עבור לתוכן

האם כדאי לעבור לכבלים?

Featured Replies

פורסם

אני מנוי כבר המון זמן לבזק ADSL חבילה 5 מגה האם שווה לי לעבור לכבלים לאותו חבילה?

פורסם

השאלה היא אם אתה מרוצה כיום.

אם לא, תברר אולי הבעיה היא בספק, ולאו דווקא בתשתית.

פורסם

אוווווווווווווווווווווו אחי פתחת נושא "לוהט" מה שנקרא אני ממליץ לך בחום למחוק אותו אם אפשר כי הדעות פה בפורום שונות ומגוונות בנושא, והדבר היחיד שיכול לצאת מזה זה ויכוח אחד גדול...

אבל! אם בכל אופן תשאל אותי אני אומר שזה תלוי בהרבה דברים (איכות הקו בADLS מרחק מהמרכזיה וכו'). לרב אני נוטה לכיוון הכבלים (אבל שוב תלוי איפה אתה גר -שכונת עומס או שקטה).

פורסם

זה באמת נושא שנוי במחלוקת בין רוב משתתפי הפורום, אבל כבר פתחת אותו... אני עכשיו מנוי לADSL ואני עובר השבוע לכבלים...מסיבה אחת ברורה: המודם של ADSL עושה לי הרבה בעיות ואני מעדיף את המודם של הכבלים (אבל זה רק לי) בעיקרון שניהם אותו הדבר... פשוט תקבע לפי המחיר... אם אתה נשאר עם אותה הספקית שיש לך פשוט תתקשר ל HOT ותבקש הצעת מחיר (תלחץ עליהם... אני הוצאתי מהם מחיר בן ****) אני יכול להגיד לך שהכבלים אמינים ולפני שנתיים שעזבתי אותם זה היה רק בגלל המחיר ולא בגלל בעיות

לסיכום: כבלים וADSL אותו הדבר פחות או יותר אז תן למחיר לקבוע

פורסם
  • מחבר

לא משנה לי המחיר מבחינת שירות ויציבות הקו אין תקלות? ומה עם רוב השכונה כבלים אכלתי אותה?כי אני המון זמן עם בזק והכל היה מצויין עד ל 3 שבועות האחרונים בדרך כלל האימיול היה מוריד לי על 600 -+ הקבצים היו יורדים על 550-650 הגלישה בין האתרים היתה מאוד מהירה גם העלאת קבצים על 40 בערך ובשבועות הארונים זה הישתנה לי האימיול על LOW ID והגלישה בין האתרים ממש ממש ממש איטית וליפעמים צריך לעשות ריפרש כמה פעמים עד שטוען ניסיתי להתקין וינדוס כמה פעמים ולא עוזר...

פורסם

בכבלים אין יותר בעיות מבזק... אני זוכר שהייתי בכבלים זה לא עשה שום בעיה עם אי מיול

פורסם

אני גולש ב5 מגה בכבלים ,עברתי מADSL כי לא יכלו לספק לי 5 מגה בגלל המרחק מהמרכזיה, בכל מקרה אני ממש מרוצה, בהתחלה לא הצליחו לספק לי את המהירות הדרושה, באו לפה טכנאים בדקו הכל(בחינם), והחליטו שהבעיה היא בקו לבניין, וכך יצא שבגללי שדרגו את כל הקו לבניין, אני מוריד על 650(ממקומות שמאפשרים כן, ומשיתוף קבצים), מעלה על מקסימום ,גולש מהר, אין ניתוקים ובעיות.

מרוצה בסה"כ.

פורסם

אה נכון... שכחתי לציין שמתי שצריכים טכנאי בכבלים הם באים מהר ובחינם אבל יש חיסרון שצריך לשלם (חד פעמית) על התקנה 45 שקל זה לא כל כך נורא אבל קצת מעצבן..

פורסם

אני אנסה להיות אובייקטיבי, כמה דברים: 1. תלוי איפה אתה גר. חבר שלי גר במרחק מאות מטרים ממני ואצלו ADSL יותר טוב מכבלים ואצלי כבלים יותר טוב מADSL. הגורם היחידי שעולה לי בראש זה התשתית בבנין עצמו.

2. בחבילות נמוכות יותר (לא יודע איך אתה מנצל 5 מגה...) הupload בכבלים יותר גבוה ויש חבילות משולבות שכוללות ספק במחיר נמוך. לדוגמה 1.5/256=94 ש"ח. 115 ש"ח=1.5/512.

3. אם זה נותן לך משהו- כל מודם כבלים מכיל יציאת USB וethernet.

4. מבחינת שירות- מהנסיון שיש לי בבזק עונים יותר מהר והם גם נשמעו לי הרבה יותר מקצועיים.

5. כבלים מאפשר לך עבודה ללא חייגן אם אתה לא אוהב להתעסק עם הגדרות ורוצה להיות מחובר תמיד.

6. ברשת הפנימית של הכבלים (שאתה מחובר אליה איך שאתה מחבר את המודם למחשב בלי להתחבר לאינטרנט) יש מחשבים פרוצים שאני חושב שבמקאפי היו שמחים לגלות את כל הוירוסים והספיוור שיש במחשבים האלה. בקיצור, חייבים הגנה טובה במחשב... למרות שזה ככה גם בהתחברות לאינטרנט.

בכל מקרה יש לך עלות חד פעמית של התקנת מודם. לי לקחו 50 אבל זכור לי שזה בהנחה כי עברתי לטלפוניה שלהם.

פורסם

לפעמים שווה לעבור רק כדי לקבל מבצע בגלל שאתה עובר

ואם אתה רוצה UPLOAD גבוה -אז כבלים כי ADSL פשוט לא יכולים לספק את הסחורה.

פורסם

6. ברשת הפנימית של הכבלים (שאתה מחובר אליה איך שאתה מחבר את המודם למחשב בלי להתחבר לאינטרנט) יש מחשבים פרוצים שאני חושב שבמקאפי היו שמחים לגלות את כל הוירוסים והספיוור שיש במחשבים האלה. בקיצור, חייבים הגנה טובה במחשב... למרות שזה ככה גם בהתחברות לאינטרנט.

את המשפט הזה לא כל כך הבנתי

אתה אומר בעצם שאם אני מנתק את החייגן יש כל מיני מזיקים שינסו לחדור אלי דרך הרשת הפנימית? ומהם אותם מחשבים פרוצים שאתה מדבר עליהם? מחשבים של מנויים אחרים או של חברת הכבלים

אשמח אם תפרט בעניין, כי שמעתי על זה בעבר סיפורים בתקופה של הבלאסטר

פורסם

לפי מה שEXPLOSION רשם, כדאי כבלים בברק.

פורסם

טוב כמו שאמרו יש מחלוקת על הנושא אבל אני חושב שהיום אנשים מבינים שזה טלוי בכמה גורמים

ולא יכולים להמליץ סתם

כמו שאמרו יש תנושא של המרחק מהמרכזיה בבזק

ובכבלים יש את הנושא של עומס על הקוו שיש הרבה מאוד מישתמשים

לי אישית ביגלל שאני רחוק מהמרכזיה ואין באזור שלי עומס גדול

שהחלפתי לכבלים קיבלתי שיפור משמעותי

גם ביגלל שבזק לא יכלו לתת לי מהירות נורמלית וגם ביגלל שלא היתה תבעיה של המרחק מהמרכזיה

לפי מה שהבנתי יש אזורים שעדיף בזק יש אזורים שעדיף כבלים ויש אזורים נטרלים

ככה שתנסה ותיראה

חוץ מיזה הבעיה שצינתה לא ניראת לי קשורה לבזק אם כבר לספק או גורם אחר

אני מחובר לHOT וזה קצת מצחיק אבל לבזק בינלאומי ואין לי בעיות ביכלל מאז שהחלפתי לכבלים

פורסם

מכיוון שגם אני עם שיקולים דומים כרגע, אצטרף לדיון.

אני כרגע בלי שום חבילה והתחייבות בבזק ו-NV..

אני חושב לנתק את הבזק לגמרי ולעבור גם לטלפוניה של הכבלים, יש להם איזה מבצע שהטלפון עולה רק 10 ש"ח עלות חודשיים - וואלה מתאים לי, אני גם ככה בקושי משתמש בו.

א. מעניינות אותי החבילות של ה-1.5/512 - נמאס כבר מה-UPLOAD הנמוך שמציעים ב-ADSL - מה הנזק המינמלי שאני יוצא איתו מבחינת עלות משותפת לספק ותשתית לחבילה כזו?

אני רואה עכשיו שבכבלים מדובר על 115 ש"ח תשתית, ובברק לדוגמא מדובר על 139 ש"ח לחבילה הזו.. זה יוצא 254 ש"ח לחודש.. הממ קצת כבד עלי.. האם המחירים של כל הספקיות דומה לשל ברק? והאם לחבילה של ה-1.5/256 יש מחיר יותר סביר אצל הספקיות? (לא שמתי לב למחירים על חבילה כזו)

ב. האם המודם שחברת הכבלים מספקת הוא גם ראוטר בדומה למודמים של בזק, ואז אני רק צריך סוויטצ' כדי לפצל את האינטרנט בבית? האם יש מודם מסויים שרצוי לבקש? ואם לא אז ראוטר כלשהו שמומלץ לעבודה עם כבלים..

ג. אני גר באיזור ת"א שיינקין - יש חברות מעודפות במקרה כזה? ספק עדיף? אני בנטוויז'ן כבר איזה 20 שנה נראה לי.. :P (טוב הגזמה, אבל לפחות איזה 10 שנים)

פורסם

biodome, הבנת לא נכון את המבצע של הכבלים

במפורש נאמר באתר של הוט שחבילת 1.5/512 עולה 115 ש"ח וזה כולל גם את הספק(התשלום מתבצע לספק ומתחלק בינו ובין HOT), זאת אומרת סך הכל 115 ש"ח (HOT+ISP)

החבילה של ה-1.5/256 עולה 94 ש"ח והיא גם כן כוללת את המחיר של הספק

עם כל הספקיות המחיר הוא אותו מחיר: 115 ל-1.5/512, 94 ל-1.5/256

עכשיו כשאני נכנס לאתר של הוט אני רואה ששינו את המבצע, נכון לעכשיו המחיר הוא רק לתשתית עצמה

היה להם גם PDF למטה עם תנאי המבצע שהם הסירו, אבל הקובץ עדיין שם:

http://www.hot.net.il/SIP_STORAGE/FILES/3/2583.pdf

בכל מקרה נאמר במסמך שהמבצע הקודם היה בתוקף עד ה-31/7

עכשיו זה כבר ממש לא משתלם :screwy:

המודמים של חברת הכבלים לא עובדים כראוטר, בכל מקרה יש לך אפשרות או להשתמש בשיתוף אינטרנט רגיל בין שני כרטיסי רשת(ICS), או שתחבר מחשב אחד ב-USB ואת השני בכרטיס רשת, מנסיון זה גם עובד

במקרה ואתה מחובר בחיבור קבוע, המודם יוכל לספק עד 3 כתובות אייפי שונות בו זמנית, ככה שאם אתה מחבר לשלושה מחשבים תוכל להסתפק בסוויץ' למיטב ידיעתי

אני התחברתי לכבלים לא מזמן, קיבלתי מודם של THOMSON, אני מרוצה ממנו מאוד, עוד מודם טוב הוא motorola surfboard SB 4200 (אם עוד מביאים כאלה) וה-surfboard SB 5100

ה-trayon מנסיון פחות יציב, ואם העוצמות לא כל כך יציבות הוא עלול לגרום לניתוקים בתדירות גבוהה

ספק עדיף, לדעתי 012 או 013, לך על 012 אם יש לך עדיפות לפינגים בארה"ב ובאירופה, חוץ מזה 013 דיי דומה לה מבחינת רוחב פס לחו"ל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים