עבור לתוכן

פתחתי את המחשב כדי לנקות,ועכשיו הוא לא עובד - עדכון: המחשב עובד!!!!!!

Featured Replies

פורסם

טוב,אולי לא הייתי צריך להתעסק איתו יותר מידי כי אני לא מבין כל כך הרבה בחומרה,אבל הרגשתי צורך כי הוא היה מאוד מלוכלך(מלא אבק,מלאאאא)

בכל מקרה פתחתי אותו והוצאתי ממנו את הכרטיס מסך,מודם,זיכרון ואת הלום האם...

אז בכללי ניקיתי את המאוורים ואז המארז..אבל כדי לקנות את המארז הייתי צריך לנקת את הלוח אם מכמה חוטים כדי להוציא אותו..וכשהוצאתי אותם לא ממש התחייסתי למקום שלהם..ועכשיו אני לא יודע להאיפה לחבר אותם,על חלק מהחוטים היה כתוב LED אז הבנתי שזה לדים,והצלחתי להכניס אותם וזה עובד..חלק מהכפתורים היה כתוב REST (כפור ריסט על המשחב) את זה גם הכנסתי למקום אבל יש כמה חותים שאין לי מושג מה עושים אותם..

עכשיו החוטים שאני לא יודע להן להכניס:

4 חוטים שמחוברים אחד לשני וכתוב אליהם:

1GROUND
1+D
1VCC
1-D

עכשיו עוד 4 חוטים שמחוברים אחד לשני וכתוב אליהם:

2GROUND
2+D
2-D
2VCC

* חשוב לציין שמהסרים אחד ושתיים באים לפני הכתוב .

עכשיו אני הכנסתי אותם לפי מה שזכרתי(קיצר נחשתי) וכשאני מדליק את המחשב הוא עובד,הוא מגיע לחלון בו הוא טוען את הWINDOWS ואז אחרי כמה שניות כתוב שם:

Windows Could not start because the following file is missing or corrput:
system32\Drivers\pci.sys

ואז הוא אומר לי תכניס את הדיסק של Windows ותלחץ R כדי לתקן את הבעיה..אז אני מכניס את הדיסק לוחץ R

ואז הוא מזהה את הדיסק בקונן ה CD ומתחיל לקרוא ממנו אז הוא מגיע למצב כזה שרוה למטה כתוב שהוא טוען משהו כמו Kernel Debugger DLL או משהו כזה לא ממש הצלחתי לקרוא את זה כמו שצריך ..בכל מקרה אחרי כמה שניות שהוא מנסה לטעון את זה אני מקבל את השגיאה הזאת:

File ntkrnlmp.exe could not be loaded
the error code is 7

setup cannot countinue
press any key to exit

אז אני ניסיתי עוד כמה פמעים אבל הפעם קיבלתי את השגיאה:

File ntkrnlmp.exe could not be loaded
the error code is 4

setup cannot countinue
press any key to exit

ההבדל היחיד שפה זה 4 ושם זה 7 (עכשיו כשאני חושב על זה יכול להיות שלא קראתי נכון את שם הקובץ,אבל אני לא בטוח בזה יכול להיות שזה נכון..)

עכשיו שם לוח האם שלי זה :

Motherboard Shuttle AV18

הצלחתי למצוא כמה תמונות של לוח האם שלי ולסמן לכם מאיפה אני חושב שהוצאתי את החוטים:

http://img430.imageshack.us/img430/5180/hhhhhit6.png

hhhhhit6.png

זאת התמונה ראשונה..והיינה עוד זווית:

http://img221.imageshack.us/img221/2475/jjjqg2.png

jjjqg2.png

עכשיו החוטים שאני מדבר אליהם הם שני זוגות של ארבע,ואני חוןשב שצריך להיות איזשהו סדר כשאני מניס אותם..

עכשיו יכול להיות שהבעיה היא ב BiOS אבל אני סתם מנחש כי אני אפילו לא יודע מזה נ BIOS..אבל התעתקתי להם את הלשונית של ה Adcanced BIOS Features:

*Dis =Disabled

*En=Enabled

Vitus Warning - dis
cpu internal - cache
external cache = en
cpu lz cache ecc checking = en
quik power on self test = en
first boot device = floppy
seconde boot device = CDROT
third bood device = HDD-0
BOOT OTHER DEVICE = EN
SWAP FLOPPY SEEK = EN
BOOT UP NUMLOCK = STATUS -ON
Gate AS20 OPTION = FAST
TYPEMATIC RATE SETTING = DIS
xTYPEMATIC RATE (CHARS/SEC)6
xTypematic Delay (Mses/250)
Security option = setup
OS SELECT FOR DRAW >64MB - NOW OS2
VIDEO BIOS SHADOW - EN
CS8000 - CBFFF - SHADOWS DIS
CC000 - CFFFF SHADOW - DIS
D0000 - D3FFF SHADOW - DIS
D4000 - D7FFF SHADOW - DIS
D8000 - DBFFF SHADOW - DIS
DC000 - DFF SHADOW - DIS
SMAL LOGO [EPA] SHOW -EN

זה כל המידע שאני יכול להציג לכם,האמת שזה כל המידע..עכשיו את ההודה הזאת כתבתי מהסיפריה הערונית.. אני ממש חייב שמישהו יעזור לי כי אז בטח אני יצטרף ללכת למעבת מחשבים ואז יתחילו להגיד לי שהתיקון עולה איזה 10000 ש''ח או משהו כזה..כי לדעתי הבעיה היא בכמה חוטים שלו במקום כי סך הכל המחשב עולה בסדר גמור,הוא מזהה את הקוננים ואת המעבד..המאוורר עובד הכל נראה לי בסדר..

אז אני ממש ממש ממש חייב עזרה!!

נ.ב מי שלא הבין על מה אני מדבר,אני צריך עזרה שמישהו יגיד לי לאיפה להכניס את החוטים או שיספק לי מידע משהו קיצר אין לי מושג מה לעשות (אני מבטיח לא לפתוח את המחש יותר אף פעם וגם אף פעם לא לנקות אותו...,אני מצטער מחשב :'()

עדכון!

המחשב עובד!!

תודה לכל מי שעזר לי והגיב פה תודה מיוחד לנדב וtrxman בדף האחרון כתוב איך הבעיה נפתרה,עם מישהו מעוניין!

שוב תודה לכולם!

פורסם

אוקיי, קודם כל כל הכבוד על האומץ :]!!..

אני מאמין שאחרי שהבעיות ייסתדרו, אתה כבר תלמד יותר איך לנקות (ואל תחשוב שאני יודע....אף פעם לא פירקתי לוח אם וכדומה)!

הבעייה עם הקובץ pci.sys אני יודע איך לתקן (בדיוק קרה לי לפני כמה ימים), אבל מכיוון שאמרת שיש לך בעייה נוספת,

הרצתי חיפוש בגוגל (וכדאי שגם אתה תריץ), והתוצאה הראושנה שמצאתי:

http://support.microsoft.com/kb/318729/en-us

בכללי, יכול להיות שהבעייה היא בביוס או בעייה ב RAM - תקרא..

בהצלחה!

פורסם

לא יזיק אם תגיד לנו לאן החוטים האלה מתחברים...

נשמע לי כמו USB

תוריד מדריך ללוח אם שלך מאתר החברה, אתה תמצא שם תרשים של מה כל חיבור על הלוח אם, לפי זה תחבר.

פורסם

תשנה את הכותרת שלך ע"פ חוקי הפורום.

פורסם
  • מחבר

שיניתי את הכותרת תודה שלא נעלתה..

נכנסתי לאתר מיקרוסופט כמו ש trxman אמר אבל הוא לא ממש עזר לי הוא סיפק לי מידע כללי מידי כדי לפתור את הבעיה

אהה ויש לי בעיה,אני לא מצליח להוריד את ה Manual כמו שnadaviz אמר כי אני יושב במחשב בסיפריה וזה מוגן או משהו..

אז מישהו יכול לעלות לי את זה לנענע או משהו? כי נראה לי שה יעזור לי לפתור את הבעיה אבל אני לא יכול לקרוא את זה,אני ישמח עם מישהו יעלה את זה..

תודה על העזרה!

עריכה:

טוב אז ככה לשמחתי מצאתי מחשב בסיפריה שאין לו הגנה והצלחתי להוריד את הMANUAL שאמרו לי..

עכשיו מצאתי שם תמונה ממש טוב של לוח האם שלי,ואני יכול עכשיו להראות בדיוק את מקור הבעיה (סימנתי באדום)

זה התקע הראשון:

http://img223.imageshack.us/img223/1078/ggggeu9.jpg

ggggeu9.jpg

וזה התקע השני:

http://img214.imageshack.us/img214/2809/untitledgdfgdfgvs4.jpg

untitledgdfgdfgvs4.jpg

עכשיו זה בעצם שתי חותים שלכל אחד מהם יש 4 תקעים,ציירתי ציור:

http://img223.imageshack.us/img223/8020/gsdfgsdqp7.jpg

gsdfgsdqp7.jpg

זה בעצם התקע שצריך להכנס לשקע (מצטער על איכות הציור פשוט העבר בסיפריה זה גלגלת ואין משטח והוא לא זז כמעט..)

3מצאתי בעמוד 13 איזה "הסבר" לאיפה זה צריך הם צריכים להכנס אני יבדוק את זה בבית שלי..הסיפריה נסגרת...אז אני יחזור לפה רק ב 3 כשהיה תיפתח..

ונכון שאם אני יכניס את חוטים נכון אני יהיה מסוגל להתקין את הWINDOWS? או שיש משהו נוסף?

רגע כשאני נזכר במחשב שלי נרא לי עם אני יוציא רק RAM אחד זה צריך לעבוד....

טוב אני צריך לעשות קצת חושבים בבית,ולנסות כל מיני דברים חדשים..תודה לעוזרים אני יחזור ב3 מקווה עם חדשות טובות!

פורסם

הקובץ בדרך ל- GMail שלך

פורסם

החוטים שאתה מדבר עליהם אלו החוטים של כניסות USB למיטב ידיעתי והם אמורים להיות מכיוון המארז אל הלוח אם (אם יש לך USB על המארז)

אני לא ממש הצלחתי להבין אם אתה מדבר על החוטים שבאים מהמארז לכיוון הלוח כי אלו הם היחידים שאני מצליח לחשוב עליהם שלא הצלחת לחבר

יש עוד חוטים של ההרד דיסקים ושל המתח, אתה סגור על זה שחיברת אותם נכון ?

פורסם
  • מחבר

הקובץ בדרך ל- GMail שלך

תודה,אבל לא יכלתי לפתוח אותם גם בגגלל ההגנה..אז עברתי מחשב..אני ערכתי את ההודעה הקודמת שלי..ותודה!

פורסם
  • מחבר

החוטים שאתה מדבר עליהם אלו החוטים של כניסות USB למיטב ידיעתי והם אמורים להיות מכיוון המארז אל הלוח אם (אם יש לך USB על המארז)

אני לא ממש הצלחתי להבין אם אתה מדבר על החוטים שבאים מהמארז לכיוון הלוח כי אלו הם היחידים שאני מצליח לחשוב עליהם שלא הצלחת לחבר

יש עוד חוטים של ההרד דיסקים ושל המתח, אתה סגור על זה שחיברת אותם נכון ?

זה לא נרא כמו קבצים USB כאילו יש ציירתי ציור בצייר בהודעה הקודמת זה מין שיניים כאלו שציך לחבר ללוח אם..

עכשיו אני לא יכול להגיד לך בדיוק עם הם באים ממארז..אבל הייתי אומר שכן ..למרות שאני לא ממש בטוח..

פורסם

נראה לי אתה מתבלבל בחיבורים של הלוח -יש מצב שזה לא אלו ? לפי ה DATA + ו DATA - זה USB

(מה שראית D+ ו D- ) ולא כמו מה שאתה רוצה לחבר

הכי טוב תשאיר אותם בחוץ ותראה אם יש לך בעייה.

אם אין בעיה תבדוק את ה USB שיש לך במארז מקדימה (99% שהם לא יעבדו כי החוטים שלהם בחוץ) אם הגעת עד לכאן הדרך לחיבור היא 2 דקות.

פורסם

אני גם עשיתי את זה אבל במחשב ישן מאוד .. שלא היה לי ממש אכפת ממנו אז תנסה אי אפשר ממש לטעות.. וגם לרוב כתוב ליד החיבורים מה זה (וגם על החיבור עצמו) .. גם אם זה בממש קטן קח זכוכית מגדלת (אל תצחק עשנ זאת אולי זה יעזור לך)

פורסם
  • מחבר

[glow=red,2,300]המחשב עובד!!!!!!!![/glow]

המחשב עובד!!!!!!!!!!!!!! עובד!!!!!!!

יווו אני לא מאמין!! איזה כיף!!!

טוב אני חייב כמה תודות...

nadaviz - חיברתי את החוטים לפי הManual

trxman - הוצאתי אחת RAM כמו שכתוב באתר מיקרוסופט

וזה עובד!@!@(!*@()!*&()@!&@()!&@()!@()!&@()!&@!()&@()!!!

איזה הרגשה!!!

ותודה גם לכל מי שהתייחס עלי ולבעיה שלי!

יווו אני לא מאמין !!! תודה תודה לכלולם !!אני חייב להרגע..

תודההההההההההההה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים