עבור לתוכן

בעיית שיתוף מידע בין מחשבים ברשת

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי רשת ביתית עם 3 מחשבים שמתחברת בעזרת מודם-ראוטר וswitch.

פתאום התחילה בעיה מוזרה: כאשר אני נכנס מתוך my network places אל קבוצת העבודה (workgroup) כדי להיכנס למחשבים האחרים, הם לא מופיעים - אותו דבר בכל שלושת המחשבים. למרות זאת אם אני בודק תקשורת בעזרת ping אז התקשורת עובדת. הסבר: לחיצה על התחל בשורת משימות ומשם הפעלה וכתיבה בשורה ping 10.0.0.x - במקום הx מספר הפינג של המחשב שאיתו אני רוצה לבדוק תקשורת.

הבעיה התחילה אתמול לאחר הפסקת חשמל שהבנתי כי הייתה בכמה אזורים בארץ. בעקבות אותה הפסקת חשמל נשרף לי המודם וגם השנאי חשמל של הswitch.

החלפתי את המודם וגם את השנאי של הswitch. יכול להיות שההפסקת חשמל שיבשה גם את הswitch? או שהבעיה שלי לא קשורה לזה בגלל שלפני ההפסקת חשמל הכל עבד באופן תקין.

דרך אגב יש לי גישה לאינטרנט מכל שלושת המחשבים במצב הנוכחי.

תודה מראש

פורסם

תבדוק אם אתה יכול להכנס למחשבים האלה באופן ידני אם תקיש את הIP שלהם בEXPLORER או משהו.

פורסם
  • מחבר

כשאני מנסה להיכנס דרך האקספלורר הוא כותב שהוא לא מוצא את העמוד.

פורסם

יכול להיות שהIP שלהם השתנה. ווידאת את זה?

פורסם
  • מחבר

קבעתי לכל המחשבים כתובות ip קבועות וגם וידאתי שזה כך מספר פעמים

פורסם

מוזר. אולי פיירולים?

פורסם
  • מחבר

אין פיירוול

רק אנטיוירוס אבל הבעיה התחילה בלי לשנות שום דבר במחשבים. סתם ככה.

כשאני נכנס לקבוצת העבודה אני רואה רק את המחשב שאני משתמש בו. ותמיד ראיתי את כל המחשבים ויכולתי להיכנס. כולם נמצאים על אותה קבוצת עבודה.

יש מצב שהבעיה בswitch? כי אין לי בעיית תקשורת בין המחשבים למודם, וכל המחשבים + המודם מחוברים דרך אותו switch ואני יכול לגלוש בכולם גם בו זמנית באינטרנט.

עדכון חשוב:

ניסיתי כרגע לבדוק פינג בין המחשבים - start->run->ping 10.0.0.x

קרה הדבר הבא:

ניסיתי לבדוק בין 2 מחשבים מסוימים: כשניסיתי במחשב הראשון לבדוק פינג עם השני התקשורת עבדה (reply). ככשניסיתי מהמחשב השני לראשון התקשורת לא עבדה (request timed out).

ניסיתי גם בין המחשב השני והמחשב השלישי וביניהם יש תקשורת משני הצדדים אבל אני לא רואה בכל מחשב את השני בקבוצת העבודה.

עוד שאלה: האם הגדרה כלשהי במודם-ראוטר יכולה להשפיע על התקשורת בין המחשבים למרות שהswitch מקשר ביניהם?

פורסם

יכול להיות שהפיירוול של הווינדוס הפעיל את עצמו. בכל מקרה, תגדיר את הכל הכל מההתחלה ותוודא גם שהמחשבים לא עברו WORKGROUP או משוה. תנסה להריץ את האשף על כולם מחדש.

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול להגדיר מחדש?

כל מה שעשיתי מהתחלה כשהגדרתי היה להכניס כתובות ip/subnet/gateway/dns בtcp/ip של הכרטיסים.

חוץ מלוודא שהכתובות נכונות אני לא יודע מה עוד אפשר לעשות.

לא הרצתי את האשף אף פעם והפיירוול מכובה - זה בדוק.

עדכון:

ניסיתי כרגע לחבר את כבלי הרשת שמגיעים לswitch בחיבורים שונים בswitch ופתאום שניים מהמחשבים רואים את כולם ואפשר להיכנס ולשתף קבצים בין אותם שני מחשבים.

אז החזרתי את הכבלים לחיבורים שבהם הם היו קודם לכן וזה עדיין עובד. קצת מוזר, אני יודע.

שני המחשבים יכולים להיכנס אחד לשני אבל כשאני מנסה להיכנס לשלישי מאחד מהם אני מקבל הודעה שהמחשב השלישי לא נגיש.

במחשב השלישי כאשר אני מנסה להיכנס לmy network places החלון של זה נתקע. נכון לעכשיו.

פורסם

אתה בטוח שמוגדר להם IP ידני ולא אוטומטי? בכל מקרה, תגדיר מחדש מה שזה צריך להיות.

פורסם
  • מחבר

בטוח שידני.

כתוצאה מהבעיות שנוצרו לי מאתמול אחרי הפסקת החשמל ושמאז אתמול המנורות של הswitch כל הזמן משתגעות אני די בטוח שהswitch נדפק.

פורסם

לפי כל מה שאתה אומר יש סיכוי טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים