עבור לתוכן

בעית מהירות אינטרנט עם רשת ביתית (ICS) בXP

Featured Replies

פורסם

יש לי רשת ביתית שעובדת על הקו טלפון בבית (hpna). מחשב אחד מחובר ישירות למודם כבלים, ועוד מחשב מחובר אליו ברשת. המחשב שמחובר למודם מקבל את המהירות הנורמאלית והכל בסדר. במחשב השני שמחובר אליו ברשת המהירות הרבה יותר איטית - בערך חצי מהמהירות של הראשון. ישבתי על זה כבר יום שלם ואני יכול להגיד בבטחון שזאת לא בעיית תוכנות ריגול או וירוסים.שיחקתי כל היום עם ההגדרות של ה MTU וRWIN ושום דבר לא שינה כלום.

מה שעוד שמתי לב זה שפינגים מהמחשב הראשון שמחובר למודם יוצאים בסדר (חוזרים ב1 ms) ואם אני שולח פינגים מהמחשב השני לראשון אז שמתי לב שיש ספייקים רציניים כל כמה שניות. הוא שולח כמה רגיל שחוזרים תוך 1 ms ואחרי זה יש שליחה או שתיים שחוזרות תוך 76ms או באיזור.

יש למישהו רעיונות (עדיף לא קשורות לחומרה) שיכולות אולי לעזור לי פה עם המהירות?

תודה

פורסם

רשתות על גבי טלפון וחשמל לא ממש נכנסו חזק בדיוק מהסיבה הזו. הם פשוט לא יציבות. אם אתה יכול לעבור לרשת ETHERNET קווית רגילה, או אפילו אלחוטית, יהיה לך עדיף.

פורסם
  • מחבר

ליצור רשת קווית יהיה די מסובך מפני שלא מעט חדרים מפרידים בין שני המחשבים - מאותה סיבה נראה לי שרשת אלחוטית תהיה אפילו פחות יציבה ממה שרשת על בסיס קו טלפון תהיה. ונכון שרשת על קו טלפון לא נחשבת להכי יציבה שיש אבל אני עובד איתה בערך 5 שנים ולא היו לי בעיות מיוחדות מבחינת הקו טלפון או הכרטיסי hpna.

לפי ניסיון עבר, יש לי יסוד סביר בשביל להניח שהבעיה היא לא בחומרה. אם אכן כך המצב, יכול להיות שיש עוד משהו שאפשר לנסות שעוד לא ניסיתי, חוץ מפרמוט?

פורסם

תנסה להחליף בין כרטיסי הרשת של המחשבים. אולי הבעייה באחד מהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים