עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית לבוסית שלי

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה להקים לבוסית שלי רשת ביתית. מה שהיא צריכה זה אינטרנט זמין לשני המחשבים גם כשאחד המחשבים סגור.

יש לה שני מחשבים שבכל אחד יש כרטיס רשת.

מה שאני צריך זה פעמיים כבל רשת(לא מוצלב) וראוטר?

ואם כן, על איזה ראוטר זול אתם ממליצים? עדיף בלי פיירוול בליטאין, כי אם יהיו לה בעתיד בעיות עם תוכנות מסויימות, היא לא תדע לפתוח את הפורטים ואני לא אהיה כאן לעזור לה.

שבוע טוב

פורסם

אתה יכול גם לקחת ראוטר רגיל ולבטל לו את הפאייר וואל

אז עכשיו אין לך חומת אש בראוטר

איזה ראוטר זה תלוי עד כמה שהבוסית שלך רוצה להשקיע ....

עם היא רוצה רשת ולא מענין אותה שוב דבר אחר

אז תקנה אחי זול שתמצא

ועכשיו עוד אספקט שלא אמרתה לנו והוא חשוב !!!

עם איזה מודם היא מתחברת ??. :s05:

עם יש לה מודם USB כולשהו

אז יש לך כמה אפשרויות האחת זה לנסוע לבזק ולהחליף מודם

למודם שעובד עם כרטיס רשת והשנייה זה לקנות ראוטר משולב מודם ....

לפעמים זה יוצא יותר משתלם תלוי במצב :nixweiss:

אהה ואתה צריך רק כבל רשת ישר אבל גם עם יש לך גם כבל מוצלב הוא יעבוד לך

כי כיום כמעט וכול הראוטרים תומכים בזה !

עם יש לה מודם רשת אז את הכבל שיוצא מהמודם אתה מחבר לכניסה של הראוטר ומהיציאות אתה משרשר למחשבים

עם יש לה מודם כמו אלקטל או המודמים שיכולים להיות ראוטרים "יש למודם בסאט-אפ חייגן פנימי " אז אתה צריך רק סוויץ

כך בחשבון שאתה תצתרך לקנפג את המודם

בהצלחה :yelclap::xyxthumbs:

עם יהיו לך בעיות שאל

עם תצתרך דיאגרמת פינים בשביל ללחוץ את הכבל רשת בקש ואני יעלה לך לכאן :xyxthumbs:

פורסם

תעשה חיפוש בפורום על "המלצה לנתב".

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המלאה.

אני כנראה אקנה סתם נתב זול, מה שיש.

אותה אומר שאפשר לנטרל את הפיירוול, אבל בנתב אל-חוטי של DLINK שקניתי לאמא שלי, למשל, אין אפשרות כזאת...

פורסם

ביטול פיירוול לא יקל בשום דבר ומה גם לא מומלץ.זאת בגלל מנגנון ה-nat של הנתב אשר מאפשר לחבר הרבה מחשבים תחת חיבור יחיד לאינטרנט.

כל עוד יש ביצוע של unsolicited traffic(מידע שהנתב לא מצפה לו),תצטרך ללמוד את הנתב לאן להפנות את המידע בשביל שהתתקשרות הנתונה תעבוד לך.

למידע נוסף על עקרון פעולה של הנתב:

http://www.netcheif.com/Articles/NAT/NAT.htm

אפשרות אחרת:

להכניס את המחשב ל-מצב של dmz(איזור מפורז) ואז כל המידע אשר לא מופנה לשום מחשב אחר ברשת,יופנה אליו.לכן,מומלץ להשתמש בחומת-אש תוכנתית במצב זה.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תעשה חיפוש בפורום על "המלצה לנתב".

תאמת ניסיתי והרוב אל חוטי. היחיד שמצאתי שהוא מומלץ ואינו אל חוטי, היה יקר יחסית(300 ש"ח).

פורסם

זה פחות או יותר המחיר. זה לא יקר. על איזה דגם מדובר?

פורסם
  • מחבר

זה פחות או יותר המחיר. זה לא יקר. על איזה דגם מדובר?

Edimax BR-6104kp.

הנתב האל חוטי שקניתי לאמא שלי עלה בסביבות ה-350. חשבתי שנתב חוטי הרבה יותר זול.

פורסם

זה יקר בגלל שהדגם שאתה ראית,כולל שרת מדפסות.

אם כבר אתה מחפש נתבים באיזור 200-300 ש"ח,תלך על אחד מאלה:

1-br-6104K של אדמיקס--נתב קווי בלבד.

2-br-6204WG של אדמיקס--קווי/אלחוטי+QOS.

3- הדגם של חברת 3com 3CRWE554G72T --קווי/אלחוטי.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה.

אני אלך על br-6104K של אדימקס.

ראיתי בכמה מקומות שמדברים על התנתקויות, יש דרך למונע זאת? ואם לא, איך להדריך את הבוסית? פשוט לעשות ריסט למחשב?

פורסם

בדר"כ ההתנתקיות כאשר אתה מחובר למול רשת הכבלים.

הפתרון ברב המקרים הוא להגדיר ip קבוע בנתב ואז זה פותר בעיות סינכרוניזציה למול מודם הכבלים ואז החיבור יציב וקבוע--מה עוד,הקושחה האחרונה של הנתב 6104K באמת משפרת את יציבות החיבור שלו אל רשת הכבלים.

אם אתה מדבר על התנתקיות פתאומיות וזה לא נובע מתקלה בשירות אצל ספק התשתית או התוכן,בדר"כ זה נובע מעומס אשר תוכנות p2p יוצרות על הנתב ואז גורמות לאובן חיבור האינטרנט של הנתב ולקריסתו.הפתרון הוא "לסרס" את תוכנות ה-p2p ואז לא תהיה לך שום בעיה.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

בדר"כ ההתנתקיות כאשר אתה מחובר למול רשת הכבלים.

הפתרון ברב המקרים הוא להגדיר ip קבוע בנתב ואז זה פותר בעיות סינכרוניזציה למול מודם הכבלים ואז החיבור יציב וקבוע--מה עוד,הקושחה האחרונה של הנתב 6104K באמת משפרת את יציבות החיבור שלו אל רשת הכבלים.

אם אתה מדבר על התנתקיות פתאומיות וזה לא נובע מתקלה בשירות אצל ספק התשתית או התוכן,בדר"כ זה נובע מעומס אשר תוכנות p2p יוצרות על הנתב ואז גורמות לאובן חיבור האינטרנט של הנתב ולקריסתו.הפתרון הוא "לסרס" את תוכנות ה-p2p ואז לא תהיה לך שום בעיה.

בהצלחה.

הבעיה שהרשת תהיה בבית שלה, ואחד המחשבים הוא של הבן שלה, ככה שאין דרך לשלוט על התוכונות שישתמשו בהן.

אם הנתב מאבד קשר, הוא מסתנכרן לבד תוך כמה זמן?

פורסם

אני הייתי הולך על 3com , המלצתי לשני אנשים שאין להם שמץ של מושג במחשבים עליו... והם אף פעם לא נתקלו איתו בבעיות..

פורסם

בד"כ הפיתרון לבעיית קריסה של הנתב (אצלי לפחות) הוא ריסטרט של הנתב.

אם אין כפתור off אז תוציא ותכניס את הכבל חשמל.

אמור לפתור את בעיית ההסתנכרנות .

פורסם

אולי יש אפשרות "לסרס" רק פורט אחד דרך הראוטר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים