עבור לתוכן

אילו ערכות שבבים יש עבור מעבדי ה Core 2 Duo?�

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום.

שאלה שקצת מטרידה אותי בזמן האחרון - אילו ערכות שבבים יש עבור מעבדי ה Core 2 Duo?

עד עכשו דובר רק על ה 965 וה 946 של אינטל (וכמובן ה 975 הוותיקה יותר), על ערכות השבבים של ATI שמעתי רק עכשו בחדשות האתר, מצד nVidia אני יודע שיש את ה 570 וה 590, וזהו. באתרים של SIS ו VIA אין שום איזכור לערכת שבבים שתומכת במעבדים החדשים האלו.

עד עכשו שמעתי רק על לוחות שמבוססים על ערכות השבבים של אינטל, וזה נראה דיי מוזר בהתחשב בעובדה שבעוד שבוע המעבדים האלו אמורים להיות בשוק - הלוחות המתאימים לא צריכים להיות בשוק עוד לפני יציאת המעבדים?

חוץ מזה, האם יש כבר השוואות בין לוחות המבוססים על ערכות השבבים החדשות האלו? איזו ערכת שבבים מסתמנת כערכה העדיפה - האם זו ה 965 של אינטל או אולי בכלל ה Crossfire Xpress 3200 של ATI? מה הערכה הטובה ביותר עבור השוק הבינוני-נמוך (מי שיקנה את ה E6300 למשל ולא צריך מעבד כל-כך חזק)?

תודה על התגובות.

פורסם

כל צ'יפסט שתומך עד BUS של 266MHZ תומך בקור 2 דואו...

כל מה שצריך זה שיהיה על הלוח VRM11.

נ.ב. גם 865PE מסוגל לתמוך בו כמו שראינו על אחד הלוחות של ASROCK.

פורסם
  • מחבר

1. כמה לוחות המבוססים על ערכת שבבים מיושנות כבר מיוצרים? לא נראה לי הגיוני שמי שיקנה את הקונרו ירצה לקנות ערכת שבבים "ישנה" כמו ה 865.

2. רוב ערכות השבבים לפנטיומים תומכות עד FSB של 800MHz, אז רוב הערכות הקיימות לא מתאימות - צריך ערכות שתומכות ב FSB של לפחות 1033MHz (ואולי גם 1333MHz לתמיכה עתידית).

השאלות שלי הן בעיקרון אילו ערכות שבבים יש למעבדי הקונרו, איזו נחשבת לערכה הטובה ביותר , ולמה אין כרגע בשוק, רגע לפני יציאת מעבדי הקונרו, מגוון לוחות מתאימים?

פורסם

היום כל לוח אם החל משבב ה-945 תומכים עד 266MHZ BUS שזה בעצם 1066MHZ FSB.

הכי טוב נכון להיום זה 975X אבל אני הייתי הולך דווקא על ה965, למה? כי הוא בא עם גשר דרומי הרבה יותר מתקדם. הוא בא עם ה-ICH8 ולא 7 כמו שיש ב-975X.

ויש כבר מגוון של לוחות, ל-ASUS, INTEL,DFI,GB,ASROCK, עוד מעט יצא ALBATRON, FOXCONN ועוד רבים וטובים.

פורסם

אז זה אומר ש עים עודכון ביוס אפשר להריץ קונרו על ה לוח שלי?

פורסם

אז זה אומר ש עים עודכון ביוס אפשר להריץ קונרו על ה לוח שלי?

לא.

אם זה בכלל אפשרי (ואני בספק גדול מאד) אז אולי רק לאחר מ'ס שינויים פיזיים בלוח אם הוא יתמוך בקונרו.

פורסם

OK

Ladna/ ;D

פורסם

תמצא לך מוד ללוח שיעמוד בתקן VRM11 ואז אתה יכול אחרי עידכון ביוס(או בעצם איזה ביוס משופר או "פרוץ") להריץ את הקונרו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים