עבור לתוכן

לרשת מבנה - חומרים נדרשים ועלות

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה..

אבא שלי צריך לרשת את המפעל החדש שלו והוא קיבל הצעת מחיר של 1100 ש"ח..

עכשיו בהתחשב בכך שכבר יש תעלות שמובילות לחדר תקשורת, וגם יש כבר חיבורי RJ45 בקירות בכל החדרים, בעצם כל מה שצריך זה הכבלים (בין 100 ל-200 מטר תלוי כמה בדיוק הוא ירצה לחבר) להשחיל בקירות ולחבר אותם לחיבורי RJ45 בקיר, הסתכלתי באתר cable.co.il וראיתי שגליל של כבל מסוכך רגיל של 100 מטר עולה 165 ש"ח, כלומר אם צריך 200 מטר זה מקסימום 330 ש"ח..

מלבד זאת נצטרך גם לוחץ לקורונה שעולה באתר ההוא 150 ש"ח.

קיצור יוצא שכל העניין לא יעלה לנו יותר מ-500 ש"ח אם נעשה את בעצמנו ונראה לי שזה מה שאני יציע לו.

מה שבעצם אני רוצה לשאול:

א. הכבלים שקונים - כמה זה משנה אם זה כבל קשיח או כבל גמיש.. אני מניח שכבל גמיש יהיה טוב במקרה שצריך לעבור הרבה פניות ויש חוט משיכה בתעלות, וכבל קשיח טוב למתי שאין חוט משיכה בתעלות - נכון?

ב. מישהו יכול להראות לי תרשים של כיצד מחברים את 8 הגידים בכבלים לחיבורי RJ45 בקיר עם הלחצן קורונה?

ג. יש לו שם כרגע מודם ראוטר מחובר לסוויטצ' של 4 פורטים, אם אני רוצה להוסיף עוד מחשבים לרשת מעבר ל-4 הללו, האם אפשר לחבר לסוויטצ' הזה עוד סוויטצ' של 8 פורטים וגם הם יהיו מחוברים לאינטרנט, והאם זה משנה אם החיבור בין הסוויטצ'ים יהיה כבל רגיל או מוצלב?

פורסם

א. נכון.

ב.הצבעים עצמם כתובים על הInsert

נסה את http://www.9thtee.com/networkingts.htm

ג. תלוי בסוג הSwitch, יש כאלה ישנים שאינם עובדים עם כבלים שאינם מוצלבים, בכל מקרה תוכל ללחוץ לעצמך מוצלב ע"פ התרשים, לא מהווה בעיה.

כדאי לוודא שהמודם ראוטור תומך ביותר מ4 כתובות, אם מדובר בלבן הקטן של בזק או בAlcatel הכחול אז אין לך בעיה.

דא"ג, הצעת המחיר לטעמי הגיונית מאד, כמובן אם כל הוצאות הכבלים/מחברים עליהם.

פורסם
  • מחבר

ב. טוב אני מניח שגם הפלאגים בקיר דומים מבחינת הסידור של הגידים, ובטח מצויינים שם מספר הפינים. אני מבין שבשביל חיבור ישר הגידים צריך להיות מסודרים באותה (נגיד 568-B) בשתי הקצוות, ובשביל חיבור מוצלב צריך להיות בצד אחד 568-B ובצד השני 568-A?

ג. הסוויטצ' חדש, נקנה לפני יומיים. המודם הוא ECI 312 נדמה לי..

מה הגיוני בדיוק בהצעת המחיר? העלות של הכבלים היא 330 ש"ח במקרה הגרוע (לצרכן, אני מניח שלהם פחות) - לשלם 770 ש"ח על להעביר את הכבלים בקירות (כשכבר יש תעלות) ולחבר אותם לשקעים (שכבר קיימים)?

פורסם

הבהרתם למי שזה לא יהיה שיש כבר תעלות ושקעים

ורק צריך את הכבלים ולהעביר אותם ולחבר?

כי יכול להיות שמבחינתם זה כולל את השקעים והכנת התעלות,

מה שכמובן יגרור עלות יותר גבוה

פורסם
  • מחבר

הבנתי שאת ההצעה הם קיבלו מזה שהכין את התעלות והשקעים והטלפוניה של הבניין.. אני בכלל התפלאתי לגלות שאין שם כבר כבלים כשביקרתי שם לפני יומיים.

פורסם

300 ש"ח כבלים

200 ש"ח מחברים וCaps

ו600 ש"ח על עבודה שכזאת זה בכלל לא הרבה.

קח בחשבון שזה מצריך שני אנשים ,לפחות, וגם בעל הבית רוצה להרוויח משהו.

תזמין אינסטלטור הביתה לשחרר סתימה של 10 דקות עבודה ותבין כמה זולה ההצעה הזאת.

ב. נכון.

תסתכל באתר, יש שם שירטוט שיכול לתת לך מושג לגבי החיבור, אבל כפי שאמרתי על ה Insert יש את הצבעים.

נהוג, משום מה בדר"כ להשתמש בB בחיבור רגיל, לא יודע מדוע.

ג. לא מכיר את המודם הספציפי הזה, נסה להיכנס לקונפיגורציה שלו ולבדוק כמה כתובות DHCP יש בטווח שלו.אם יש כבר 4 סביר להניח שהוא תומך עד 32.

פורסם
  • מחבר

איזה מחברים ו-CAPS?

בכל מקרה ראיתי את ההצעה, היא כוללת חיבור של רק שלוש חדרים, ולדעתי לא תדרוש יותר מ-100 מטר כבלים (כלומר 165 ש"ח כבלים).

מצד שני היא כוללת גם ארון תקשורת פשוט (120 ש"ח אם אני זוכר נכון) עם פיצול ל-16 פורטים או משהו כזה (80 ש"ח).

פורסם

ממה שאני זוכר מימי כ SYSADMIN ההצעה הזאת היא הגיונית לחלוטין

בתור מישהו שעבד בחנות מחשבים גדולה אתה אמור לדעת שעל כל שטות קטנה לוקחים המון כסף

פורסם

מחברים וCaps לחוטים שנכנסים לתוך הHubs.

וארון תקשורת עם 16 פורטים זה כבר סיפור של 300 ש"ח לארונות המכוערים.

גם אני במקומך הייתי מבצע את העבודה בעצמי כי אני יודע בדיוק איך לבצע אותה, רק ציינתי שיחסית ההצעה שקיבלת נמוכה ממה שאני מכיר בשוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים