עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע חיבור רסיבר לכרטיס קול

Featured Replies

פורסם

האם צריכות להיות בעיות מיחדות כמו שלא יהיה חיבור אופטי?? או שבכל רסיבר יש גם חיבור קוקסאלי וגם אופטי??

אם לא, אז באיזה רסיברים אין חיבור אופטי??

ובמקרה שאין, האם אמור להיות לו חיבור 5.1 אנלוגי?

והאם החיבור הזה הוא רק כדי לחבר רסיברים למחשב או שיש לזה עוד שימושים?

ומישהו אמר לי שצריך עוד כרטיסים מלבד הכרטיס קול, כדי שיהיה אפשר לנצל את הרסיבר בחיבור למחשב.. הוא צודק, או שכרטיס קול זה מספיק?

• תגובות 32
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין בזה כללים פרט לעובדה שככל שהמגבר יותר יקר הוא יותר טוב !

בארצנו הקטנה ישנם 3 קבוצות מחיר למגברים .

1 מתחת ל 2000 שח - בד"כ זבל , JVC KENWOOD וחלק של SONY ועוד .

אלו מגברים פשוטים שנמכרים לרוב בחו"ל בפחות מ 100 דולר !

2 בין 2000 ל 3500 , תחום במציאות ! ברמה זאת ישנם מגברים טובים מאד ימאהה 620 וגם 630 אבל יש גם זבל קנווד 7050 (בעצם

כל הסדרות שלהם שלהם) ויש עוד מציאות פשוט צריך ללכת לשמוע .

3 מעל 3500 , כמעט באופן גורף מגברים מעולים .

לגבי החיבורים שציינת , חיבור אופטי יש כמעל בכל המגברים , חיבור אנלוגי זה יותר נדיר ולעיתים מצביע על מגבר יותר איכותי (זה מצריך עוד יכולות מהמגבר ) .

ואין שום צורך בכרטיס נוסף פרט לכ.קול !

לגבי שימושים נוספים הרשימה ארוכה מידי ואין לי חשק להוסיף

פורסם
  • מחבר

אז בקיצור, אם אני קונה פורטיסימו 3 (או כל כרטיס עם חיבור אופטי) לא צריכה להיות שום בעיה כמעט בכל מגבר?

פורסם

לא אמורה להיות בעיה על הנייר לחבר מגבר עם חיבור אופטי. אם כי מחשבים עדיף לחבר בקואקס. (מסיבות שלא ממש הבנתי, אבל נשמעו הגיוניות.) אם אתה קונה רסיבר לחיבור למחשב, הכי טוב לזה הוא ההרמן קארדון, יש לו מגוון של יציאות וכניסות קואקס ואופטיות, ולמוזיקה, הוא שולט!

פורסם

מוזר, אני דווקא חשבתי שחיבור אופטי יותר טוב מקואקסלי כי הוא לא רגיש להפרעות מגנטיות וחשמליות...

פורסם
  • מחבר

כן.. גם המחיר שלו...

וחוץ מזה מה תעזור לי כניסה קוקסאלית אם אני אקנה פורטיסימו3...

או שעדיף לקחת LIVE 5.1 ולחבר בקואקס?

פורסם

הממ יש לי שני מחשבים שניסיתי לחבר לרסיבר, אחד עם אודיגי עם יציאת קואקס, ואחד השאטל XPC עם יציאה אופטית מובנית.

עם הקואקסלי הכל רץ חלק.

עם האופטי משום מה לוקח לרסיבר שנייה עד שהוא מזהה את האות הדיגיטלי ולכן הוא מפספס את השנייה הראשונה של השיר לדוגמא..

זה רק מניסיון של כמה דקות..

יכול להיות שזה פשוט הכרטיס המובנה בשאטל..

פורסם
  • מחבר

וואי נשמע מזה בעסה! :(

יש פה עוד אנשים שמחברים רסיבר לכרטיס קול??? בטוח יש

איזה כרטיס קול? יש בעיות כלשהן??

biodome זה גם קורה במשחקים?

אז מה אתם אומרים, שעדיף לקחת לייב של קריאטיב?

ואם אני אקח פורטיסימו, יש איזה שהו מתאם בין חיבור דיגיטלי לקוקסאלי?? ??? ??? :-\

פורסם

אני מחבר עם קואקס.

קואקסלי זה דיגיטלי, ואופטי זה גם דיגיטלי, מעביר? יש, בערך 400 דולר. למה? כי מעבירים רק משנים את הפלאג. אבל באופטי, שעובד על אור, צריך לקרוא את האות, ולכתוב אותו מחדש. קיצר, קנה כרטיס עם קואקס. הכבלים זולים יותר (כשזה כבל ממחשב לרסיבר, כל כבל הכי זול שתמצא טוב.) ולא, זה לא רגיש (אגב, אם יש איזור 'מגנטי' יש כבל מסוכך...)

פורסם

שלי מחובר אופטי ואין קפיצה של שניה וכו'

לגבי הבדלים בין אופטי וקואקסלי יש הרבה ויכוחים מה עדיף ואיכותי יותר אבל תכלס

אין כמעט הבדל ביניהם

פורסם
  • מחבר

התכוונתי מתאם בין אופטי לקוקסאלי

גם זה 400 דולר?

ועדיף לקחת לייב 5.1 על פני פורטיסימו3???

אם בכל זאת עדיף, לא בטוח שיהיה ברסיבר חיבור קוקסאלי, כי לפי מה שראיתי ברוב הרסיברים, אם יש חיבור מסוג אחד אז זה אופטי.. אז לא בטוח שיהיה קוקסאלי......

ומה זאת אומר שקוקסאלי לא רגיש?? ומה זה כבל מסוכך לאזור מגנטי?? ???

AVENGER, לפי המפרט שלך יש לך GTXP, אז אתה שומע הבדל אם אתה מחבר באופטי וקוקסאלי?

פורסם

לא ניסיתי קואקס כי: א. הCD שלי מחובר איתו ויש לי כניסת קוקס אחת ברסיבר

ב.אין לי קבל קואקס 5 מטר והראק רחוק מהרסיבר

כשכתבתי שאין הבדל או יתרון ברור לטובת אחד מהסוגים (קואקס או אופטי) זה על סמך כתבות

שקראתי בעיתונים שמתעסקים ב HI-FI וכו'

פורסם

נראה לי שמה שקורה אצלי זה שהיציאה האופטית בשאטל אינה דלוקה כל הזמן והיא נדלקת רק כאשר מתחיל לעבור מידע..

אני לא מאמין שיהיו בעיות כלו בהרקולס.

פורסם
  • מחבר

אני מאוגד מקווה שזה לא יעשה בעיות...

גם עם הפורטיסימו ישמעו יותר יפה לא?!

מה זאת אומר שקוקסאלי לא רגיש?? ומה זה כבל מסוכך לאזור מגנטי??

נראה לי שמה שקורה אצלי זה שהיציאה האופטית בשאטל אינה דלוקה כל הזמן והיא נדלקת רק כאשר מתחיל לעבור מידע..

אז אם לדוגא אתה מפעיל שירים בוינאפ ברצף (שיר אחרי שיר אחרי שיר...) אז זה קורה רק בשיר הראשון???

ואיזה רסיבר יש לך? (סתם סקרנות ;))

פורסם

הממ חיברתי שום בישבלך כדי לבדוק, וכן זה קורה רק בשיר הראשון..

ניסיתי לשחק עם הווליום (במחשב), ואז שמתי לב ששניה אחרי הרסיבר לא מזהה אות דיגיטלי, ושניה אחרי זה הוא מזהה אותו שוב פעם.

הרסיבר הוא Onkyo TX-DS989.. אחד היותר איכותיים שניתן להשיג..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים