו כולל הטוויטרים והרמקולים?

ועוד שאלה שאני לא ממש חושב שקשורה לפה אבל לא רוצה לפתוח עוד ת'ראד היא למה מוכרים בסטים של רדיו דיסק ורמקולים שההספק שלהם הוא נאמר 450 וואט אבל המגבר המובנה ברדיו דיסק מסוגל רק ל4 יציאות של 40 וואט?

צריך לקנות גם מגבר בשביל הרמקולים אשר יהיו בסלון של האוטו?

פורסם

הייתי אומר בין 200 ל400 שקל ... אין כמו להתקין לבד.

וזה שרושמים על רמקולים 450 זה סתאם זה לא נקי ,קח למשל רמקולים של פיוניר שרשום עליהם 400 וואט הצליל הנקי ה-RMS שלהם הוא 80,

לעומת זאת לי יש רמקולים של MOREL שרשום עליהם 300 וואט וה-RMS שלהם הוא 150 וואט נקי שזה הרבה.

פורסם
הייתי אומר בין 200 ל400 שקל ... אין כמו להתקין לבד.

איפשהו אני גם מסכים איתך...אבל אין לכולם תידע ותכלים..ולפעמיים יותר משתלם לשלם 150-200+- שקל שיעשו תעבודה....

פותח התרד הנתון היותר חשוב (ונעזוב עכשיו נצילות..וכו) ברמקולים/מגברים..וכו זה הRMS.....

בסופו של דבר זאת העוצמה נטו.....

רק לתת לך אינדיקציה כללית...לי יש באוטו רמקולים של JL AUDIO (חברה ממש איכותית למי שמכיר) והם על הנייר 200W אבל הם מוציאים כ80RMS..שזה יותר טוב מכול רמקול 300W של פיוניר..וכו....

אז הW זה לא הנתון הכי חשוב...

לגבי ההספק של הרדיו דיסק...אתה לא צריך לתת לרמקול שהוא 450W הגברה שהיא 450W..(כי איפשהו אחרה זמן קצר הוא :-X)....

ובדרך כלל אם אתה חובב סאונד ובמיוחד ווליום אז אתה תקנה גם מגבר כי ההגברה של הרדיו דיסק לא מספיקה....

פורסם
  • מחבר

כלים להתקנה לבד יש לי...לפחות אני חושב ככה...מה אני צריך בגדול והאם צריך ידע מיוחד בשביל זה? ועוד שאלה בשביל סאב וופר בבגא'ז אני כבר צריך מגבר נכון?

פורסם

הכול תלוי איזה מערכת אתה מרכיב...תפרט על המערכת...

ובשביל סאב אתה חייב מגבר....גם בשביל לשמוע (כמו שאני אוהב בכול אופן) אתה חייב מגבר...

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג איזו מערכת אני מרכיב בינתיים אבל כמו שאני מבין זו אחת באיכות ירודה בגלל שהתקציב הוא רק 1000-1200 כזו שבמיוחד לא תספיק למימון מגבר וסאב...מישהו יכל לעזור לי להרכיב מערכת נסבלת במחיר הזה?

פורסם

אחי אם אתה רוצה איכות ברדיו דיסקים רק אלפיין אבל הם יקרים הדגם הכי זול שלהם שגם הוא איכותי 1200 שקל בערך...

עוד משהו חשוב לפני שאתה קונה רדיו דיסק אם בעתיד אתה מתכנן לשים סאב,

תקנה רדיו דיסק עם שליטה נפרדת על הסאב, מה שמייקר את המחיר בעוד איזה 400 שקל .

פורסם

לבחור עם המורל נכון שכתוב עליהם 150 RMS

אבל בשטח אחרי 80 RMS אתה שורף אותם

הנתונים שקריים גם במורל אין מה לעשות תנסה להגביר את המורל שלך עם 100 RMS תראה מה קורה

פורסם

מורל פולס הם 120rms והם עומדים בזה יפה, מניסיון.

הייבריד ודוטק הם 150 וגם הם עומדים בזה נהדר, הכל עניין של התקנה וכיוונים נכונים.

פורסם

יש שקונה מערכת יקרה מומלץ כי ילך להתקנה מקצועית (לרוב אלו לא התקנות ב-400 ש"ח).

מערכת יקרה אשר לא מותקנת ומכווננת כראוי תהיה אכזבה אדירה למי ששילם עליה ים של כסף.

פורסם

אני חשמלאי רכב במקצוע ועשיתי התקנה פצצה לפי הסברים מפורטים של איזה אתר .

מניסיון האוייב של כל מתקין מערכות זה המינוס של הרכב ,הוא יכול לשגע אותך ,אם לא בודדת את החיווט כמו שצריך+הארקה טובה אתה תשמע חרא+יש מצב גדול גם שתשמע את הגז שאתה נותן ברמקולים .

עוד משהו ....שלא יספרו לכם סיפורים על מסנני רעשים הכל תלוי בהתקנה, לי היו את הרעשים המפורסמים ,קניתי שני מסנני רעשים מיוחדים ב300 שח וזה לא נתן לי לישון בשקט.

תפסתי יום אחד את האוטו פירקתי את כולו והתקנתי הכל מחדש והרבה יותר מסודר וטוב פלוס קומבינה שעשיתי לכבלים של הRCA.

כבר לא היה לי כסף להוציא על כבלים חדשים ויקרים יותר עם סכיכות גבוהה יותר אז המוכר בחנות נתן לי רעיון וזה מה שעשיתי... לקחתי את שני הכבלים שהולכים לאחור חיברתי אותם ביחד עטפתי אותם לכל האורך עם נייר כסף ..כן כן נייר כסף, על זה איזורלירבנד ועל זה צינור ירוק כמו שיש בקירות של הבית נקרא שרשורי...חחחחח.

כמה דגשים:

לא להרכיב את המגבר ישירות לפח ,תמיד על פלטה מעץ כשהברגים שתופסים אותו לפלטה לא מגיעים לפח.

לא להעביר את הכבלים של הRCA באותו צד שעובר הפלוס למגבר, וגם לבחור צד פחות עמוס בחיווט.

את הארקה יש לחבר תחת בורג עם סופית מתאימה למרכב של האוטו ולפני החיבור עדיף לעשות הלחמות של הסופיות לחוטים,לגרד ולהסיר את הצבע במקום החיבור הרצוי +לגרד גם את הסופית.

לבחור ערכת כבלים מתאימה מבחינת הספק ויחידת מידה GAUGE.

פורסם

התקנה טובה היא לא רק התקנה טובה מבחינה חשמלית, למרות שגם זה חשוב - אלא התקנה טובה מבחינה אקוסטית.

אטימה, מיקום, חיזוק, כיוונון.

פורסם

כן בין היתר .....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים