עבור לתוכן

עזרה קטנה לפני קנייה.. לגבי חיבור מחשבים ברשת עם מודם כבלים

Featured Replies

פורסם

אני קונה בימים אלה מחשב חדש עם כ. רשת בנוסף יש לי בבית מחשב נייד עם כ. רשת חוטי ואל חוטי

אני ממש לא מבין ברשתות וברצוני לחבר את שניהם לאינטרנט.

יש לי מודם כבלים Terayon TJ 715X עם יציאת USB ויציאת Ethernet

אני מבין שעל מנת לחבר את כל העסק יחדיו אני זקוק לנתב?

את הנתב אני מחבר לכ. רשת שבמחשב ודרך כבל או אלחוט אני מחבר את הנתב למחשב הנייד?

תקנו אותי אם אני טועה. ואשמח לקבל המלצות על נתב טוב וזול (לא צריך משהו מתוכחם) שידע לעשות את העבודה.

נ.ב מה אני יכול לעשות למעשה עם שני מחשבים, שבשניהם קיים כ. רשת. יש אפשרות לגלוש באינטרנט משני המחשבים במקביל בלי ראוטר?

פורסם

כן, יש אפשרות לגלוש בלי ראוטר, זה נקרא ICS ויש לך סטיקי בנושא בפורום.

מעבר לכך, מה השימושים שלך ברשת, כדי שנדע על איזה נתב להמליץ?

פורסם
  • מחבר

הממ.. דווקא קראתי את הסטיקי לפני, כנארה לא ממש הבנתי

האמת אני אפילו לא יודע איזה שימוש ניתן לעשות בנתב, אבל הדבר הבסיסי ביותר שאני צריך זה היכלות לגלוש באינטרנט דרך שני מחשבים במקביל

עדיף שיהיה אלחוטי (במחשב הנייד יש כרטיס 802.11G)

אם אפשר לשתף את שניהם (תיקיות/הדפסות) זה גם מומלץ אבל לא חובה..

הדירה לא גדולה מדי, אני צריך משהו בסיסי/זול שיעשה את העבודה

פורסם

אם יש לך אופציה לתשתית חוטית במקום אל חוטית אז עדיף. לגבי המלצות לנתבים, תעשה חיפוש בפורום.

פורסם
  • מחבר

אוקי

יש אפשרות, למה חוטית עדיפה?

פורסם

יציבות, אמינות, אבטחה ומחיר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה אור

קראתי שוב את הסטיקי בנוגע לICS..

היתרון בנתב זה שהוא בעצם מאפשר לי חיבור עצמאי לאינטרנט דרך כל אחד מהמחשבים בנפרד, ללא תלות של האחד בשני נכון?

ומה שעושה הICS זה הופך את אחד המחשבים למחשב שרת, והוא חייב לפעול על מנת שניתן יהיה לגלוש גם במחשב השני?

זאת אומרת אם אני מחבר את המודם דרך USB למחשב שרת, ממנו אני מעביר כבל רשת למחשב הנייד.. אני בעצם יכול לגלוש בשניהם?

ואם כן.. אז אני בעצם יכול לחברם גם באלחוט, ברגע שיש לי בשני המחשבים כ. רשת אלחוטי?

פורסם

כל מה שאמרת נכון. רק שים לב לדבר מאוד חשוב, שאם תרצה לקנות נתב, אתה חייב להחליף את המודם למודם רשת ולא USB כדי שיתחבר ישירות לנתב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים