עבור לתוכן

הצנזורה הצבאית משגעת אותי

Featured Replies

פורסם

אני מאמין בחופש המידע, אני מאמין בו כזכות אזרחית בסיסית שמוקנית לכל אדם (להוציא מידע שעלול לפגוע בבטחון המדינה). פועל יוצא של חופש המידע, הוא שכל אזרח ישראלי זכאי לדעת שחיילי צה"ל נפלו בעת שהגנו עליו.

מאז תחילת המלחמה בצפון, נוכחתי לדעת שדוברת צה"ל מנסה להסתיר מעיני הציבור כמה שיותר מידע. ספינה חטפה טיל ואיבדה 4 לוחמים, ובמשך יותר מיממה האכילו אותנו ב"שריטות קלות בדופן" ו"אין נפגעים לכוחותינו". קרב במרון א-ראס בו נהרגו 5 חיילי צה"ל, תורגם ל"חילופי אש כבדים בצפון". ובכל מצב שהוא, המילה "הרוגים" תמיד, אבל תמיד, הוחלפה במילה "נפגעים". זו סיטואציה שחוזרת על עצמה: צה"ל אוסר על התקשורת הישראלית (הרשמית) לפרסם את האמת המרה, האמת דולפת לגופי תקשורת בינלאומיים, בסופו של דבר כל העולם יודע מה קרה בישראל חוץ מהישראלים - ורק אז צה"ל מתרצה ומסיר את הוילון. מהסיבה הזאת אני מוצא את עצמי בזמן האחרון יותר ויותר, צופה ברשתות הזרות ומתעניין פחות במה שיש לגברת מירי רגב להגיד. כי אם המדינה שלי לא יכולה להגיד לי את האמת בפנים, אז מי כן?

פורסם

שמע אני מסכים איתך אבל אל תשכח תמשפחות

שלא נדע מישהו נהרג והמשפחה עדיין לא יודעת

אי אפשר לפרסם את זה עד שהמשפחה יודעת

פורסם

התקשורת מדברת בקודים. "חילופי אש כבדים" כאשר אין ציון של נפגעים כלשהם משמעו הרוגים בדרך כלל.

נכון, הצנזורה קשה, אבל היא קיימת על מנת לאפשר למשפחות לדעת על אובדן יקיריהם לפני הציבור.

מה עוד שבמקרים שציינת היו נעדרים ונכון היה לא לפרסם את הידיעה מייד.

פורסם

הסיבה פשוטה מאוד: צה"ל רוצה להודיע למשפחות אישית, שלא ישמעו על מות יקיריהם מהתקשורת. רק אחרי שמודיעים למשפחות משחררים את השמות בפומבי.

אז למה לא להסתיר רק את השמות ולא את העובדה שיש הרוגים? כי אם תודיע שיש הרודים אבל לא מי נהרג, כל משפחה שיש בה חייל שנמצא באזור תיכנס ללחץ מיותר, אולי החייל שלה נהרג.

לא עושים את זה בשביל לעצבן אותך. יש לזה סיבה טובה מאוד.

פורסם

מוות לערבים!

היום היתה עוד תקרית "חילפוי אש כבדים" 12 פצועים

פינו אותם אם טנק ואז הטנק שפינה אותם חטף פגיעה ישיריה והקפיצו כוחות לחלץ תמפנים

פורסם

עכשיו פירסמו ששני הטייסים של המסוק שהתרסק היום נהרגו.

פורסם

עכשיו פירסמו ששני הטייסים של המסוק שהתרסק היום נהרגו.

מסוק מתרסק = 99% טייסים הרוגים.

פורסם

זו לא הנקודה גאון. כל היום אומרים "נפגעו" כאילו למישהו היה ספק מה קרה להם.

פורסם

צה"ל עושה את זה כדי לעצבן אותך, המדינה עושה את זה כדי לעצבן אותם לא אוהבים אותך פה אנחנו מחפשים איך לעצבן אותך.

מה אתה רוצה עושים את זה מסיבות כאלו ואחרות אני בטוח שאף אמא שנמצאת כל היום בחששות בקשר לבן שלה שיודעת שהוא כרגע בלבנון רוצה לשמוע בחדשות שהוא נהרג.

יכול להיות עושים את זה גם מסיבות בטחונית תחשוב שמודיעים שיש הרוגים ושולחים טנק לפנות אותם החיזבאללה שומע שיש הרוגים ישר הוא יודע שצריך לפנות אותם אז הוא הולך ומחבל בחילוץ ואז מה יצא מזה, שהלך החילוץ.

פורסם

גם בנוגע לנפילות, אם זה קרוב למקומות אסטרטגים שותקים כאילו לא היה, ויש לי הוכחות לזה.

בכל מקרה אני חושב שהיו צריכים להגיד ששני הטייסים מתו ולא לזיין את השכל על זה שהם פצועים יום שלם.

פורסם

ידעתי על זה מההתחלה כי יש לי קרוב משפחה ב669 שהופץ לשם

יש עוד כמה דרים שלא סיפרו לכם עליהם

רק אחרי המלחמה כולנו נדע

תאונות מסוק כמעט ואין שורדים

פורסם

הותר עכשיו לפרסום שחייל וקצין נהרגו. :'(

יהי זכרם ברוך.

פורסם

ממש לא יש מערכות שתפקידן למנוע את זה אבל כמו תמיד זה עולה $ מה שלא כל כך יש לצה"ל.

סיכום היום פרסמו שנפלו היום 4 חללים וכולם לא מאש החיזבללה אלה מטעויות טכניות ואנוש.

פורסם

החיזבאללה פגע בטנק מרכבה סימן 4 והרג קצין וטנק אחר עלה על מטען ונהרג חייל. עצוב...

דבר אחד לא ברור לי, איך זה שבמקומות כל כך סגורים לא מצליחים עם מסוקים פשוט לשחרר טילים לבתים ולאיזורים שהחיזבאללה נמצא בהם, איך לא מצליחים למחוק להם כפרים שלמים שהחיזבאללה נמצא בהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים