עבור לתוכן

לבנון - לא מה שחשבתם

Featured Replies

פורסם

זה דווקא מה שחשבתי..

"הציונים מתנהגים יותר גרוע מחיות"

"כל הכבוד לנסראללה"

פורסם

רק שתי טעויות שלי שאני רוצה לתקן: לא מדובר כאן על מפלגה פןליטית שיש לה מיליציה חמושה אלא על מיליציה חמושה שיש לה מפלגה פוליטית.

ושכחתי להתייחס לוואקו - איך זה קשור? אמנם זו היתה מיליציה חמושה, אבל לאיזו מפלגה היא היתה שייכת?

פורסם

[ltr]waco got nothing to do with anything dunno why I said it...

and as far as the other thing, well it's like the phatach. they got a political wing and a militant wing, but they are "not the same".

anyways, stop taking it seriously it was just a joke...[/ltr]

פורסם

מה לעשות שהבדיחה לא מצחיקה ולא במקום?

וגם במקרה של הפתח והחמאס, אין כאן שתי יישויות נפרדות - גוף אחד מפקד על האחר. הצבאי על הפוליטי, במקרה של החמאס והחיזבאללה, או הפוליטי על הצבאי, במקרה של פתח. ההפרדה מלאכותית לחלוטין ונעשתה לצורך יחסי ציבור בלבד.

פורסם

אז נכון שקצת חרשנו על כל הנושא, אבל נתקלתי הערב בכתבת וידאו שקצת האירה את עיניי.

מהכתבה ניתן להבין שלבנון היא לא מדינת מוסלמית חשוכת אל ומרפא בסגנון סוריה ואיראן אלא דמוקרטיה מערבית לכל דבר, עם אפשרות חופשית להביע דעה, נשים שלא חייבות להסתובב עם רעלות, פתיחות גדולה למערב ולתיירות ולמעשה - לבנון היא המדינה שהכי דומה לישראל מבין שכנותינו.

השינוי החל לקרות לאחר יציאת הכוחות הסורים מהמדינה והפסקת ההשפעה הרעה על לבנון המגיעה ממזרח - אך נטע סורי-איסלאמי-קיצוני נותר בלבנון והוא כמובן החיזבאללה.

שלא תבינו אותי לא נכון, לדעתי יש לטפל בחיזבאללה ביד קשה ולעקור את הארגון טרור הזה בכל הכוח, כדי לשחרר סופית את לבנון מנגע הטרור הפרימיטיבי הזה.

אני מאוד מקווה שהמלחמה הזאת תיגמר כמה שיותר מהר והתוצאות שלה יהיו כמה שיותר יעילות לנו - העלמתו המוחלטת של ארגון חיזבאללה ואז נוכל לפעול ביחד לצעד שנראה מעט דמיוני, אך עם ההתפתחויות המהירות בלבנון יכול להיות מציאותי לגמרי - שלום עם לבנון.

סוף סוף נוכל למצוא לנו שכנה מערבית אמיתית (למרות שאין לי מילה רעה על ירדן, הייתי שם וזו מדינה מדהימה עם אנשים חמים), מציאות שתיצור קשר ושלום חם בין שתי המדינות. נכון שאני נשמע קצת נאיבי - אבל הגענו לבסוף למצב של שלום עם מצרים וירדן, לא?

עם מצרים אין שלום במובן כמו שיש עם ירדן אלא יש הסכם הפסקת אש.

אבל נכון לבנון היא המדינה שיכולה להיות החברה הכי טובה שיש לנו, מדינה נוצרית ברובה, לא קשורה לאיסלאם בגרוש שלא רוצה את המוסלמים הפנדמליסטים בשטחה, אבל מה לעשות שבשל ההסכמים לאחר מלחמת האזרחים, הנשיא צריך להיות נוצרי, ראש הממשלה שיעי, ומזכיר המדינה סוני.

לבנון היא מדינה מתקדמת, לא מתחסדת, מדינה שרק רוצה הופעות של בריטני ספירוס ו50סנט(שהופיע איזה חודש לפני שהתחיל כל הבלאגן שמה).

מדינה שלא רוצה שום דבר אחר חוץ מלחיות חופשית ללא כל השפעה זרה. אם נטפח את לבנון כמו שצריך היא תיהיה החברה הכי טובה שלנו, חברה אמיתית ולא כמו מדינות רבות שיש לנו הסכמים איתם אבל חצי מהאוכלוסיה רוצה לתלות אותך מהבייצים ואם תיפול בשכונה הלא נכונה היא גם תעשה את זה.

לבנון היא הסיכוי היחידי שלנו להפטר מבעיית המוסלמים, בעזרתה אנחנו יכולים לגרש מפה את הערבים כי כל העולם יראה ערבי מגרש ערבי ולא יהודי מעלה ערבי לרכבת כמו שאוסטרי צולע עם שפם קטן עשה לנו לפני כמעט 70 שנה.

פורסם

דיברו פה על החזרת שטחים..

אם ישראל מחזירה לסורים את רמת הגולן-אני עולה על המטוס הראשון לאמריקה

זה אהייה סופה של מדינת ישראל והפרוייקט הציוני

פורסם

חוץ מזה שהפרויקט הציוני כבר לא קיים יותר, אני מסכים, ויתור על הגולן במו"מ היא התאבדות של המדינה.

אבל, בניגוד לאחרים, אני לא טס לשום מקום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים