עבור לתוכן

איפה ברק?!!!!!

Featured Replies

פורסם

אני פונה לעזרת הציבור לדעת איפה "הגיבור!"!! ה"גאון"!! שהוציא אותנו מבלבנון כמו שפן וגרם ל4000 טילים לנחות על עורף מדינת ישראל...

כל היודע על מקום הימצאו נא לדווח!!!!

להעמיד אותו לדין!!!!

• תגובות 44
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במנסה. מקום שאתה כנראה לא תגיע אליו.

פורסם

איזה מסכן אתה...

כן, תחשוב כמה היה אם לא היינו יוצאים משם...

תחשוב כמה חיילים הרוגים היו לנו.

אתה כנראה צעיר מידי כדי לזכור את הימים של לבנון, כל שבוע חיילים הרוגים, כל שבוע.

פורסם

היה נכון לצאת מלבנון,לא היה נכון לעצום עיניים ולתת לחיזבאללה להתרחב שם.היה צריך בתקיפות אויריות בכל פעם שחיזבאללה הקים מוצב שם.

פורסם
  • מחבר

איזה מסכן אתה...

כן, תחשוב כמה היה אם לא היינו יוצאים משם...

תחשוב כמה חיילים הרוגים היו לנו.

אתה כנראה צעיר מידי כדי לזכור את הימים של לבנון, כל שבוע חיילים הרוגים, כל שבוע.

ו4000 טילים על ישראל עדיפים??

לתת לחיזבאללה להתחרב כל כך עד למצב שחיפה זה כבר יעד לגיטימי???

והנה חזרתה לשם ועכשיו יהיו פי 4 קורבנות מאשר יכלו להיות ב6 שנים האחרונות......

אני בעד לצאת אבל צריך לדעת איך לצאת....לא לברוח ולתת להם את השטח.....

פשוט הרס את המדינה!!!

פורסם

תגיד, 2014 זה השנה שאתה מתגייס?

האם עדיפים? אתה בוחר בין רע ליותר רע.

היציאה מלבנון היא אחד המהלכים היותר טובים שברק עשה. (אולי הדרך לא משהו, אבל עצם היציאה היתה נכונה טקטית).

פורסם
  • מחבר

לא אני מתגייס ב2020.

"היציאה מלבנון היא אחד המהלכים היותר טובים שברק עשה"

מה טוב בדיוק???

שחיזבאללה השיג 20 אלף קטיושות?

שחיזבאללה יכל לחטוף כל שני וחמישי חיילים?

נקודות תצפית על כל הצפון?

הרווחנו 6 שנים של שקט מדומה אבל עתיד שחור...

אם אני לא טועה בממוצע בשנה היו מתים 21 חיילים.

במערכה הזאת מתו כבר מעל ל100 אזרחים/חיילים...

אז מה הרווחנו?? 6 שנים שקטות ואז המפץ הגדול....

ולגבי הרוגים תאמין לי שאני חוויתי את הפחד שאחי ואבא שלי שירתו בלבנון חודש-חודשיים בשנה...

אז על איזה מהלך טוב אתה מדבר פשוט דחינו והגדלנו את הסרטן(חיזבאללה)

ושוב אין אחד שלא היה בעד לצאת אבל לצאת ככה??

פורסם

היציאה לדעתי כן היתה טובה ועזרה לזה שגם סוריה יצאה בסוף

מה שלא היה טוב ולמעשה גרועה זה שברק אמר שהוא יתקוף קשה את לבנון אם הם יתקיפו את ישראל

ולא קים תאיום

גם ההחלפת אסירים תמורת 3 גופות וסוחר סמים היו מהלך מטומטם (לא זוכר אם זה היה ברק או שרון)

פורסם

אנחנו יצאנו משטח של לבנון.לבנון מדינה ריבונית.יצאנו כי רצינו שלום ושקט בגיזרה.ככה לפחות חשבנו שיהיה.

חיזבאללה יורה עלינו מלבנון למרות שלא היינו בשטחו.לבנון לא מוכנה להתעמת עם הארגון ולכן היא תישא בכל התוצאות.

פורסם

א, לא משנה איך היית יוצא - חיזבאללה היה מחמש את עצמו, ככה זה שהמטרה שלו זה השמדת ישראל.

ב, לבנון היא ארץ לא לנו, אני באמת לא יודע בן כמה אתה, אבל אם תחפור קצת בהיסטוריה תבין שלבנון זה אחד המשגים החמורים ביותר שישראל נשארה בו.

רצועת הביטחון ז"ל, היתה אמורה במקור למנוע את ירי הקטיושות, בפועל היא לא היתה יעילה כלל וגבתה קורבנות רבים לחינם, לחינם.

עצם היציאה מהביצה הלבנונית היתה מבורכת, היה צריך להשלים אותה בלילה אחד, אחרת החיזבאללה היה מזנב בנו בצורה נוראית.

המשגה הגדול ביותר לדעתי הוא שלא יידעו את אנשי צד"ל.

אתה בסרט אם אתה חושב שהשארות בלבנון היתה מביאה טוב, אתה טועה אם אתה חושב שהמצב שלנו היה יותר טוב היום אם היינו נשארים שם.

פורסם

לצאת מלבנון בכל מקרה היינו צריכים מתי שהוא לא יכולנו לשבת שם כל חיינו.

מצד שני לפי דעתי אחת הטעויות היא תקיעת הסכין באנשי צד"ל. בשבוע שעבר שמעו את אחד מאנשי צד"ל מדברים והוא הצהיר שהוא ללבנון לא יחזור אחרי הבגידה מדינת ישראל.

היציאה מלבנון הייתה וטוב שהייתה מה שלא היה טוב זה שבמשך 6 שנים העלימו עין קברו את הראש בחול ואמרו שהכל בסדר, אז היה לנו שקט ל6 שנים ואז קיבלנו וואחד בום, אין ספק שגם אם ננצח במחלמה הזאת כולנו נרגיש שהפסדנו פה משהו, כמו במלחמת יום הכיפורים שלמרות הניצחון המוחץ כל המדינה כבר אבדה את אמונתה במקבלי ההחלטות, אותו דבר עכשיו. 6 שנים ידענו ולא עשינו כלום, אם רק היינו פועלים במשך 6 השנים האלה כל זה יכל להימנע ועדיף לעשות מבצעים קטנים במשך כמה שנים מאשר מלחמה רצינית שבנתיים נמשך קרוב לחודש. אבל אין ברירה קרתה פה טעות ועכשיו מתקנים אותה בתקווה שבימים הבאים שלאחר המלחמה ילמדו לקחים ואם יראו ארגון כל שהוא שמארגן את עצמו נגד ישראל ישר ייתקפו אותו שכוחו יהיה חלש, לא כמו החיזבאללה שכמו שרואים יש לו כוח של צבא.

פורסם

בשלוש השנים האחרונות שהיינו בלבנון צה"ל ספג כ-150 אבדות...

החיזבאללה בלבנון הפך להיות זרוע קדמית של איראן.

אבל גם אם לא היינו יוצאים משם לא היה לצה"ל יכולת למנוע את התהליך הזה מלהתרחש.

זה ששלטנו ברצועת ביטחון צרה לא אומר שיכלנו לדעת ולתקוף כל מעבר של רקטות בגבול

לבנון/סוריה או כל טיסה איראנית ללבנון...

האינטרס הישראלי בטווח הארוך הוא לבנון עצמאית תחת משטר פרו-מערבי והיציאה מלבנון

אומנם טרם הביאה את התוצאה הסופית אבל היא בהחלט קידמה אותה עם יציאת סוריה

ועליית המשטר החדש...

כמובן שהדרך למטרה עוד ארוכה ואני מקווה שהעימות הנוכחי יסתיים בהישג שהוא עצום

ביחס לכמות האבדות שספגנו במלחמה... הרי איראן החזיקה בלבנון מערך של ~15,000 רקטות

כולל מערך רקטי לטווח בינוני (50 - 100 ק"מ) וארוך (הרבה יותר מ 100ק"מ) וסך הכל

כמות כלים שאפשר להשוות במונחים צבאיים ל 5-6 חטיבות ארטילריה שבזמן מלחמה כוללת

בחזית הצפונית/מזרחית, כשלחיל האוויר אין את כל כוח האש ואמצעי האיסוף לטובת המשימה הזאת,

וכשהלחימה מתחילה ללא מכת מנע ישראלית, היה גובה מחיר הרבה יותר יקר ממה שהוא גבה בחודש האחרון...

אם ההישג יהיה לבנון עצמאית וחזקה שריבונה בגבולותיה, גם אם זה יקח זמן, המבצע הזה יהיה מוצלח.

פורסם

בשלוש השנים האחרונות שהיינו בלבנון צה"ל ספג כ-150 אבדות...

בדיוק חצי מהמספר הזה - בשנים 1997-1999 היו לצה"ל 75 הרוגים בלבנון.

פורסם

בדיוק חצי מהמספר הזה - בשנים 1997-1999 היו לצה"ל 75 הרוגים בלבנון.

אסון המסוקים +67 הרוגים.

פורסם

אסון המסוקים לא היה בלבנון. תיכף תספור גם חיילים שנהרגו בתאונות אימונים לפני הכניסה ללבנון וכאלו שנפגעו בתאונות דרכים באפטר שלפני העליה ללבנון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים