עבור לתוכן

חבילה של 3 מגה ב012, שאלות. בבקשה תגיבו זה דיי חשוב ודחוף =\

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

כרגע אני באינטרנט המהיר דרך yes (בזק בינלאומי), ומשלם 119 ¤ לחודש על חבילה במהירות 2 מגה.

לאחר זמן רב שהאינטרנט אצלנו איתי (יש לנו רשת של 3 מחשבים עם ראוטר), רצינו לבדוק לגבי חבילות בספקיות אחרות (אני יודע שאסור לשאול על דעות אז אני פשוט לא אשאל :>).

אני מעוניין לעבור מכיוון שהאינטרנט בשני המחשבים השניים (אצלי זה המחשב עם המודם והראוטר), מאוד איטי. במחשב אחד המהירות הכי גבוהה של הורדה שראיתי הייתה 50kbps, ובמחשב האחר האינטרנט גם דיי איטי. האם החבילה שציינתי פה למטה תמנע את זה?

התקשרתי ל012 והציעו לי חבילה של 3 מגה, עם דואר אלקטרוני בנפח 1 ג'יגה , העלאה - 256, ועוד איזה משהו של הגנה חינם לחודשיים במחיר של 150¤.

וגם הבנתי שהאינטרנט בכבלים משותף עם כל מי שנמצא איתך בבניין שיש לו אינטרנט בכבלים, זה נכון? זה מאט את האינטרנט?

יש לי עוד שאלה

הבנתי שיש תוכנה שאיתה אני יכול להחליט כמה "מהירות" (לא מצאתי לזה שם אחר :S) מגיעה לכל מחשב. (אני לא מבין גדול בנושא אז זה הניסוח שלי :S),

חצי מה"מהירות" אליי וחצי למחשב השני. יש כזה דבר? כי נגיד אני רוצה לשחק במשחק רשת, ובמחשב השני רוצים לראות חדשות באונליין, כרגע זה תוקע את שניהם, החדשות רצות בסדר אך המשחק נתקע ומלא בlags. אני רוצה להגיע למצב שהמשחק לא ישפיע על השימוש במחשב השני ולהפך, אז יש תוכנה או משהו?

(מצטער על הניסוח הרגע התעוררתי :S).

בתודה,

אמיר.

פורסם

אם אתה מחובר עם ראוטר, אין דבר כזה מחשב ראשי או משני. כולם שווים. ככה שאם יש לך בעיות מהירות במחשבים, סביר להניח שזה לא קשור לראוטר, אלא במחשבים עצמם. בכל מקרה, אם אתה משלם על חבילה מסויימת אתה צריך לקבל את המהירות שמובטחת לך, ולא לחשוב על לשדרג כדי לטפל בבעיות, זה לא פתרון. אינטרנט בכבלים אכן משותף לבניין.

ישנם תוכנות להגבלת רוחב פס על מחשבים שיעזרו לך להשיג מה שאתה רוצה. תעשה חיפוש בפורום ובסטיקי.

פורסם
  • מחבר

אם אתה מחובר עם ראוטר, אין דבר כזה מחשב ראשי או משני. כולם שווים. ככה שאם יש לך בעיות מהירות במחשבים, סביר להניח שזה לא קשור לראוטר, אלא במחשבים עצמם. בכל מקרה, אם אתה משלם על חבילה מסויימת אתה צריך לקבל את המהירות שמובטחת לך, ולא לחשוב על לשדרג כדי לטפל בבעיות, זה לא פתרון. אינטרנט בכבלים אכן משותף לבניין.

ישנם תוכנות להגבלת רוחב פס על מחשבים שיעזרו לך להשיג מה שאתה רוצה. תעשה חיפוש בפורום ובסטיקי.

תודה רבה.

עכשיו יש לי עוד כמה שאלות לפני שאני אשדרג:

1. האם 2 מגה זה מספיק ל3 מחשבים? :| בשני מחשבים השימוש הוא רגיל, גלישה באינטרנט וצפייה בחדשות/שמיעת רדיו אונליין. ובמחשב השלישי (שלי) זה בעיקר משחקי רשת..? :|

2. כרגע הרוחב פס שלנו הוא 2 מגה, ובעוד כמה ימים המחיר של זה עולה ל134 ש"ח, האם כדאי לעשות את העסקה של הכבלים עם ה3 מגה ב150 , או 2.5 מגה ב139 ש"ח ?

3. בכך שהאינטרנט בכבלים משותף לבניין, זה לא מאט אותו בעצם?

עריכה:

בקשר להגבלת רוחב פס, האם התוכנה Bandwith Controller תעזור לי? איך אני מבצע בה את ההגבלה?

פורסם

דבר ראשון, אין צורך לצטט הודעה אחת מעלייך, זה סתם מיותר.

2 מגה אמורים להספיק לך בהחלט. אם המחשבים לא עובדים במהירות שהם אמורים, זאת בעייה שצריך לבדוק אותה, ולא לרוץ לשדרג. אמרת שימוש רגיל באינטרנט, אבל לא ברור אם זה כולל שיתוף קבצים, מה שבהחלט יכול לגרום לאיטיות בכל הרשת שלך.

כן, בגלל שהאינטרנט משותף בבניין זה מוריד מהמהירות הכללית שאתה יכול להגיע, אבל קשה לי להאמין שזאת הסיבה שאתה חווה את האיטיות שאתה חווה.

בקשר לתוכנה, אני לא מכיר אותה, אבל היא בהחלט נשמעת כאילו היא מה שאתה צריך.

פורסם
  • מחבר

כן.

השימוש כולל שיתוף קבצים באחד מן המחשבים. בעיקרון מה שרץ על המחשב זה זה מסנג'ר ומספר חלונות אינטרנט, וגם שירים ודברים שנשמעים ישירות מהאינטרנט.

במחשב השני זה אינטרנט (שוב) רגיל ללא שיתוף קבצים , אבל צופים שם בחדשות רוב הזמן באינטרנט בשידור חי.

במחשב שלי זה CS ומשחקים כאלה, מירק מסנג'ר ושטויות. אבל אני סוגר את התוכנות כשאני משחק.

כרגע אני עם ADSL , הכבלים זה רק אופציה לשדרוג, כי בעוד 3 ימים , מחיר החבילה שלי עולה ל134 ש"ח, ואני יכול לעשות 2.5 מגה ADSL ב139, או את ה3 מגה כבלים ב150 ש"ח.

אני אנסה לחפש בגוגל מדריך לתוכנה, השאלה היא, איך אני מחלק את השני מגה האלה בין שלושתנו? :|

פורסם

יש את Bandwidth Controller ואת NetLimiter

וברור שיש לך לאגים כשאחרים שומעים שירים מהאינטרנט או רואים STREAM

תנסה להגביל את המחשבים עם אחת התוכנות ותראה אם יש שיפור

פורסם
  • מחבר

האם תוכל להסביר לי איך אני משתמש באחת מן התוכנות?

כלומר איך לחלק את 2 המגה שווה בשווה בין שלושתנו?

עריכה-

אם זה משנה , הרשת בנויה כך-

המחשב שלי מחובר למודם ולראוטר - שני המחשבים האחרים מתחברים לראוטר אצלי. הכל עם חוטים :>.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים