עבור לתוכן

מה הסיכוי לחיות עד גיל 50?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תחיו את הרגע ואל תחיו בעתיד כי כשתגיעו לגיל 70 תבינו שהחיים עברו תוך כמה רגעים.

גם לחיות בגישת "אני לא יודע מה יהיה מחר, אז למה לחשוב על זה" היא לא הגישה הנכונה. גם לחשוב רק עוד שנה קדימה בכללי זה לא חכם, אז חיים איפשהו באמצע. השאלה מה האמצע הזה, והתשובה מגדירה איך אתה מתכנן את החיים. לחסוך נגיד כסף לפנסיה או אין טעם כי לא תחיה עד אז? להוציא עכשיו הרבה כסף על טיול גדול באמריקה או לחסוך כי בשביל זה צריך לקחת הלוואה שתהיה בעיה בעתיד להחזיר אותה? וכו'. אם אתה מניח שסיכוייך להגיע לגיל 100 טובים תחסוך עכשיו לפנסיה (לא עכשיו בגיל 15 או 20 או כמה שאתה, מגיל 25-30 נגיד) מתוך מחשבה שתחיה לפחות 35 שנה על כל שקל שאתה חוסך עכשיו (או על הריבית על כל שקל שנחסך), אם אתה מניח שיש הרבה מגפות, טילים איראנים, תאונות וכו' ומסוכן פה מאוד, תעדיף לחיות את הרגע ולא תחסוך ותכנן את העתיד (ואז אם תגיע לגיל 70 תהיה אולי קצת בבעיה, אבל מאידך בעברך הספקת לעשות ואולי להנות קצת יותר, כתוצאה מכך שאת הכסף לא חסכת אלא הוצאת הנאות שונות). בגישה שלא קשורה לכסף, האימרה שלך ברורה - אף אחד לא מתכנן לצאת לטרק גדול בגיל 70, או להתחיל לעשות דברים שהוא אוהב רק שהוא יפרוש לפנסיה. שוב - השאלה כמה מקריבים עכשיו (והקרבה זה גם נגיד ללכת לעשות תואר ולהוציא עכשיו הרבה כסף והרבה זמן במחשבה על העתיד), וכמה חשוב להקריב. כי אם בנאדם בן 30 - למד המון ועשה תואר שני וחסך כמעט את כל המשכורת שלו ע"י כך שגר בשכר דירה בחדר קטן (למורות שיכל להשכיר בית נורמלי), ונסע רק באוטובוסים ,ולא הלך הרבה למסעדות ולפאבים - אם אותו בנאדם פתאום מת בתאונת דרכים, כל המחשבה שלו על העתיד הייתה לשווא, ובדיעבד חבל שהוא לא טייל הרבה בעולם, קנה מכונית טובה, בילה יותר, למד מה שהוא רוצה (ולא מה שיתן לו מקצוע לעתיד) וכו'.. לכן לדעתי השאלה של תוחלת החיים חשובה, בעזרה בהחלטה על פילוסופיית החיים האידאלית מהבחינות האלו של חשיבה על העתיד לעומת הנאות עכשיו.

פורסם

לא יודע מה איתך אבל אני מעדיף לגיע לגיל 70 עני אבל בידיע שכל החיים ניצאלתי את הכסף שלי כמו שצריך מאשר לגיע לגיל 70 עשיר ולדעת שכל החיים לא ניצאלתי את מה שהיה לי , ובגיל הזה כסף כבר לא יכול לעשות הכל.

פורסם

אתה מודע לכך שאתה גר באחד המקומות הכי מסוכנים בעולם נכון ?

דווקא לא:

https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/rankorder/2066rank.html

שים לב שישראל נמצאת במקום 166, אפילו אחרי ארה"ב, צרפת, יפן, ועוד הרבה...

עריכה: אופס, לא ראיתי שיש עוד עמוד. שכחו מזה. :)

פורסם

לפי הדירוג הזה, גם סוריה, גם טורקיה, גם עירק, גם איראן, וגם רצועת עזה, נמצאות במיקום יותר טוב מאיתנו. אני לא בטוח כמה הוא אמין. בנוסף לכך, לבנון רק דירוג אחד לפנינו.

פורסם

תאמינו לי עד שאתה רואה אחד מהאנשים, מת בגיל צעיר וואלה אתה מבין כוס עמק אתה יכול למות כול רגע

פורסם
  • מחבר

בדיוק, בעיקר כתבות על תאונות (כמו זאת: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3280564,00.html), ואנשים שמתים סתם מקטיושות גורמות לחשוב על זה. וד"א, לפני הדירוג רצועת עזה (ממתי היא נחשבת בתור מדינה??) מקום 219 מתוך 226, עם 3.8 מיתות מתוך 1000, רצועת עזה - אחד המקומות הבטוחים ביותר בעולם, בטוחה יותר מנוורבגיה ושבדיה.

פורסם

הכי טוב תחייה לעד בתוך בונקר 40 מטר מתחת לאדמה עם כול המ שאתה צריף ואף פעם אל תצא החוצה אתה תגיע ל120

פורסם

לא

פורסם

בדיוק, בעיקר כתבות על תאונות (כמו זאת: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3280564,00.html), ואנשים שמתים סתם מקטיושות גורמות לחשוב על זה. וד"א, לפני הדירוג רצועת עזה (ממתי היא נחשבת בתור מדינה??) מקום 219 מתוך 226, עם 3.8 מיתות מתוך 1000, רצועת עזה - אחד המקומות הבטוחים ביותר בעולם, בטוחה יותר מנוורבגיה ושבדיה.

השאלה היא אם התנקשויות ע"י אפצ'י על רכבים נחשבות לתאונות דרכים שם... כי אם כך זה בועט אותם ברשימה היישר למעלה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ועכשיו נופלות קטיושות על חצי מדינה. ההתנגדות לישראל מבעבעת במצרים,ירדן,לבנון,סוריה,איראן ועיראק, שגם רוב אירופה,דרום-אמריקה ואסיה חוזרים לאנטישמיות (רק צפון אמריקה נדמה שבעדנו, ולאפריקה יש מספיק בעיות משלה בשביל להתעסק בנו). לאיראן עוד מעט יהיה אטום, בנוסף למדינות הערביות הסמוכות שציינתי יש גם פלשתינאים ברצועת עזה וביהודה ושומרון - בערך מיליון וחצי אני חושב, ועוד כמיליון ערבים בישראל שהדעה הפוליטית הימנית ביותר שהם יכולים להחזיק בה היא המרכז.

בהתחשב בזה, מה הסיכוי? :behead: (כמובן שתאונות דרכים, תאונות שונות ומחלות עדיין רלוונטיות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים