עבור לתוכן

לבנון - לא מה שחשבתם

Featured Replies

פורסם

אז נכון שקצת חרשנו על כל הנושא, אבל נתקלתי הערב בכתבת וידאו שקצת האירה את עיניי.

מהכתבה ניתן להבין שלבנון היא לא מדינת מוסלמית חשוכת אל ומרפא בסגנון סוריה ואיראן אלא דמוקרטיה מערבית לכל דבר, עם אפשרות חופשית להביע דעה, נשים שלא חייבות להסתובב עם רעלות, פתיחות גדולה למערב ולתיירות ולמעשה - לבנון היא המדינה שהכי דומה לישראל מבין שכנותינו.

השינוי החל לקרות לאחר יציאת הכוחות הסורים מהמדינה והפסקת ההשפעה הרעה על לבנון המגיעה ממזרח - אך נטע סורי-איסלאמי-קיצוני נותר בלבנון והוא כמובן החיזבאללה.

שלא תבינו אותי לא נכון, לדעתי יש לטפל בחיזבאללה ביד קשה ולעקור את הארגון טרור הזה בכל הכוח, כדי לשחרר סופית את לבנון מנגע הטרור הפרימיטיבי הזה.

אני מאוד מקווה שהמלחמה הזאת תיגמר כמה שיותר מהר והתוצאות שלה יהיו כמה שיותר יעילות לנו - העלמתו המוחלטת של ארגון חיזבאללה ואז נוכל לפעול ביחד לצעד שנראה מעט דמיוני, אך עם ההתפתחויות המהירות בלבנון יכול להיות מציאותי לגמרי - שלום עם לבנון.

סוף סוף נוכל למצוא לנו שכנה מערבית אמיתית (למרות שאין לי מילה רעה על ירדן, הייתי שם וזו מדינה מדהימה עם אנשים חמים), מציאות שתיצור קשר ושלום חם בין שתי המדינות. נכון שאני נשמע קצת נאיבי - אבל הגענו לבסוף למצב של שלום עם מצרים וירדן, לא?

פורסם

ואם זה ידרוש החזרת שטחים?

השאלה היא כמה אתה מוכן להקריב בשביל השלום הזה.

פורסם
  • מחבר

איזה שטחים בדיוק להחזיר ללבנון?

חוות שבעא?

אני בטוח שעל נושאים כאלה נצליח לגשר. זה לא שיש אוכלוסיות שלמות נמצאות במצב לא מובן - כמו עניין ההתנחלויות בשטחים פה.

פורסם

בדמוקרטיות מערביות אין למפלגות פוליטיות מיליציות חמושות שעומדות מעל לחוק. בטח לא כאלו שקוראות להשמדתן של מדינות שכנות.

פורסם

[ltr]the republicans has the NRA...[/ltr]

פורסם

נכון, רק שה- NRA אינו -

א. חלק אינטגרלי מהמפלגה הרפובליקנית.

ב. מיליציה.

ג. מעל לחוק.

ד. קורא להשמדתה של מדינה שכנה.

חוץ מזה, באמת שאין הבדל 8).

פורסם

איזה שטחים בדיוק להחזיר ללבנון?

חוות שבעא?

אני בטוח שעל נושאים כאלה נצליח לגשר. זה לא שיש אוכלוסיות שלמות נמצאות במצב לא מובן - כמו עניין ההתנחלויות בשטחים פה.

יש ארגון החותר להשמדת המדינה שלנו ומחובר בטבור לסוריה ולאיראן שנמצא שם, הממשלה הייתה או עודנה ממשלת בובות סורית, והאוכלוסיה לא מתה עלינו.

חוץ מזה הכל בסדר וניתן לגישור ::)

פורסם
  • מחבר

אתם צודקים בהחלט כשאתם אומרים שמדינה דמוקרטית לא יכולה להתקיים כאשר ארגון טרור מסתובב חופשי ברחובותיה, אך אף אחד לא אמר שמחרתיים תהיה הפסגה ולחיצות הידיים - לבנון עוד צריכה לעבור תהליך ארוך שבו תושביה יפתחו עוד יותר לעולם המערבי ויבינו שהטרור הוא לא הדרך להשיג מטרות אלא הממשלה שכבר מתחילה להשיג השפעה ויציבות בלבנון.

אני לא חושב שישראל צריכה לעשות יותר ממש שהיא עושה כרגע בלבנון. יש לפרק את החיזבאללה מנשקו כדי להסיר את האיום מישראל, אבל הדה-לגיטימציה על הארגון בלבנון צריכה להגיע מהעם, ואל לישראל לנסות לכפות אותה על תושבי לבנון, כי ניסינו כבר לעשות דבר דומה ב-82', וכולנו יודעים שזה לא נגמר טוב.

פורסם

איך שאתה מציג את זה יש עתיד וורוד עם לבנון... לא יודע. נחיה ונראה, אבל המציאות הופכת אותי לפסימי

פורסם

נכון' date=' רק שה- NRA אינו -

א. חלק אינטגרלי מהמפלגה הרפובליקנית.

ב. מיליציה.

ג. מעל לחוק.

ד. קורא להשמדתה של מדינה שכנה.

חוץ מזה, באמת שאין הבדל 8).

[/quote']

[ltr]it was a joke but if you're taking it seriously...

- over at least 90% of the NRA is armed, even the hezbollah doesn't get close to that numbers. so they could be classified as a militia. also see waco.

- the republicans started the war in iraq for no reason.

- the NRA supports the republicans since they both have a similar ideals.[/ltr]

פורסם
  • מחבר

איך שאתה מציג את זה יש עתיד וורוד עם לבנון... לא יודע. נחיה ונראה, אבל המציאות הופכת אותי לפסימי

תהיה אשר תהיה המציאות, אך תמיד יש לשמור על תקווה :).

פורסם

אלא אם אתה בעל לאום יהודי

פורסם

[ltr]it was a joke but if you're taking it seriously...

- over at least 90% of the NRA is armed, even the hezbollah doesn't get close to that numbers. so they could be classified as a militia. also see waco.[/ltr]

כמות הנשק אינה רלוונטית. לא שזה נכון - כמה טילים כבר יש ל- NRA - אבל כמות הנשק אינה מה שמגדיר מיליציה. האם ל- NRA יש מבנה פיקודי מובהק, כלומר האם יש מפקד שיכול לומר "קדימה!", וחברי ה- NRA יסתערו לפקודתו? כמובן שלא.

[ltr]- the republicans started the war in iraq for no reason.[/ltr]

בלי סיבה?! כאילו שהיו חסרות סיבות להדחתו של סדאם חוסיין. לכל היותר אפשר לומר שהסיבות בהן הם נימקו את המלחמה בפומבי התגלו כשגויות.

[ltr]- the NRA supports the republicans since they both have a similar ideals.[/ltr]

אז? האוונגליסטים תומכים במדינת ישראל, האם ישראל היא חלק אינטגראלי מהתנועה האוונגליסטית?

פורסם

כמות הנשק אינה רלוונטית. לא שזה נכון - כמה טילים כבר יש ל- NRA - אבל כמות הנשק אינה מה שמגדיר מיליציה. האם ל- NRA יש מבנה פיקודי מובהק' date=' כלומר האם יש מפקד שיכול לומר "קדימה!", וחברי ה- NRA יסתערו לפקודתו? כמובן שלא.

[/quote']

[ltr]charles huston...[/ltr]

בלי סיבה?! כאילו שהיו חסרות סיבות להדחתו של סדאם חוסיין. לכל היותר אפשר לומר שהסיבות בהן הם נימקו את המלחמה בפומבי התגלו כשגויות.

[ltr]no' date=' they lied about the reasons. the CIA has informed the government that there are no weapons of mass destruction in iraq.[/ltr']

הפרשה רודפת את ארה"ב מזה שלוש שנים. היא החלה במאמר שפירסם ב"ניו יורק טיימס" בו האשים וילסון את הנשיא בוש בעיוות המודיעין בכל הנוגע למרדף אחר נשק להשמדה המונית בעיראק. וילסון, ששוגר מטעם ה-CIA לניז'ר שבאפריקה כדי לבדוק האם רכש שם סדאם חוסיין אורניום, הגיע למסקנה שלא בוצעה עסקה שכזו.

אבל למרות זאת, בנאומו השנתי על מצב האומה בקונגרס ערב המלחמה בעיראק טען הנשיא בוש שמשטר סדאם אכן פעל להשגת אורניום מניז'ר. ווילסון המופתע הבחין בעיוות וכתב את מאמרו, שהביך מאוד את הבית הלבן.

[ltr]see here.[/ltr]

אז? האוונגליסטים תומכים במדינת ישראל' date=' האם ישראל היא חלק אינטגראלי מהתנועה האוונגליסטית?

[/quote']

[ltr]technecly speaking hezbollah militant part is separated from it's political party.[/ltr]

פורסם

[ltr]technecly speaking hezbollah militant part is separated from it's political party.[/ltr]

Huh?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים