עבור לתוכן

סביב 2000 ש"ח, מסך LCD 19" מבין 2 הבאים, לשימושים הבאים...

Featured Replies

פורסם

הVP930B אחד המסכים הטובים, ויותר טוב מהLG...

במיוחד לדרישות שלך, לך עליו!

פורסם

:kopfpatsch:

למחוק בבקשה

פורסם

נתחיל מהעובדה שG2G הרבה יותר מהיר מBLACK TO WHITE TO BLACK

פשוט תחשוב על זה, מה יהיה יותר מהיר?

לעשות לנסוע חצי דרך, להסתובב ולנסוע בחזרה להתחלה או לנסוע את הדרך עד הסוף ואז לחזור להתחלה?

דבר שני, אם תקראו את הסטיקי תראו שיש שני סוגי קונטרסט.

דינמי וסטטי.

דינמי מתכוון לקונטרסט בתמונה זזה, כמו בסרט או משחק.

סטטי מתכוון לקונטרסט בתמונה סטטית, כמו הדסקטופ שלך למשל, או תמונה ממצלמה דיגיטאלית.

הקונטרסט הדינאמי תמיד יהיה הרבה יותר גבוה מהסטטי.

לכן אם על מסך רשום קונטרסט 1:2000, לא אומר שזה הקונטרסט הסטטי שלו, אלא רוב הסיכויים שזה הדינאמי.

ולכן אי אפשר לעשות את ההשוואה רק לפי מספר זה.

צריך להשוות תפוחים לתפוחים!!!

פורסם

:kopfpatsch:

למחוק בבקשה

פורסם

מה זה הקטע של ה1970HR ב2 גירסאות? לא ראיתי עם ניגודיות 1:2000 בשום מקום, אפילו לא באתר שלהם.

פורסם
  • מחבר

מה זה הקטע של ה1970HR ב2 גירסאות? לא ראיתי עם ניגודיות 1:2000 בשום מקום, אפילו לא באתר שלהם.

תסתכל בZAP באתר פנדה... כתוב שם 1:2000 אבל כשהתקשרתי אתמול אמרו לי שזה סתם כתוב בנייר ולך תדע מה באמת....

בקיצור אני חושב שאשקיע קצת ואלך על ה-Viewsonic...

=====

עשיתי סבב מחירים..... אני שם לב פה להבדלים בדגמים.... יש VP930 ויש VP930B ועכשיו הגעתי לאיזה חנות שאומרת שאין להם במלאי אך עוד שבוע יהיה להם במלאי את הדגם הכי חדש VP930BD, נכנסתי לאתר היצרן ושם יש רק VP930B , מה הקטע הזה? :kopfpatsch:

פורסם

בסדר אז אם זה רק כתוב בנייר מישהו יכול להביא נתונים מדוייקים לפי בדיקות שנערכו למסכים השונים כולל הLG ולבדוק מי המסך הכי שווה פה?

פורסם

נתחיל מהעובדה שG2G הרבה יותר מהיר מBLACK TO WHITE TO BLACK

פשוט תחשוב על זה, מה יהיה יותר מהיר?

לעשות לנסוע חצי דרך, להסתובב ולנסוע בחזרה להתחלה או לנסוע את הדרך עד הסוף ואז לחזור להתחלה?

מי אמר שזה עובד לפי היגיון?

אני שונא לשמוע שטויות:

מסתבר שהמעבר מלבן לשחור ובחזרה הוא המהיר ביותר עקב הפרש המתח הגדול שהגביש נתון לו. חלקיקי הגביש הנוזלי צפים להם בתוך נוזל וכאשר הם נחשפים לשדה מגנטי (מתח) הם מסתדרים במבנה. אבל התנגדות הנוזל גורמת לכך שתנועת החלקיקים בתוכו לוקחת זמן וככל שהפרש המתח או עצמת השדה המגנטי גדולה יותר אז החלקיקים ינוע יותר מהר ובכך יקטן זמן התגובה. היות והפרש המתחים בין לבן ושחור הוא הגבוה ביותר גם המעבר בין צבע שחור ללבן הוא המהיר ביותר. כדאי לציין כי המסך אמנם צבעוני ולכן כל פיקסל מורכב למעשה משלושה תת-פיקסלים בשלושת צבעי היסוד. אבל לכל פיקסל בנפרד יש את השליטה להיות באחד מ 256 מצבים אפשריים (במסך של 8 ביט לצבע). כאשר שלושת תת-הפיקסלים נמצאים באותה רמת בהירות מוצג למעשה גוון של אפור. לכן המדידות המתבצעות על אפור הם מטעמי נוחות בלבד כדי למדוד את עצמת ההארה בצורה נוחה ע"י החיישן הרגיש לאור.

בגרף הבא ניתן לראות זמני תגובה שנמדדו על שני מסכים. ציר ה X מייצג את הבהירות כאשר 0 זה שחור ו 255 זה לבן. הגרף מציין את משך הזמן ב milliseconds שלוקח לפיקסל לעבור משחור לגוון הרצוי וחזרה לשחור. ניתן לראות בבירור שבמעבר ללבן (255) זמן התגובה הוא הקצר ביותר. מהגרף רואים שהמסך המיוצג ע"י הקו הכחול יכול להיות מסווג כמסך של 8ms black to white כאשר בפועל במרבית התחום האפור הוא קרוב יותר ל 24ms. עבור מסכים בטכנולוגיות שונות (כגון S-IPS, TN-film, and PVA/MVA) הגרף ניראה קצת שונה, אבל תמיד יהיו הבדלים משמעותיים בזמני התגובה עבור הגוונים השונים.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=188690.0

עכשיו תפסיק לבלבל לאנשים בשכל.

פורסם
  • מחבר

אישית אני לא יודע אם זה לפי ההגיון או לא...... ההגיון אכן אומר שמשחור ללבן יקח לו יותר זמן, ההסבר היפה שכתוב מעליי מראה שמאפור לאפור לוקח יותר זמן.

ממה שכתוב בנתוני המסך VP930b

8ms gray-to-gray (avg); 20ms black-white-black (typ)

כאילו שההגיון הוא הנכון....

בנוסף, הדגם הזול יותר שמוכרים בארץ, שהוא VX922 , מראה נתונים יותר טובים:

2ms gray-to-gray (avg.); 2ms white-black-white (typ)

לא עדיף כבר לקחת אותו?

(במיוחד בהתחשב בעובדה שליבואן אין את הVP930B לשבועיים הקרובים....)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים