עבור לתוכן

שאלה: למה 3800X2 נחשב למעבד יותר טוב מכל מעבד אחר בסדרת D של פנטיום?

Featured Replies

פורסם

השאלה מאוד מעניינת אותי, כי לכאורה, המצב נראה כהפוך (בסדרת ה-900 של D בכל מקרה), וכיוון שאני מתכוון לרכוש מחשב בקרוב אני לא יודע מה להחליט. אז קודם כל לפי מה שהבנתי 3800 במונחים של AMD זה 2200 Mhz, אומנם זה סמלי לפי הנכתב באינטרנט, אך עדיין אני לא תופש את עומק הסמליות וכמה זה צריך להיות על באמת. חוץ מזה בסדרת 900 הקאש הוא 2 MB על כל מעבד לעומת קאש של רק מגה 1 על כל מעבד בכפולי הליבה של AMD.

אז מה הקאטצ' בזה?

פורסם

השאלה מאוד מעניינת אותי, כי לכאורה, המצב נראה כהפוך (בסדרת ה-900 של D בכל מקרה), וכיוון שאני מתכוון לרכוש מחשב בקרוב אני לא יודע מה להחליט. אז קודם כל לפי מה שהבנתי 3800 במונחים של AMD זה 2200 Mhz, אומנם זה סמלי לפי הנכתב באינטרנט, אך עדיין אני לא תופש את עומק הסמליות וכמה זה צריך להיות על באמת. חוץ מזה בסדרת 900 הקאש הוא 2 MB על כל מעבד לעומת קאש של רק מגה 1 על כל מעבד בכפולי הליבה של AMD.

אז מה הקאטצ' בזה?

הטכנולוגיות שונות בכל מיני מובנים אז המיספרים לא נותנים את כל התמונה

ותעשה חיפוש ותיראה לבד

פורסם
  • מחבר
הטכנולוגיות שונות בכל מיני מובנים

אם אתה יכול, תפרט בבקשה בקווים כלליים מה ההבדלים המשמעותיים. אני לא רוצה להכנס לעומק העניין יתר על המידה ולקרוא עשרות כתבות בנושא, שאת רובן אני לא אבין. אודה לך מאוד.

פורסם

אם אתה יכול, תפרט בבקשה בקווים כלליים מה ההבדלים המשמעותיים. אני לא רוצה להכנס לעומק העניין יתר על המידה ולקרוא עשרות כתבות בנושא, שאת רובן אני לא אבין. אודה לך מאוד.

הגישה לזיכרון בין המעבדים מאוד שונה

אני לא יכול להסביר בדיוק איך אבל מעבדים של AMD צריכים הרבה פחות זיכרון קאש כדי לקבל אותם ביצועים+- של מעבד מקביל של אינטל

וגם מבחינת מהירות שעון המעבדים של AMD ניצלו טוב יותר כל סיבוב שעון ככה שהמיספרים שיקרו

היום יש תקונרו שמנצחים תמעבדים של AMD וחלק מהדברים שונו -אני לא בדקתי מה אבל בעבר

מעבד של AMD במהירות שעון נמוכה יותר ופחות קאש יכל לנצח מעבד מקביל של אינטל

בקיצור על תיבדוק לפי המיספרים וחוץ מיזה שיש מעבד כמו 3800 כפול ליבה במחיר טוב ומעבדים מקבילים של אינטל גם במחיר טוב

אין לך על מה ליתלונן ומי שרוצה מעבדים יותר חזקים יכול ליקנות קונרו 6600 ולקבל ביצועים מצוינים

אבל בשורה התחתונה 3800 כפול ליבה זה יותר מימספיק לרוב האנשים היום וגם לו צריך מספיק זיכרון וכרטיס מסך מאוד טוב רק בישביל לנצל אותו עד הסוף

במישחקים

פורסם

בלי פרטים טכנים

המעבד נחשב יותר טוב כי הוא נותן יחס ביצועים/מחיר יותר טוב

זאת אומרת שמעבד כזה יתן ביצועים יותר טובים ממעבד אינטל באותה רמת מחיר

ה CORE 2 DUO החדש שזה מעבד אינטל נותן יחס ביצועים/מחיר יותר טוב אבל!!! בגלל מחיר אסטרומי של לוחות האם התומכים בו רצוי לקנות את ה 3800X2 בשביל להשיג יחס מחיר/ביצועים מירבי

נ.ב

Pantium D 805 יוצא דופן - אבל זה למומחים ומצריך קירור מיוחד וידע טכני רב (שינוי מתחים וכו'...)

פורסם

ל

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על המענה המהיר! :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים