עבור לתוכן

קבל 9 וולט

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לבנות מעגל מאוד פשוט שמאפשר לדבר ב skype בעזרת הטלפון. הבעיה היא שבסירטוט מצויין שאני צריך 2 קבלים של 3.3 מיקרו-פארד אבל לא רשום של כמה וולט. המעגל משתמש בבטריה של 9 וולט ולכן חיפשתי קבל בסביבות המתח הזה אבל פשוט אין, הכי קרוב זה 25 וולט. הזמנתי אפילו במיוחד מאריהב כמה חלקים כדי שיביאו לי את הקבל הזה אבל הם שלחו לי במקום מה שביקשתי קבל של 100 וולט (אמרו שאין להם של 9).

ניסיתי להשתמש בקבלים של ה 25 וולט אבל המעגל לא עובד אז רציתי לשאול, כדי שאני יהיה בטוח לפני שאני נוסע לאלסקה כדי לקנות קבלים כאלה, האם המעגל באמת לא אמור לעבוד עם קבלים כאלה או שיותר סביר שיש בעיה אחרת במעגל?

תודה מראש, רן.

פורסם

אל תיסע לאלסקה!

נתון המתח של קבל לא אמור להפריע לך.

כלומר מה שחשוב לך זה הקיבול במיקרו פרד והקטביות בקבל אלקטרוליטי.

אין קבלים בכל ערך מתח שתרצה בד"כ יש 16V, 25V ויותר.

הערך הזה אומר בסה"כ בכמה מתח יכול הקבל לעמוד. כלומר קבל של 100V יעבוד יופי בכל מתח מ 0 עד 100V. מעבר ל 100V יש סיכוי שהקבל יפרץ וישרף.

בקיצור הבעיה שלך היא אחרת. אולי תביא את המעגל ומה אתה מנסה לעשות וינסו לעזור לך.

פורסם

הערך הנקוב של המתח ע"י היצרן על קבלים הוא בסך הכל הפרש הפוטנציאלים המקסימלי שהוא מסוגל לעמוד בו לפני שהוא נפרץ. אגב, קבלים הכי מצחיקים כשהם מתפוצצים :) .

פורסם
  • מחבר

חחחח, ידעתי! :kopfpatsch:

תודה רבה. 8)

פורסם
  • מחבר

דרך אגב.

פירקתי את המעגל והרכבתי מחדש עם הנגדים שהזמנתי והנגד המשתנה (קודם השתמשתי ברכיבים מלוחות ישנים)

והכל עובד אבל שומעים חלש מאוד (הנגד במינימום והוא גם בקושי משפיע) ויש אוםםםםםם ברקע.

בכל מקרה, מי שרוצה זה המעגל, אולי הוא יוכל להתגבר על הבעיות...

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים